Live η Κίνηση στους δρόμους
IMG 0964 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Peugeot 2008 ολοκληρώνει την γκάμα του B-SUV της γαλλικής εταιρείας!

Εσύ τι βαθμό του βάζεις;4 Ψήφοι
6.7
6.5

Η εποχή… και η ευρωπαϊκή πολιτική, προστάζουν την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με στόχο τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής! Οι κατασκευαστές υπακούουν και προσθέτουν στην γκάμα των μοντέλων τους τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις! Το Peugeot e2008 είναι το ηλεκτρικό Alter Ego του 2008 και η εβδομαδιαία συμβίωση μαζί του μας άφησε ποικίλες εντυπώσεις!

IMG 0973 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Γνωριμία

IMG 0952 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Το Peugeot 2008 μας συστήθηκε το 2013 ως ένα crossover της κατηγορίας Β που συνδύαζε στοιχεία από SUV και πολυμορφικό. Έμεινε στην παραγωγή έως το 2019, χρονιά κατά την οποία αντικαταστάθηκε από την δεύτερη και τρέχουσα γενιά, πλέον ως καθαρό SUV.

IMG 1039 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Η Peugeot προσφέρει το νέο 2008 με κινητήρες βενζίνης, Diesel και φυσικά ως ηλεκτρικό.

Ως προς την ονοματολογία της Peugeot το 0 στο κέντρο ήταν απλά ένας κύκλος που στα πρώτα της μοντέλα έμπαινε η μανιβέλα ενώ τα δύο μηδενικά είναι ουσιαστικά το σύμβολο «∞»!

IMG 0934 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Ως προς τις πωλήσεις το 2008 πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού, από τα πρώτα κιόλας χρόνια, με την δεύτερη γενιά να εισέρχεται ακόμα πιο δυναμικά στον στίβο των πωλήσεων, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του “Best-Seller” !

Εξωτερική σχεδίαση

IMG 0975 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Το Peugeot 2008 υιοθετεί το νέο πιο επιθετικό Family Look της γαλλικής φίρμας, με πιο έντονα τα στοιχεία ενός καθαρού SUV χωρίς να υστερεί σε πρακτικότητα!

IMG 0962 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Ειδικότερα, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ο μεγάλος προφυλακτήρας με τα κάθετα φλας στις άκρες σε σχήμα κυνόδοντα που ενσωματώνει την ευδιάκριτη μάσκα με τον λέοντα στο κέντρο της και πλαισιώνεται από τα τραπεζοειδή φωτιστικά σώματα με γραφικά LED απεικονίζοντας «τα νύχια του λέοντα»! Η εικόνα ολοκληρώνεται από το επίπεδο καπό με τα έντονα νεύρα, που του προσδίδει ένα άγριο «βλέμμα»!

IMG 0883 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Καθαρές γραμμές, έντονες ακμές και μυώδεις επιφάνειες σχηματίζουν το χαρακτηριστικό προφίλ του Peugeot 2008! Η απόσταση από το έδαφος, τα πλαστικά προστατευτικά και οι επινικέλωνες επιφάνειες τονίζουν την SUV εμφάνιση.

IMG 0912 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο προφυλακτήρας που εξέχει και η σχεδόν κάθετη πέμπτη πόρτα, αυξάνοντας τα επίπεδα λειτουργικότητας και πρακτικότητας! Τα πολύ λεπτά πίσω φωτιστικά  σώματα είναι τοποθετημένα οριζόντια, διαθέτουν την LED «υπογραφή» τα νύχια του λέοντα και ενώνονται νοητά μεταξύ τους με ένα μαύρο πλαστικό πλαίσιο με την επωνυμία της Peugeot, δίνοντας την αίσθηση πως πρόκειται για ενιαίο!

IMG 0941 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Εσωτερικό

IMG 0898 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά των Peugeot 2008 και e2008 είναι ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου!

IMG 0896 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Το «διαστημικό» ταμπλό εντυπωσιάζει και δίνει την αίσθηση σαν να ήλθε από το μέλλον! Υπεύθυνο για αυτό είναι το γνωστό μας i-Cockpit, το οποίο στην έκδοση GT-Line της δοκιμής μας πλαισιώνεται από τον ψηφιακό και τρισδιάστατο πίνακα οργάνων σε έγχρωμη οθόνη 10 ιντσών, και βρίσκεται πίσω από το μίνιμαλ και κομψό πολυγωνικό τιμόνι!

IMG 0902 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Κεντρικά αναδύεται η οθόνη επίσης των 10 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, συμβατό με Android Auto και Apple Airplay για τον χειρισμό τους και τη ροή της ηλεκτρικής ενέργειας!

IMG 0867 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Ο έξυπνος σχεδιασμός του ταμπλό σε δύο επίπεδα, θυμίζει αεροπορικό cockpit. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν και οι διακόπτες σε στυλ «πιάνο» πάνω από το κεντρικό τούνελ, καθώς και ο επιλογέας ταχυτήτων που θυμίζει χειριστήριο αεροσκάφους. Ανάμεσα στα καθίσματα υπάρχουν οι ποτηροθήκες, το ηλεκτρονικό χειρόφρενο και ο διακόπτης επιλογής προγράμματος οδήγησης!

