Peugeot

Αυτό είναι το νέο Peugeot e-208

Το 2022, το PEUGEOT 208 ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Τώρα, το 208 υφίσταται μια μετασχηματιστική εξέλιξη.

Peugeot

Το 2022, το PEUGEOT 208 ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, εδραιώνοντας τη θέση του ως σήμα κατατεθέν της σειράς PEUGEOT. Τώρα, το 208 υφίσταται μια μετασχηματιστική εξέλιξη. Το κλασικό μοντέλο δέχεται μια σημαντική ανανέωση, ενισχύοντας περαιτέρω την ελκυστικότητά του με μια 100% ηλεκτρική έκδοση που διαθέτει αυτονομία 400 χιλιομέτρων, ανανεωμένη σχεδίαση, χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, απολαυστική οδηγική εμπειρία και νέα εισαγόμενα συστήματα κίνησης.

Το πιο πρόσφατο PEUGEOT 208 φέρνει Αυξημένη Ελκυστικότητα με μια σαγηνευτική σπορ εμφάνιση, μια στάση που μοιάζει με γάτα και το νεότερο, σύγχρονο σχεδιασμό φωτισμού της PEUGEOT. Ενισχυμένος ενθουσιασμός, παρέχεται από ένα τεχνολογικά προηγμένο PEUGEOT i-Cockpit που ενισχύει την οδηγική απόλαυση. Μεγαλύτερη υπεροχή, με έμφυτη ηλεκτροκίνηση και ένα νέο E-208, που προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων (εν αναμονή έγκρισης), φρέσκους κινητήρες HYBRID 100 και HYBRID 136 και την πιο πρόσφατη γενιά συστημάτων infotainment της PEUGEOT.Ως διάδοχος εννέα γενεών αστικών αυτοκινήτων PEUGEOT, το 208 θριαμβεύει συνεχώς από το ντεμπούτο του στο τέλος του 2019.

Μέσα σε κάτι περισσότερο από τρία χρόνια, οι αριθμοί παραγωγής του 208 πλησίασαν το ένα εκατομμύριο μονάδες παγκοσμίως. Τόσο το 2021 όσο και το 2022, το PEUGEOT 208 κατέκτησε τον τίτλο του αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη (και στη Γαλλία), σε όλους τους τομείς.

Το επίτευγμα αυτό οφείλεται ουσιαστικά στην επιτυχία του E-208. Το 2022, το E-208 κέρδισε τον τίτλο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία Β. Επιπλέον, στη Γαλλία το προηγούμενο έτος, αναδείχθηκε ως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις σε όλους τους τομείς.

 

 

Το επερχόμενο PEUGEOT E-208 θα είναι διαθέσιμο για αγορά τον Νοέμβριο του 2023

Η προσφορά θα περιλαμβάνει τα ALLURE, ACTIVE, GT και έξι κινητήρια σύνολα. Αυτές περιλαμβάνουν τον νέο αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα 115 kW/156 ίππων, που υπόσχεται αυτονομία 400 χιλιομέτρων μαζί με τα ανανεωμένα HYBRID 100 και HYBRID 136.

Ο JEROME MICHERON, Διευθυντής Προϊόντων PEUGEOT, αναφέρει: “Η ανάληψη ενός έργου σε ένα μοντέλο τόσο συμβολικό και επιτυχημένο όσο το 208 αποτελεί πάντα μια σημαντική πρόκληση. Στόχος μας ήταν να αναβαθμίσουμε τη σχεδίαση και τις επιδόσεις του 208, διατηρώντας παράλληλα την ουσία του, ώστε να συνεχίσει να κατέχει ηγετική θέση στις πωλήσεις του B-segment στην Ευρώπη. Το ανανεωμένο 208 είναι περισσότερο 208 από ποτέ: πιο γατίσιο, πιο απολαυστικό στην οδήγηση, πιο προηγμένο τεχνολογικά… εν ολίγοις, πιο συναρπαστικό! Και είναι ακόμα πιο ηλεκτροκίνητο, με τον νέο ηλεκτροκινητήρα να προσφέρει αυτονομία 400 χλμ. μαζί με τα ανανεωμένα HYBRID 100 και HYBRID 136.”

