Review Ethics

Γνωρίζουμε ότι για τους περισσότερους από εμάς, η αγορά αυτοκινήτου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση που θα κάνουμε ποτέ. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβείς και κατατοπιστικές ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από διαφημιστές ή μάρκες οχημάτων, για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την σωστή επιλογή κατά την αγορά του αυτοκινήτου σας.

Η ομάδα των δημοσιογράφων μας προσπαθεί να παρέχει αντικειμενική αξιολόγηση των οχημάτων, με βαθμολογίες που βασίζονται στην κατηγορία που ανήκει το εκάστοτε μοντέλο και στη σύγκριση με άλλα οχήματα της αγοράς.

Η σχέση μας με τις μάρκες οχημάτων

Τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι μας για την αξιολόγηση παρέχονται κατά κανόνα απευθείας από τις αντίστοιχες μάρκες. Συχνά οι δημοσιογράφοι μας παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις ως προσκεκλημένοι των εμπορικών σημάτων οχημάτων ή των προμηθευτών τους, με τα ταξίδια, τη διαμονή και τα γεύματα να παρέχονται επίσης κατά κανόνα.

Διαφημιστική πολιτική

Ως επιχείρηση, βασιζόμαστε σε διαφημιστές, αλλά οι εν λόγω διαφημιστές δεν επηρεάζουν τις ειδήσεις, τις κριτικές ή τις συμβουλές μας. Όταν παράγουμε περιεχόμενο και υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον, δεν αποκρύπτουμε αυτή τη σχέση και όπου συμβαίνει αυτό, γνωστοποιείται στο περιεχόμενό μας.

Σε κάθε περίπτωση, διατηρούμε σαφή διαχωρισμό μεταξύ των διαφημίσεων και του Εκδοτικού περιεχομένου. Όλες οι διαφημίσεις στις ιδιοκτησίες του TopSpeed.gr προσδιορίζονται σαφώς και αδιαμφισβήτητα ως τέτοιες. Κάνοντας κλικ σε μια διαφήμιση, ο χρήστης μεταφέρεται στον ιστότοπο του διαφημιζόμενου.

Επισημαίνουμε σαφώς το χορηγούμενο περιεχόμενο

Εάν οποιοδήποτε περιεχόμενο έχει πληρωθεί ή έχει χρηματοδοτηθεί, θα το προσδιορίσουμε ευθέως ως τέτοιο. Η λέξη “Advertorial” χρησιμοποιείται για να περιγράψει τέτοιο περιεχόμενο, το οποίο έχει λάβει πληρωμένη χορηγία. Παρόλο που ο χορηγός μπορεί να παρέχει προτάσεις σχετικά με το περιεχόμενο που χορηγεί, το TopSpeed.gr δεν υποχρεούται να δεχτεί οποιεσδήποτε προτάσεις που παρέχονται από τον χορηγό.

Δεν υποστηρίζουμε κανένα διαφημιζόμενο προϊόν ή υπηρεσία

Παρόλο που προϊόντα ενδέχεται να εμφανίζονται στον ιστότοπό μας με τη μορφή διαφημίσεων, σε καμία περίπτωση η αποδοχή οποιασδήποτε διαφήμισης από εμάς δεν θα θεωρηθεί ως έγκριση του/των διαφημιζόμενου/ων προϊόντος/ων ή/και υπηρεσίας/ων ή της εταιρείας που κατασκευάζει, διανέμει ή προωθεί αυτά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η συντακτική ομάδα του TopSpeed.gr μπορεί να αξιολογήσει ή να κατατάξει ορισμένα προϊόντα ή υπηρεσίες. Αυτές οι αξιολογήσεις ή κατατάξεις καθορίζονται αποκλειστικά από τη Συντακτική ομάδα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη οποιαδήποτε οικονομική ή διαφημιστική σχέση που μπορεί να υπάρχει με τις εταιρείες που παρέχουν το προϊόν ή τις υπηρεσίες.