IMG 0949 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Εργονομικά, όλα τα απαραίτητα χειριστήρια βρίσκονται στην υπηρεσία του οδηγού, προκειμένου να μην απομακρύνει το βλέμμα του από τον δρόμο, διευκολύνοντας την ζωή του!

IMG 0903 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Η ποιότητα κατασκευής είναι πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας, έχοντας χρησιμοποιήσει εξαιρετικής ποιότητα υλικά με καλή συναρμογή και κορυφαίο φινίρισμα, δημιουργώντας μια φιλόξενη καμπίνα!

IMG 0899 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Τα ημιμπάκετ καθίσματα της έκδοσης GT Line είναι εστιασμένα στην άνεση και την πολύ καλή οσφυϊκή στήριξη του σώματος των επιβατών. Οι χώροι είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία με πολλές θήκες στο εσωτερικό, καλή κατανομή του χώρου και με κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας! Το πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 405 λίτρα, ενώ με τα καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα φτάνει τα 1015! (Ελαφρά μειωμένος σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις).

IMG 0927 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Κινητήριο σύνολο – Μπαταρία

IMG 0970 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον γνωστό ηλεκτροκινητήρα της Stellantis που αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής. Βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα eCMP, η οποία αφορά την ηλεκτρική εκδοχή της CMP και στο πάτωμα κάτω από τα καθίσματα έχει τοποθετηθεί υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh, η οποία δίνει ονομαστική ηλεκτρική αυτονομία 340 χιλιομέτρων!

IMG 0848 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Στον δρόμο

IMG 0988 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η ιπποδύναμη των 136 Hp και η ροπή 260 Nm της ηλεκτρικής έκδοσης του Peugeot 2008 αφήνει υποσχέσεις για την καθημερινή συμβίωση σε πραγματικές καταστάσεις και οδηγικές συνθήκες, με μόνο ερωτηματικό την ηλεκτρική αυτονομία! Ας το γνωρίσουμε αναλυτικά!

IMG 1206 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Στην πόλη θα εκτιμήσει κανείς το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.  Ιδιαίτερα σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, η επιλογή του προγράμματος ECO, φαντάζει ιδανική, καθώς η ιπποδύναμη μειώνεται στους 80 ίππους, κάνοντας και την ανάλογη οικονομία. Παράλληλα, η υψηλή θέση οδήγησης και οι κάθετες γυάλινες επιφάνειες προσφέρουν ιδανική ορατότητα για κίνηση στα στενά! Το αυτοκίνητο είναι ευέλικτο και απίστευτα νευρικό, δείχνοντας ιδιαίτερο φιλικό για καθημερινή χρήση στον αστικό ιστό!

IMG 1003 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Στο ορεινό και επαρχιακό δίκτυο κινείται ικανοποιητικά και σταθερά, αναδεικνύοντας το στιβαρό πλαίσιο eCMP. Η ανάρτηση έχει μαλακή ρύθμιση, εστιάζοντας στην άνεση στο εσωτερικό!  Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου, το οποίο δεν εστιάζει στην σπορ οδήγηση, αλλά στην ευχαρίστηση της βόλτας! Ιδανικά προγράμματα οδήγησης το Normal που αποδίδει 110 ίππους, ή και το Sport με το οποίο ο κινητήρας αποδίδει ολόκληρη την διαθέσιμη ισχύ των 136 ίππων! Σε αυτήν την επιλογή, η οδήγηση γίνεται πιο συναρπαστική, ωστόσο αυξάνεται η κατανάλωση… της πολύτιμης ηλεκτρικής ενέργειας!

IMG 1178 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Στον αυτοκινητόδρομο οδηγός και επιβάτες θα εκτιμήσουν την ποιότητα κύλισης και την ηχομόνωση. Ιδανικά προγράμματα οδήγησης, το Normal και το Sport, όπως και στο επαρχιακό δίκτυο, ανάλογα με την διάθεση του οδηγού. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χιλιόμετρα ανά ώρα! Να σημειώσουμε πως αν θα χρειαστεί να διανύσει χιλιόμετρα, θα πρέπει η οδήγηση να είναι με σύνεση, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως, λόγω του εύρους της ηλεκτρικής αυτονομίας.

IMG 1004 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Γενικά είναι ένα ευχάριστο και ευκολοδήγητο αυτοκίνητο, κατάλληλο για την καθημερινή χρήση, που ικανοποιεί με ασφάλεια, τις μεταφορικές ανάγκες με τρία προγράμματα οδήγησης.

IMG 1108 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Σε ποιους απευθύνεται

IMG 0965 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Ως αμιγώς ηλεκτρική πρόταση, το Peugeot e2008, απευθύνεται ευθέως σε όσους έχουν επιλέξει να δοκιμάσουν την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης! Ως βασικό ή δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης, οικονομικά και οικολογικά! Αλλά και να καταφεύγουν σε μικρές αποδράσεις!

