Produktion des Astra im Werk Rüsselsheim, Sommer 2021

Πού κατασκευάζεται η νέα γενιά του Opel Astra

Το πρώτο Opel Astra νέας γενιάς βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Rüsselsheim. Στην εκκίνηση της γραμμής παραγωγής και στην… υποδοχή του πρώτου νέου Astra, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ήταν όλοι οι επίσημοι: Ο Uwe Hochgeschurtz, CEO της Opel με τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου Hesse, Volker Bouffier,τον Υπουργό Οικονομίας του Hesse, Tarek Al-Wazir και τον Δήμαρχο του Rüsselsheim, Udo Bausch. Και αφού τα φώτα από τις κάμερες έκλεισαν, τα μηχανήματα και οι άνθρωποι συνέχισαν να δουλεύουν πιο εντατικά, στην παραδοσιακή έδρα της Opel.

Rüsselsheim: Η γραμμή παραγωγής του Astra

Τους προσεχείς μήνες, η νέα γενιά του Opel Astra θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της επέλασης εξηλεκτρισμού της γερμανικής μάρκας. Το νέο 5-θυρο Astra θα είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα σε Plug-in Hybrid έκδοση, ενώ την γκάμα θα ολοκληρώσει το 2023 το αμιγώς ηλεκτρικό Astra-e με μπαταρία.

Εδώ συναρμολογείται το νέο σου Astra

«Το νέο Astra έχει εξελιχθεί με αγάπη και αφοσίωση μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Ήταν επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που παρουσίασα όταν ανέλαβα τη θέση του CEO της Opel και, προφανώς, έχω μία ιδιαίτερη σχέση με αυτό το compact best-seller μοντέλο» δήλωσε ο CEO της Opel, Uwe Hochgeschurtz. «Αυτό το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και τώρα κατασκευάζεται στην παραδοσιακή έδρα μας, στο Rüsselsheim. Ανυπομονώ να δω το νέο Astra στις Εκθέσεις των Διανομέων Opel και στα χέρια των πελατών μας».

«Η Opel βρίσκεται στο σπίτι της εδώ, στο Hesse. Εδώ και πολλές γενιές, οι άνθρωποι της περιοχής όχι μόνο οδηγούν τα αυτοκίνητά μας, αλλά και τα κατασκευάζουν, συντελώντας στην εξέλιξη της μάρκας. Με τα κεντρικά της γραφεία στο Rüsselsheim, η εταιρεία αποτελεί έναν σημαντικό εργοδότη σε ολόκληρη την περιοχή. Επομένως, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που το νέο Astra κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Rüsselsheim, καθώς έτσι η εταιρεία ενισχύει τη δέσμευσή της για τη διασφάλιση λειτουργίας της μονάδας παραγωγής. Το κρατίδιο του Hesse διαδραματίζει επίσης τον δικό του ρόλο, εξασφαλίζοντας για την εταιρεία τις κατάλληλες συνθήκες για παραγωγή, ανάπτυξη και έρευνα. Η βιομηχανία αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή διέρχεται φάση δομικού μετασχηματισμού. Η κυβέρνηση του κρατιδίου του Hesse θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Opel στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης. Με την έναρξη παραγωγής του νέου Astra και τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση που προγραμματίζεται για το 2028, η Opel αποδεικνύει ότι είναι σταθερά προσανατολισμένη στο μέλλον» δήλωσαν ο Πρωθυπουργός του Hesse, Volker Bouffier και ο Υπουργός Οικονομίας, Tarek Al-Wazir.

Το νέο Opel Astra

Το νέο Opel Astra εκφράζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Πιο δυναμικό, με κομψές, καθαρές επιφάνειες, απαλλαγμένες από περιττά στοιχεία και με το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor. Το νέο μοντέλο εκφράζει επίσης το πρωτοποριακό πνεύμα της μάρκας, χάρη στις τεχνολογίες και τα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού που εισάγει στην compact κατηγορία. Στην πλούσια τεχνολογική φαρέτρα του Astra ξεχωρίζει το νέας γενιάς σύστημα φωτισμού Intelli-Lux LED® Pixel. Το σύστημα αυτό προέρχεται από τις ναυαρχίδες της Opel, Insignia και Grandland, φέρει 168 στοιχεία LED και είναι πρωτοποριακό για την κατηγορία.

Στο εσωτερικό της νέας γενιάς Astra έχει συντελεστεί ένα άλμα στο χρόνο. Με το πλήρως ψηφιακό cockpit Pure Panel, τα αναλογικά όργανα αποτελούν πλέον παρελθόν. Αντί αυτών, η νέα διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (HMI) με φρέσκα, μοντέρνα γραφικά προσφέρει στους πελάτες μια πιο διαισθητική και χωρίς περιττά στοιχεία εμπειρία. Η διαχείριση των λειτουργιών των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω μεγάλων οθονών αφής. Επιπλέον, βασικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού, εξακολουθούν να γίνονται μέσω κάποιων διακοπτών. Ποτέ πριν ένα Opel δεν ήταν τόσο διαισθητικό και εύκολο στη χρήση, όπως το νέο Astra.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο των μοντέλων Opel είναι η εξαιρετική άνεση των καθισμάτων. Αποτελώντας προϊόν εσωτερικής εξέλιξης, τα εμπρός καθίσματα του νέου compact μοντέλου φέρουν πιστοποίηση AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”) και με την εξαιρετική εργονομία τους εξασφαλίζουν ιδιαίτερη άνεση, κυρίως σε μεγάλα ταξίδια. Την ίδια στιγμή, ο οδηγός υποστηρίζεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το Head-up Display, αλλά και η κάμερα 360⁰ Intelli-Vision.

Διαβάστε ακόμα: