Live η Κίνηση στους δρόμους
Tiguan

Το νέο VW Tiguan θα διαθέτει κορυφαίες τεχνολογίες και εκτεταμένη ηλεκτρική εμβέλεια

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου δοκιμών, η VW αποκαλύπτει προκαταρκτικές λεπτομέρειες για το πιο δημοφιλές μοντέλο της, το Tiguan

Tiguan

Για χρόνια, το Tiguan ήταν το παγκόσμιο best-seller για τη μάρκα Volkswagen. Από το ντεμπούτο του το φθινόπωρο του 2007, περισσότεροι από 7,4 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει αυτό το SUV. Τώρα, η Volkswagen ανανεώνει πλήρως αυτό το θριαμβευτικό μοντέλο. Για το νέο Tiguan, η Volkswagen έχει χρησιμοποιήσει ένα νέο πάτωμα. Αυτή η τελευταία γενιά ονομάζεται MQB evo. Ο Kai Grünitz, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μάρκας, υπεύθυνος για την Τεχνική Ανάπτυξη, δήλωσε: «Τα τεχνολογικά εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας αλληλεπιδρούν τέλεια στο MQB evo: μια plug-in υβριδική κίνηση επόμενης γενιάς με ηλεκτρικές σειρές έως και 100 χιλιόμετρα,, ανώτερη ποιότητα εσωτερικού και ένα νέο, φιλικό προς τον χρήστη σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας προσφέρουν αυτό που περιμένουν οι οδηγοί από τη Volkswagen».

 

Αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά

Προβολείς IQ.LIGHT HD Matrix : Το Tiguan θα είναι από τα πρώτα στην κατηγορία του που θα προσφέρει προαιρετικά προβολείς HD Matrix. Η τεχνολογία προβολέων IQ.LIGHT HD Matrix αναπτύχθηκε από κοινού για το Tiguan και το Touareg. Χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω, η προηγμένη τεχνολογία φωτισμού από ένα μοντέλο πολυτελούς κατηγορίας θα εμφανίζεται τώρα στο μεσαίου μεγέθους Tiguan.

Ανανεωμένη οθόνη και λειτουργία : Το εσωτερικό του Tiguan έχει υποστεί πλήρη επανασχεδιασμό. Η Volkswagen έχει ενσωματώσει συγκεκριμένα σχόλια πελατών για μια διαισθητική εμπειρία χρήστη. Για παράδειγμα, το Tiguan κάνει το ντεμπούτο του με ένα νέο πιλοτήριο και ένα ολοκαίνουργιο σύστημα infotainment. Μια οθόνη τόσο μεγάλη όσο 38 εκατοστά (15 ίντσες) εμφανίζει ευδιάκριτα βασικές λειτουργίες όπως πλοήγηση, μουσική και έλεγχο κλίματος και μπορεί να προσαρμοστεί με γρήγορη πρόσβαση. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί επίσης το Driving Experience Control. Αυτό το περιστροφικό χειριστήριο, με τη μίνι οθόνη του, διαχειρίζεται τη λειτουργία οδήγησης, την ένταση του ραδιοφώνου ή τα χρώματα φωτισμού περιβάλλοντος. Υλικά υψηλής ποιότητας, πρόσφατα κατασκευασμένα καθίσματα και αποτελεσματική ηχομόνωση ενισχύουν τη συνολική αξία και άνεση. Ειδικά με ένα προαιρετικό νέο «ακουστικό πακέτο», το Tiguan στοχεύει να προσφέρει άνεση θορύβου εφάμιλλη με τα μοντέλα premium κατηγορίας. Οι επανασχεδιασμένες κεντρικές κονσόλες προσφέρουν επίσης αυξημένο αποθηκευτικό χώρο. Στο μέλλον, το Tiguan θα διαθέτει αποκλειστικά αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (DSG). Όπως και τα μοντέλα Volkswagen ID, η θέση των ταχυτήτων ελέγχεται πλέον μέσω ενός διακόπτη της κολόνας του τιμονιού στα δεξιά του τιμονιού. Η λειτουργία είναι διαισθητική: ο διακόπτης στρέφεται προς τα εμπρός για το “D” (οδήγηση) και προς τα πίσω για το “R” (όπισθεν), ενώ το χειρόφρενο ενεργοποιείται πατώντας το πλάι του διακόπτη. Επιπλέον, τα paddle shifters τοποθετούνται πίσω από το τιμόνι.

Ηλεκτρονική ανάρτηση για βελτιωμένη άνεση και δυναμική : Το MQB evo χρησιμεύει ως βάση για μια νέα γενιά του προσαρμοζόμενου συστήματος ελέγχου ανάρτησης DCC: το προαιρετικό DCC Pro με αμορτισέρ δύο βαλβίδων. Το νέο μοντέλο διατίθεται πλέον στάνταρ με Vehicle Dynamics Manager – ένα σύστημα που έκανε το ντεμπούτο του στο τρέχον Golf GTI. Το σύστημα επιβλέπει τις λειτουργίες των ηλεκτρονικών κλειδαριών διαφορικού (XDS) και των στοιχείων πλευρικής δυναμικής των αμορτισέρ στο σύστημα DCC Pro. Χάρη στο Vehicle Dynamics Manager, το οποίο εκτελεί επεμβάσεις πέδησης ειδικά για τον τροχό και προσαρμογές της σκληρότητας του αμορτισέρ, τα χαρακτηριστικά χειρισμού είναι πιο ουδέτερα, σταθερά, ευκίνητα και ακριβής. Στο σκάφος, αυτή η πρόοδος θα γίνει αισθητή μέσω της αυξημένης άνεσης καθώς και της αισθητά βελτιωμένης απόδοσης στις στροφές.

TDI, TSI, eTSI και eHybrid : Με το MQB evo, διατίθενται διαφορετικοί τύποι κίνησης για το Tiguan. Θα προσφέρεται με κινητήρες turbodiesel (TDI), turbo βενζινοκινητήρες (TSI), ήπιους υβριδικούς κινητήρες turbo βενζίνης (eTSI) και plug-in υβριδικά συστήματα (eHybrid). Η ηλεκτρική αυτονομία των νέων plug-in υβριδικών ηλεκτροκινητήρων έχει επεκταθεί έως και 100 χιλιόμετρα, ανάλογα με τον εξοπλισμό. Επιπλέον, η φόρτιση AC θα είναι ταχύτερη σε όλες τις εκδόσεις eHybrid και η φόρτιση DC θα είναι επίσης στάνταρ για πρώτη φορά.

Καθίσματα Premium-Class : Το Tiguan θα προσφέρει προαιρετικά εμπρός καθίσματα ergoActive. Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, αυτά τα καθίσματα περιλαμβάνουν πνευματική ρύθμιση οσφυϊκής στήριξης τεσσάρων κατευθύνσεων και πνευματική λειτουργία μασάζ σημείου πίεσης 10 θαλάμων στις πλάτες των καθισμάτων – χαρακτηριστικά που απαντώνται συνήθως σε μοντέλα πολυτελούς κατηγορίας. Διαθέτουν επίσης θέρμανση και εξαερισμό καθισμάτων.