IMG 0871 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Τιμή

IMG 0945 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Στους καταλόγους το Peugeot e2008 ξεκινάει από τις 39.500€, με την έκδοση GT-Line της δοκιμής να κοστίζει 43.900€, ωστόσο με την επιδότηση του προγράμματος «κινούμαι ηλεκτρικά» οι τιμές διαμορφώνονται στις 31.500€ και 35.900€ αντίστοιχα!

IMG 0920 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

ΑΜΑΞΩΜΑ

 

Τύπος

SUV

Καθίσματα

5

Πόρτες

5

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

Επιτάχυνση 0 – 100 χλμ/ώρα

9 δευτ

Μέγιστη ταχύτητα

150 km/h, Περιορίζεται ηλεκτρονικά

Αναλογία βάρους/ισχύος

11.4 κιλά/Hp, 87.9 Hp/τόνος

Αναλογία βάρους/Ροπή

6 κιλά/Nm, 168 Nm/τόνος

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

 

Ακαθάριστη χωρητικότητα μπαταρίας

50 kWh

Καθαρή (χρησιμοποιήσιμη) χωρητικότητα μπαταρίας

46 kWh

Τεχνολογία μπαταρίας

Ιόντων λιθίου (Li-Ion)

Θέση μπαταρίας

Κάτω από το πάτωμα, κάτω από τα πίσω καθίσματα

Κάτω από το πάτωμα, κάτω από τα μπροστινά καθίσματα

Στην κεντρική σήραγγα

Ηλεκτρική αυτονομία (WLTP)

330-342 km

Μέση κατανάλωση ενέργειας (WLTP)

15.7-16.1 κιλοβατώρα/100 χλμ

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Ισχύς

136 Hp @ 3673-10000 σ.α.λ.

Ροπή

260 Nm @ 300-3673 σ.α.λ.

Μοντέλο/κωδικός ηλεκτρικού κινητήρα

ZK01

Θέση ηλεκτρικού κινητήρα

Εμπρός άξονας, εγκάρσια

ΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗ

 

Βάρος

1548 κιλά

Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο

482 κιλά

Ελάχιστος όγκος χώρου αποσκευών

405 l

Μέγιστος όγκος χώρου αποσκευών

1467 l

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Μήκος

4300 mm

Πλάτος

1770 mm

Ύψος

1550 mm

Μεταξόνιο

2605 mm

Εμπρός ίχνος

1540 mm

Πίσω ίχνος

1540 mm

Εμπρός πρόβολος

870 mm

Πίσω πρόβολος

825 mm

Ελάχιστη διάμετρος στροφής (διάμετρος στροφής)

10.4 m

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

 

Κίνηση

Στους μπροστινούς τροχούς

Αριθμός σχέσεων και τύπος κιβωτίου ταχυτήτων

1 ταχύτητα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Εμπρός ανάρτηση

Ανεξάρτητη τύπου McPherson

Πίσω ανάρτηση

Ελαστικός δόκος

Εμπρός φρένα

Αεριζόμενοι δίσκοι , 283×26 mm

Πίσω φρένα

Δίσκοι , 249×10 mm

Βοηθητικά συστήματα

ABS (Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών)

Τύπος διεύθυνσης

Τσουκράνια διαχείρισης (με δόντια)

Σύστημα διεύθυνσης

Ηλεκτρικό Τιμόνι

Τροχοί

215/60 R16 ή   215/65 R16 ή   215/60 R17 ή   215/55 R18

Photo Gallery

 

IMG 0964 Οδηγούμε Peugeot e2008 GT Line: Ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση 
Συμπέρασμα
Η Peugeot χρησιμοποιεί τη πετυχημένη συνταγή του θερμικού 2008, με αποτέλεσμα ένα ηλεκτρικό SUV, ιδανικό για καθημερινή χρήση. Πιστό στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Peugeot, ξεχωρίζει για το φουτουριστικό εσωτερικό και την εντυπωσιακή σχεδίαση! Ιδανικό να καλύπτει οικολογικά και με οικονομία τις καθημερινές μεταφορικές ανάγκες και ευχάριστο για τις μικρές οικογενειακές αποδράσεις… με έναν ενδοιασμό, όσον αφορά το ηλεκτρικό εύρος αυτονομίας. Με μια φράση, το Peugeot e2008 είναι μία ηλεκτρική λύση για καθημερινή χρήση!
Εσωτερικό & πρακτικότητα
7.5
Τρεχούμενα έξοδα
7.9
Οδική συμπεριφορά & επιδόσεις
6.1
Ασφάλεια
6.7
Παράγοντας απόλαυσης
5.3
Value for money
5.6
Εσύ τι βαθμό του βάζεις;4 Ψήφοι
6.7
ΣΥΝ
Χώροι
Hi-Tech εσωτερικό
Περιμετρική ορατότητα
Άνεση ανάρτησης
Σχεδίαση
ΠΛΗΝ
Εύρος ηλεκτρικής αυτονομίας
Σχέση τιμής / αξίας
6.5