 

 

ALLURE: ένας γοητευτικός, αθλητικός σχεδιασμός που τώρα είναι ακόμα πιο ελκυστικός

Το έργο της αναζωογόνησης ενός κλασικού μοντέλου είναι πάντα μια δύσκολη αποστολή. Οι σχεδιαστές της PEUGEOT είχαν μια ξεκάθαρη πρόκληση: να προσδώσουν ένα φρέσκο στρώμα σύγχρονου αέρα και μια νέα αιχμή στο 208, διατηρώντας παράλληλα τη χαρακτηριστική, γοητευτική γοητεία του που οδήγησε στην τεράστια επιτυχία του.

Ο MATTHIAS HOSSANN, Διευθυντής ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ PEUGEOT, δηλώνει: “Το 208 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της PEUGEOT: “Η σχεδιαστική ομάδα της PEUGEOT ήταν ενθουσιασμένη που αντιμετώπισε την πρόκληση που έθεσε το νέο 208. Στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε την ήδη στιβαρή προσωπικότητά του, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη συνολική ουσία του σχεδιασμού του. Η νέα σύλληψη του εμπρόσθιου τμήματος με την υπογραφή των φώτων PEUGEOT και τα επανασχεδιασμένα φώτα τριών νυχιών στο πίσω μέρος προσέδωσαν μια αναζωογονημένη και πιο αιλουροειδή στάση στο σχεδιασμό. Όλα αυτά, διατηρώντας παράλληλα τη σμιλεμένη, αθλητική σιλουέτα που λατρεύουν οι πελάτες.”

 

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η νέα υπογραφή PEUGEOT στο μπροστινό μέρος

Η νέα φωτεινή υπογραφή της PEUGEOT, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στο Hypercar 9X8, στα νέα 508 και 508 SW και πρόσφατα στο νέο 2008, κοσμεί τώρα και το νέο E-208. Το μοναδικό στοιχείο αυτής της υπογραφής, τα τρία μακριά κάθετα νύχια φωτός, ενσωματώνονται στα γυαλιστερά μαύρα ένθετα του προφυλακτήρα. Έχουν μεταφερθεί προς το εξωτερικό άκρο του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας σε ένα ισχυρότερο, οπτικά φαρδύτερο στήσιμο του 208.

Αυτή η νέα υπογραφή των μπροστινών φώτων είναι στάνταρ σε όλα τα νέα μοντέλα 208. Στις εκδόσεις GT, αυτό το φωτιστικό χαρακτηριστικό είναι ακόμη πιο έντονο: τα διακριτικά τρία νύχια φωτός επεκτείνονται στη λειτουργία φωτισμού των προβολέων πλήρους LED μέσω τριών ανεξάρτητων οπτικών μονάδων.

 

Επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος

Κάθε νέο μοντέλο 208 παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο εμπρόσθιο μέρος, το οποίο εκτοξεύει το 208 στη νέα εποχή της σχεδίασης PEUGEOT, με το νέο λογότυπο της μάρκας στον πυρήνα του.

Η μάσκα φέρει ένα προοδευτικό μοτίβο στο χρώμα του αμαξώματος που ενώνεται άψογα με τον προφυλακτήρα. Αυτή η σχεδίαση απηχεί την ηλεκτροκίνηση της γκάμας και προσδίδει μεγαλύτερη κομψότητα στο νέο E-208. Η μάσκα και το αμάξωμα δεν φαίνονται πλέον ξεχωριστά, αλλά εμφανίζονται ενοποιημένα, ενισχύοντας την οπτική δύναμη, την αποτελεσματικότητα και τον εκσυγχρονισμό.

