FIAT

Το FIAT Panda 4×4 σηματοδοτεί την 40ή του επέτειο με την κυκλοφορία του Panda 4×40° Limited Edition

Η FIAT αποτίει φόρο τιμής στα 40 χρόνια επιτυχίας του Panda 4x4, λανσάροντας μια συλλεκτική έκδοση που περιορίζεται σε μόνο 1.983 μονάδες, αντικατοπτρίζοντας τη χρονιά που παρουσιάστηκε.

FIAT

Από την αποκάλυψή του το 1983, το FIAT Panda 4×4 αντιπροσώπευε ένα ριζικό παιχνίδι στην αυτοκινητοβιομηχανία και γρήγορα έγινε ένα θρυλικό μοντέλο. Για να τιμήσει την 40η επέτειό της, η FIAT παρουσιάζει μια ειδική, περιορισμένη έκδοση που ονομάζεται «4×40°», με μόνο 1.983 αποκλειστικές μονάδες να κατασκευάζονται για να τιμήσουν το έτος ίδρυσής της. Η νέα έκδοση συνεχίζει να απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ένα αξιόπιστο, άνετο αυτοκίνητο με ανώτερες επιδόσεις σε όλα τα εδάφη και αποδοτική κατανάλωση καυσίμου.

Η έκδοση 4×40° όχι μόνο διατηρεί την ιδιότητά της ως κορυφαίας κατηγορίας περιορισμένων 4×4, αλλά επίσης αντλεί έμπνευση από την πλούσια 40χρονη ιστορία της ανυποχώρητης εμπορικής επιτυχίας. Το Panda 4×4, από την κυκλοφορία του, έχει πουλήσει σχεδόν 800.000 μονάδες και συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά του τμήματος 4×4 με ένα ιστορικό μείγμα πωλήσεων 10%.

Το Fiat Panda 4×40° πρόκειται να εντυπωσιάσει τόσο με τα εξωτερικά όσο και με τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του, διατηρώντας παράλληλα τη χαρακτηριστική συμπαγή, καινοτομία, ευελιξία και στιβαρότητα. Διαθέτοντας μια κομψή μπογιά ιβουάρ συμπαγούς αμαξώματος, δίχρωμους τροχούς στυλ 15 ιντσών και μαύρα καλύμματα καθρεπτών, το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης κόκκινο λογότυπο 4×40° και ειδικά αυτοκόλλητα που μνημονεύουν την κληρονομιά του στα βαμμένα πλαϊνά καλούπια. Οι εσωτερικοί χώροι είναι κυρίως από ελεφαντόδοντο, με ένθετα καθισμάτων απαλής αφής και καθίσματα διακοσμημένα περαιτέρω με αναμνηστικά εικονίδια, λογότυπα 4×40° και κόκκινες διπλές ραφές.

Η περιορισμένη έκδοση 4×40° περιλαμβάνει επίσης συγκεκριμένα χαρακτηριστικά Cross που τονίζουν τη σπορ εμφάνιση της. Περιλαμβάνει μπροστινά φώτα ομίχλης, DRL LED, κρύσταλλο προστασίας προσωπικών δεδομένων, μπροστινούς κόκκινους γάντζους ρυμούλκησης, μαύρες μπάρες οροφής, πέντε θέσεις με τρία πίσω προσκέφαλα, ένα κάθισμα οδηγού με ρύθμιση ύψους και ένα δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα αλλαγής ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ραδιόφωνο DAB με οθόνη αφής 7″ με CarPlay/Android Auto, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέφτες, αισθητήρες σούρουπο και βροχής και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, για να εξασφαλίσει μια άνετη και ασφαλή οδηγική εμπειρία.

Ανιχνεύοντας την ιστορία του Fiat Panda 4×4, βρίσκουμε ένα αυτοκίνητο που έχει εξελιχθεί εδώ και 40 χρόνια, ενώ παραμένει πιστό στο βασικό του ήθος. Η παιχνιδιάρικη προσωπικότητά του, σχεδιασμένη για αστική χρήση αλλά προσαρμόσιμη σε εδάφη σε αυτοκινητόδρομους και εκτός δρόμου, προσέλκυσε ποικίλη πελατειακή βάση και προδιαμόρφωσε την τάση των SUV. Το Fiat Panda 4×4 έχει δει τρεις ξεχωριστές αλλά αρμονικές γενιές μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των Sisley and Country Club, του Cross και του New Cross, που όλα συμβάλλουν στην επιτυχία της σειράς Panda 4×4.

Το νέο Panda 4×40° θα είναι διαθέσιμο στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, συμβολίζοντας τη διαχρονικότητα και τη δημοτικότητα του Fiat Panda 4×4, το οποίο συνεχίζει να ζει μέσα από την αφοσιωμένη και παθιασμένη κοινότητα των θαυμαστών του, και σηματοδοτώντας ένα ακόμη ορόσημο στο Fiat λαμπρή ιστορία.