Πως αξιολογούμε τα αυτοκίνητα

  1. Επιδόσεις : Η βαθμολογία επιδόσεων αντιπροσωπεύει τη γραπτή αξιολόγηση του κριτικού για την οδική συμπεριφορά, τα φρένα, την επιτάχυνση, την ποιότητα κύλισης και άλλα ποιοτικά μέτρα επιδόσεων ενός αυτοκινήτου.
  2. Οδική συμπεριφορά :
  3. Fun factor :
  4. Εσωτερικό & Πρακτικότητα : Η βαθμολογία εσωτερικού αντιπροσωπεύει τη γραπτή αξιολόγηση του κριτικού για την άνεση, τα χαρακτηριστικά, τον χώρο φόρτωσης, το στυλ και την ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου.
  5. Κατανάλωση/αυτονομία : Ως συστατικό στοιχείο της βαθμολογίας επιδόσεων, η βαθμολογία οικονομίας καυσίμου βασίζεται στη συνδυασμένη εκτίμηση λίτρα ανά 100χλμ για τη βασική έκδοση του μοντέλου με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.
  6. Εμφάνιση :
  7. Εσύ τι βαθμό του βάζεις; :

Εκτός από την ανάλυση των επαγγελματικών αξιολογήσεων, προσθέτουμε πληροφορίες που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων, όπως δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την οικονομία καυσίμου, το φορτίο και την ικανότητα ρυμούλκησης/μεταφοράς, τα οποία δεν αποτελούν πάντα μέρος των ποιοτικών αξιολογήσεων των κριτικών.

Συνδυάζουμε αυτές τις βαθμολογίες σε έναν τύπο με συντελεστές στάθμισης που ποικίλλουν ανάλογα με την κατηγορία οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σπορ αυτοκίνητα αξιολογούνται διαφορετικά από τα μίνι βαν, για παράδειγμα, για να ευθυγραμμιστούν με τις προσδοκίες των αγοραστών για κάθε κατηγορία. Το αποτέλεσμα είναι μια συνολική βαθμολογία για κάθε νέο αυτοκίνητο, η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ των νέων οχημάτων μιας συγκεκριμένης κατηγορίας, κατατάσσοντάς τα μεταξύ τους. Η συνολική βαθμολογία και η βαθμολογία κάθε συστατικού στοιχείου κυμαίνεται από το μηδέν έως το 10, με το 10 να είναι η καλύτερη δυνατή βαθμολογία.

Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, διεξοδικοί και ενημερωτικοί, ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε τη δική σας γνώμη για το όχημα. Ίσως να θέλετε να το αγοράσετε. Ίσως απλά θέλετε να το συγκρίνετε με κάτι άλλο. Ανεξάρτητα από αυτό, παίρνουμε αυτή την ευθύνη στα σοβαρά.

Το αξιολογούμε ως προς τον οδηγικό χαρακτήρα, την εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση, την τεχνολογία και την ασφάλεια. Εξετάζουμε τις  μετρήσεις, όπως η οικονομία καυσίμου, η ιπποδύναμη, και τις εξισορροπούμε με υποκειμενικούς παράγοντες, όπως η άνεση, η χρηστικότητα και το στυλ. Βάζουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας από την οδήγηση αυτών των αυτοκινήτων στις βαθμολογίες, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε με μια ματιά αν πρόκειται για ένα προϊόν που θα πρέπει να σας ενδιαφέρει να αγοράσετε.

Βαθμολογίες

Ρίχνουμε μια ευρεία ματιά στο όχημα, το ανταγωνιστικό του σύνολο και τη θέση του στην αγορά. Η κλίμακα είναι αρκετά απλή. Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10, με ακρίβεια 0,1. Ακολουθεί η ανάλυση:

1-3 – Πολύ Κακό, Δεν συνιστάται
4 – Κακό, Υποβαθμισμένο σε σύλληψη, εκτέλεση ή και τα δύο
5-6 – Μέτριο
7 – Καλό, πάνω από το μέσο όρο. Θα το συνιστούσα
8-9 – Πολύ καλό
10 – Εξαιρετικό. Ορόσημο για την βιομηχανία της αυτοκίνησης

Είτε εξετάζουμε ένα τίμιο SUV είτε ένα supercar, βασιζόμαστε πάντα στα δοκιμασμένα κριτήρια αξιολόγησης για να σας προσφέρουμε μια δίκαιη και αιτιολογημένη ετυμηγορία.