Live η Κίνηση στους δρόμους
Audi

Η Audi δημιουργεί 500 νέες θέσεις εργασίας για την ηλεκτρική κινητικότητα

Καθώς ξεκινά η παραγωγή της πλήρως ηλεκτροκίνητης σειράς Q6 e-tron, η Audi προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στο Ingolstadt

Audi

Ξεκινώντας την παραγωγή της νέας σειράς Audi Q6 e-Tron που βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE), η Audi εγκαινιάζει τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία μοντέλων στην ιστορία της. Αυτή η πρώτη πλήρως ηλεκτρική σειρά μοντέλων από το Ίνγκολσταντ υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο η Audi ενδυναμώνει και εξοπλίζει το εργατικό δυναμικό της για τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

 

Ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού: Audi: Μια κίνηση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Με τη δημιουργία επιπλέον 500 θέσεων εργασίας για την παραγωγή του νέου πλήρως ηλεκτρικού Q6 e-Tron, η Audi αποδεικνύει ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί μοχλό δημιουργίας θέσεων εργασίας. Ο Xavier Ros, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Audi, τονίζει τη δέσμευση της εταιρείας να εγγυάται υψηλό όγκο απασχόλησης και νέες ευκαιρίες απασχόλησης, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια των θέσεων εργασίας στις γερμανικές εγκαταστάσεις της. Η Audi σκοπεύει επίσης να συμπεριλάβει στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων τους προσωρινούς υπαλλήλους που ήδη εργάζονται στο Ingolstadt.

 

Μετασχηματισμός εργαζομένων: Κλειδί για τη μετάβαση στην ηλεκτρονική κινητικότητα

Μια κρίσιμη πτυχή της μετάβασης της Audi στην ηλεκτροκίνηση είναι ο μετασχηματισμός του εργατικού δυναμικού της. Η Audi πιστεύει στη συνεχή επιμόρφωση των εργαζομένων της, ώστε να καταστεί δυνατή η ομαλή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Τους τελευταίους 18 μήνες, η Audi έχει καταρτίσει περίπου 8.300 υπαλλήλους από την παραγωγή, την τεχνική ανάπτυξη και τις πωλήσεις στο Ingolstadt, εν αναμονή της κυκλοφορίας της σειράς Q6 e-Tron. Μόνο το 2022, η AUDI AG επένδυσε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της. Ταυτόχρονα, η Audi Hungaria στο Győr, όπου κατασκευάζεται το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του Q6 e-Tron, έχει εκπαιδεύσει περίπου 2.000 εργαζόμενους για την ηλεκτροκίνηση από το 2022.

 

Εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών: Αλλαγή παιχνιδιού για την Audi

Η παραγωγή της σειράς Audi Q6 e-Tron σηματοδοτεί το Ingolstadt ως το πρώτο εργοτάξιο της Audi στη Γερμανία που διαθέτει τη δική του εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών. Η κίνηση αυτή δημιούργησε 300 θέσεις εργασίας με προοπτική για το μέλλον στο εργοστάσιο του Ingolstadt και ενίσχυσε την πολύτιμη τεχνογνωσία για την παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων σε όλα τα εργοστάσια της Audi. Ο Gerd Walker, Chief Production Officer της Audi, υπογραμμίζει ότι η Audi επηρεάζει ενεργά τη διαρθρωτική στροφή προς την ηλεκτρονική κινητικότητα, με τη συναρμολόγηση μπαταριών στο Ingolstadt να αποτελεί κρίσιμο στοιχείο αυτού του μετασχηματισμού.

 

360factory: Audi: Επαναπροσδιορίζοντας το μέλλον της παραγωγής της Audi

Στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής της, Vorsprung 2030, η Audi αποφάσισε από νωρίς να καταργήσει σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, η Audi προετοιμάζει τώρα όλες τις εγκαταστάσεις της για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, κάθε τοποθεσία της Audi παγκοσμίως θα παράγει τουλάχιστον ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Η Audi εκμεταλλεύεται την ευκαιρία του ανασχεδιασμού των εργοστασίων για να αναβαθμίσει εκτενώς τα εργοστάσια και τις διαδικασίες παραγωγής της.

Η στρατηγική 360factory προβλέπει φιλόδοξους στόχους για τον μετασχηματισμό των εργοστασίων της Audi, υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση για την υλοποίησή τους. Τα στρατηγικά πεδία που αξιοποιεί η Audi Production περιλαμβάνουν βέλτιστες διαδικασίες παραγωγής, ψηφιοποίηση για αύξηση της αποδοτικότητας, βιώσιμες και ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού, ένα εξαιρετικά ευέλικτο δίκτυο παραγωγής και σαφείς στόχους βιωσιμότητας. Ο Xavier Ros υπογράμμισε τη δέσμευση της εταιρείας να αντιμετωπίσει τον μετασχηματισμό μαζί με τους εργαζομένους της εντός του υφιστάμενου δικτύου παραγωγής. Το επόμενο βήμα σε αυτό το ταξίδι είναι η δημιουργία της δικής της μονάδας παραγωγής μονάδων μπαταρίας στο Ingolstadt για την επερχόμενη πλήρως ηλεκτρική σειρά μοντέλων.

 

Κατευθυνόμενη δημιουργία θέσεων εργασίας

Η Audi αναζητά νέους εργαζόμενους με εκπαίδευση σε μεταλλοτεχνία ή ηλεκτρολογία και σχετική επαγγελματική εμπειρία για θέσεις παραγωγής. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά, ενώ ο πρώτος γύρος συνεντεύξεων επιλογής έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουλίου 2023, στην Audi στο Ingolstadt. Θα ακολουθήσουν και άλλες ημερομηνίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στον ίδιο ιστότοπο. Οι υποψήφιοι θα κληθούν για προσωπικές συνεντεύξεις επιλογής μετά από διαδικασία προεπιλογής βάσει των αιτήσεων τους.

Η Audi συνεχίζει να εμβαθύνει την τεχνογνωσία της σε θέματα λογισμικού για την ψηφιοποίηση των μοντέλων της και αναζητά ενεργά ειδικούς σε θέματα λογισμικού για το τμήμα Τεχνικής Ανάπτυξης. Οι ανοιχτές θέσεις είναι διαθέσιμες για αιτήσεις στο Audi Job Portal.