 

Μια επανασχεδιασμένη υπογραφή των πίσω φώτων

Το νέο E-208 επαναπροσδιορίζει την εμβληματική υπογραφή των πίσω φώτων της μάρκας, με τρία κόκκινα νύχια τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Το νέο μοντέλο παραμένει πιστό σε αυτές τις τρεις συστοιχίες, αλλά τώρα είναι οριζόντιες. Αποτελούνται από τρεις εξελιγμένες γραμμές LED που τεντώνουν τη μαύρη λωρίδα γύρω από το καπάκι του χώρου αποσκευών, με αποτέλεσμα μια πιο έγκυρη οπίσθια όψη και δημιουργώντας την ψευδαίσθηση αυξημένου πλάτους. Στην έκδοση GT, τόσο τα φώτα οπισθοπορείας όσο και τα φλας είναι LED.

 

Εντυπωσιακά νέα χρώματα

Αψηφώντας τον κανόνα, το νέο E-208 είναι ακόμα πιο ελκυστικό στο νέο κίτρινο Agueda, το χρώμα της παρουσίασης. Μια άλλη φρέσκια απόχρωση για το 208 είναι το Selenium Grey, κομψό και διακριτικό, που τονίζει τη νεωτερικότητα.

Το νέο 208 διατίθεται σε επτά χρώματα αμαξώματος: Agueda Yellow, Selenium Grey, Artense Grey, Perla Black, Banquise White, Elixir Red και Vertigo Blue. Όλα τα νέα μοντέλα 208 διαθέτουν γυαλιστερούς μαύρους καθρέφτες, ανεξάρτητα από το χρώμα που επιλέγεται, ενώ η έκδοση GT διαθέτει στάνταρ γυαλιστερούς μαύρους θόλους τροχών (και, προαιρετικά, μαύρη οροφή).

 

Καινοτόμα σχέδια τροχών

Οι νέοι τροχοί είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της PEUGEOT. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση, που απεικονίζεται από τα μοναδικά σχέδια τροχών του 408, έχει επεκταθεί σε όλα τα νέα μοντέλα της μάρκας. Το νέο E-208 προσφέρει διάφορα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου σε 16 ιντσών (δίχρωμες ζάντες NOMA με διαμαντένια κοπή) ή 17 ιντσών (δίχρωμες ζάντες YANAKA με διαμαντένια κοπή και ένθετα). Όλες οι ζάντες αλουμινίου διαθέτουν ένα κέντρο 4 ακτίνων με στάμπα με το λογότυπο PEUGEOT, που κρύβει αποτελεσματικά τα παξιμάδια των τροχών.

 

Νέα ταυτότητα της μάρκας PEUGEOT

Το νέο 208 διαθέτει νέα γράμματα και ένα φρέσκο γκρι Basalt Grey χρώμα για τις εμπρός, πλαϊνές και πίσω πινακίδες. Στο πίσω μέρος, το σήμα PEUGEOT στέκεται πλέον μόνο του, καλύπτοντας όλο το πλάτος του καπακιού του χώρου αποσκευών. Το E-208 χαρακτηρίζεται από ένα δίχρωμο μπλε και λευκό σήμα “E”.

 

Εκλεπτυσμένα νέα υφάσματα

Η εσωτερική γοητεία του Νέου 208 αναβαθμίζεται από τα νεοεισαχθέντα υφάσματα των καθισμάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη νέα μαύρη ταπετσαρία Alcantara με ραφές Adamite Green (διατίθεται προαιρετικά στην έκδοση GT). Η έκδοση GT εμφανίζει ένα εξαιρετικό επίπεδο λεπτομέρειας, με τις επενδύσεις του ταμπλό και τα υποβραχιόνια να διαθέτουν επίσης κομψή ραφή Adamite Green.

