BMW

2023 Le Mans Classic: Το BMW Group Classic φέρνει την M1 Group 4 “Wirtshaus”

Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν τα 100 χρόνια του Le Mans, τα 50 χρόνια της BMW Γαλλίας και τα 80α γενέθλια του HRH Prince Leopold of Bavaria.

BMW

Μετά από οκτώ χρόνια παύσης από το 2014, το BMW Group Classic επιστρέφει στο Le Mans Classic, παρουσιάζοντας τη θρυλική BMW M1 Group 4 με το εμβληματικό σχέδιο «Münchener Wirtshaus». Το όχημα θα επανδρώνεται από τους αρχικούς του οδηγούς 24ωρων αγώνων Le Mans του 1981: HRH Prince Leopold of Bavaria (DE), Christian Danner (DE) και Peter Oberndorfer (DE).

Η ομάδα συγκεντρώθηκε στο εστιατόριο Spatenhaus an der Oper στο Μόναχο στις 15 Ιουνίου 2023, θέτοντας το υπόβαθρο για την επικείμενη εκδήλωση. Οι οδηγοί αναδημιουργούσαν το δημόσιο φωτογραφικό κάλεσμα από το 1981 παρέα με οπαδούς και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, μια ευκαιρία που αρχικά είχε σχεδιαστεί για να τονίσει τη συμμετοχή της εταιρείας στον επερχόμενο 24ωρο αγώνα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται το 2023 – ίδια τοποθεσία, ίδιο αυτοκίνητο, ίδιοι οδηγοί.

«Μετά από 42 χρόνια, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω ξανά τη BMW M1 Group 4 στο σχέδιο «Münchener Wirtshaus» στο Le Mans», δήλωσε ο HRH Πρίγκιπας Leopold της Βαυαρίας. «Με γεμίζει απέραντη περηφάνια που οι φίλοι μου Christian Danner και Ο Peter Oberndorfer είναι εδώ μαζί μου, επιτρέποντάς μας να ξαναζήσουμε το παρελθόν με εξαιρετικό τρόπο».

Το 2023 είναι μια χρονιά πολλών εορτασμών: Το BMW Group Classic, σε συνεργασία με την BMW Motorsport και τη BMW France, αποφάσισε να συμμετάσχει στο Le Mans Classic για να γιορτάσει τη θρυλική 24ωρη επέτειο του Le Mans. Επιπλέον, η εταιρεία πωλήσεων της BMW στη Γαλλία γιορτάζει φέτος την 50ή επέτειό της και η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Λεοπόλδος της Βαυαρίας γιορτάζει τα 80α γενέθλιά του στις 21 Ιουνίου.

Εκτός από την παρουσίαση της BMW M1 Group 4 στην κατηγορία Plateau 6, το BMW Group Classic θα φιλοξενήσει μια έκθεση αγωνιστικών εικόνων του Le Mans στο Musée des 24 Heures du Mans: Ο γενικός νικητής του 1999 24 Hours of Le Mans, η BMW V12 Το LMR, θα εκτεθεί δίπλα στο πρώτο BMW Art Car, την BMW 3.0 CSL του 1975 που σχεδιάστηκε από τον Alexander Calder. Η BMW M3 GT2 Art Car του 2010, δημιουργία του Jeff Koons, θα είναι επίσης διαθέσιμη για τους επισκέπτες.

Στο Le Mans Classic θα συμμετάσχουν επίσης περίπου 20 ιστορικές BMW ιδιωτών.