 

 

EMOTION: η οδηγική απόλαυση που προσφέρει το βελτιωμένο, τεχνολογικά προηγμένο PEUGEOT i-Cockpit

Το πρωτοποριακό PEUGEOT i-Cockpit, χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρώτης γενιάς του 208, επανασχεδιάστηκε σήμερα. Πιο τεχνολογικά προηγμένο, συνδεδεμένο και εργονομικό από ποτέ, συνεχίζει να βρίσκεται στον πυρήνα της οδηγικής απόλαυσης που προσφέρει το νέο PEUGEOT E-208.

 

Επανασχεδιασμένος ψηφιακός πίνακας οργάνων

Ο πίνακας οργάνων, ιδανικά τοποθετημένος στο ύψος των ματιών του οδηγού, διαθέτει ψηφιακή οθόνη στις εκδόσεις ALLURE και GT. Η ευρύχωρη ψηφιακή του οθόνη 10 ιντσών διαθέτει μια νέα σχεδίαση, με την έκδοση GT να επιδεικνύει μια τρισδιάστατη οθόνη ως στάνταρ. Οι οδηγοί μπορούν να εξατομικεύσουν το χρώμα της οθόνης, καθώς και τη διάταξη και την απεικόνιση των πληροφοριών, ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις. Στην έκδοση ACTIVE, το νέο 208 διατηρεί έναν αναλογικό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη 3,5 ιντσών.

 

Μεγάλη κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών στάνταρ σε όλα τα νέα μοντέλα 208

Κάθε νέο 208 διαθέτει στάνταρ μια μεγάλη, κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών, μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση σε σχέση με τα προηγούμενα δύο πρώτα επίπεδα εξοπλισμού που ήταν εξοπλισμένα με οθόνη 7 ιντσών. Αυτή η ιδανική διεπαφή επιτρέπει την απλή διαχείριση των τελευταίων συστημάτων infotainment PEUGEOT i-Connect και PEUGEOT i-Connect Advanced.

Η κεντρική οθόνη στις νέες εκδόσεις 208 ALLURE και GT διαθέτει τεχνολογία HD. Σε όλα τα μοντέλα, τα πλήκτρα πιάνου παραμένουν βολικά τοποθετημένα κάτω από την κεντρική οθόνη για γρήγορη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες.

 

Το συμπαγές τιμόνι

Το συμπαγές τιμόνι, το κεντρικό στοιχείο του PEUGEOT i-Cockpit, είναι ο αγωγός της οδηγικής απόλαυσης, παρέχοντας απαράμιλλη ευελιξία και ακρίβεια. Το συμπαγές τιμόνι του νέου 208 φέρει το νέο σήμα PEUGEOT στο κέντρο του και, όπου χρειάζεται, το νέο λογότυπο GT στο κάτω τμήμα της περιφέρειάς του. Για βέλτιστη εργονομία, ενσωματώνει τα χειριστήρια για το σύστημα πολυμέσων (ήχος, τηλέφωνο), καθώς και τον έλεγχο της έντασης και τον φωνητικό έλεγχο.

 

Ζωντανός φωτισμός περιβάλλοντος στις εκδόσεις GT

Οι χρήστες του νέου 208 GT μπορούν να επιλέξουν μεταξύ οκτώ διαφορετικών χρωμάτων για τον φωτισμό περιβάλλοντος, μερικά από τα οποία είναι εντελώς νέα. Τα επιλεγμένα χρώματα συγχρονίζονται πλέον με εκείνα της κεντρικής οθόνης αφής και, κατά περίπτωση, αντικατοπτρίζουν την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης.

 

Ενημερωμένα χειριστήρια χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων

Τα νέα μοντέλα 208 που είναι εξοπλισμένα με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων διαθέτουν ένα επανασχεδιασμένο κουμπί αλλαγής ταχυτήτων για βελτιωμένη εργονομία. Τα νέα 208 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διατηρούν τον κομψό, βολικό και διακριτικό επιλογέα που παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2022.

 

 

EMINENCE: Εισαγωγή ενισχυμένης ηλεκτροκίνησης και συνδεσιμότητας

Με ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην ηλεκτροκίνηση και τη συνδεσιμότητα, το νέο E-208 διευρύνει το πεδίο εφαρμογής του. Το νέο 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του διαθέτει αυτονομία 400 χιλιομέτρων (εν αναμονή έγκρισης) και τα νέα υβριδικά συστήματα κίνησης παρουσιάζουν νέες δυνατότητες.

 

Αυξημένη εμβέλεια 400 km με το νέο E-208

Το νέο E-208 διαθέτει έναν ισχυρό αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα 115kW/156hp, σε συνδυασμό με μια μπαταρία 51kWh, επεκτείνοντας την αυτονομία στα 400km. Ανάλογα με τη χρήση και τις λύσεις φόρτισης, διατίθενται δύο ενσωματωμένοι φορτιστές: ένας στάνταρ μονοφασικός φορτιστής 7,4kW και ένας προαιρετικός τριφασικός φορτιστής 11kW. Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης κυμαίνονται από λιγότερο από 25 λεπτά με έναν γρήγορο φορτιστή (100kW) έως 4 ώρες και 40 λεπτά με ένα Wallbox (7,4 kW) ή 11 ώρες και 10 λεπτά από μια ενισχυμένη πρίζα (3,2kW).

 

Καινοτόμα υβριδικά συστήματα κίνησης

Το νέο 208 προσφέρει δύο νέα υβριδικά συστήματα κίνησης 48V HYBRID για τους πελάτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν την ηλεκτροκίνηση. Αυτά τα συστήματα κίνησης συνδυάζουν έναν πρωτοποριακό βενζινοκινητήρα PureTech 100 ή 136 ίππων με το ηλεκτροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων διπλού συμπλέκτη e-DCS6 που ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα.

Με μια αυτοφορτιζόμενη μπαταρία κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αυτή η τεχνολογία παρέχει πρόσθετη ροπή στις χαμηλές στροφές και μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 15%. Τα νέα 208 HYBRID 100 και HYBRID 136 μπορούν να λειτουργούν πάνω από το 50% του χρόνου σε 100% ηλεκτρική λειτουργία μηδενικών εκπομπών κατά τη διάρκεια της αστικής οδήγησης.

 

Ευέλικτες επιλογές κινητήρων

Η νέα γκάμα 208 ανταποκρίνεται στους πελάτες που αναζητούν αποδοτικές και οικονομικές εκδόσεις βενζίνης, προσφέροντας δύο διαφορετικούς κινητήρες:

– PureTech 75: 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2 με 75 ίππους είναι εξοπλισμένος με σύστημα Stop & Start και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.
– PureTech 100: 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 με 100 ίππους διαθέτει σύστημα Stop & Start σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

 

Προηγμένα συστήματα πληροφοριών PEUGEOT-connected

Το νέο 208 εξοπλίζεται πλέον στάνταρ με το σύστημα PEUGEOT i-Connect, ενώ όλες οι εκδόσεις μπορούν να εξοπλιστούν προαιρετικά με το σύστημα PEUGEOT i-Connect Advanced.

Και τα δύο συστήματα ελέγχονται μέσω της κεντρικής οθόνης αφής υψηλής ευκρίνειας 10 ιντσών, η οποία προσφέρει φιλικό προς το χρήστη και εξαιρετικά ευέλικτο χειρισμό, συγκρίσιμο με ένα smartphone. Η οθόνη επιτρέπει την εύκολη πλοήγηση στα μενού και μπορεί να προσαρμοστεί με widgets ή συντομεύσεις. Ένα μόνιμο banner στο επάνω μέρος της οθόνης εμφανίζει βασικές πληροφορίες.

Το σύστημα PEUGEOT i-Connect εξασφαλίζει πλήρη συνδεσιμότητα με λειτουργία ασύρματου mirroring (Apple CarPlay/Android Auto) και το PEUGEOT i-Connect Advanced προσθέτει ένα υψηλής απόδοσης συνδεδεμένο σύστημα πλοήγησης TomTom. Οι ενημερώσεις μπορούν να γίνουν “over the air” και η φωνητική εντολή αναγνώρισης φυσικής γλώσσας “OK PEUGEOT” επιτρέπει την πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες infotainment.

 

Περισσότερες υποδοχές USB

Οι νέες εκδόσεις 208 ALLURE και GT διαθέτουν τρεις στάνταρ πρίζες USB-C (δύο εμπρός, μία πίσω) και μία πρίζα USB-A (πίσω).

 

Βελτιωμένος επαγωγικός φορτιστής smartphone

Η νέα έκδοση 208 ALLURE προσφέρει προαιρετικά έναν επαγωγικό φορτιστή smartphone 15W (έναντι 5W προηγουμένως), ενώ είναι στάνταρ στην έκδοση GT. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει την ταχεία φόρτιση του smartphone κατά τη χρήση για ασύρματο mirroring.

 

Κάμερες στάθμευσης υψηλής ευκρίνειας

Οι νέες μπροστινές και πίσω κάμερες υποβοήθησης παρκαρίσματος του νέου PEUGEOT 208 παρέχουν τώρα υψηλής ευκρίνειας εικόνες. Ανάλογα με την έκδοση, διατίθεται προαιρετικά μια νέα μπροστινή κάμερα υψηλής ευκρίνειας (σε συνδυασμό με παρακολούθηση τυφλού σημείου), η οποία προσφέρει εικόνα 360° του περιβάλλοντος χώρου του αυτοκινήτου – ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα για το παρκάρισμα.

 

Εκτεταμένες λειτουργίες υποβοήθησης οδήγησης

Για να ενισχύσει την ασφάλεια και την ευκολία στην οδήγηση, το νέο 208 προσφέρει:

– Adaptive cruise control με λειτουργία Stop and Go και ρυθμιζόμενη ρύθμιση απόστασης μεταξύ οχημάτων.
– Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με προειδοποίηση σύγκρουσης: ικανό να ανιχνεύει πεζούς και ποδηλάτες, μέρα ή νύχτα, από 7 km/h έως 140 km/h.
– Εκτεταμένη αναγνώριση οδικών σημάτων και εμφάνιση στον ψηφιακό πίνακα οργάνων: συμπεριλαμβανομένων των σημάτων στοπ, μονόδρομος, απαγόρευση προσπέρασης και τέλος απαγόρευσης προσπέρασης, εκτός από τις προειδοποιήσεις που σχετίζονται με την ταχύτητα.
– Ενεργή προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας με διόρθωση λωρίδας κυκλοφορίας.
– Προειδοποίηση προσοχής του οδηγού, η οποία ανιχνεύει τυχόν πτώση της προσοχής του σε μεγάλες περιόδους οδήγησης και σε ταχύτητες άνω των 65 km/h, αναλύοντας τις μικροκινήσεις του τιμονιού.
– Παρακολούθηση τυφλών σημείων.

 

Διαδικτυακές πωλήσεις και εξυπηρέτηση

Ανάλογα με τη χώρα πώλησης, το νέο PEUGEOT E-208 μπορεί να αγοραστεί μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου πωλήσεων της μάρκας, επιτρέποντας μια 100% ασφαλή ψηφιακή εμπειρία αγοράς (“Selling Online”). Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν το νέο τους όχημα, να ανταλλάξουν το παλιό τους και να χρηματοδοτήσουν την αγορά τους, όλα αυτά από τις προσωπικές τους συσκευές. Η παράδοση του οχήματος κατ’ οίκον είναι επίσης μια επιλογή.

 

Συνδεδεμένες υπηρεσίες

Η PEUGEOT, σε συνεργασία με την Free2Move Charge, παρέχει μια σειρά λύσεων φόρτισης:

– Φόρτιση στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας με μια ποικιλία εξοπλισμού (ενισχυμένη πρίζα, Wallbox, Smart Wallbox), συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της απαραίτητης ηλεκτρικής εγκατάστασης και της τελικής εγκατάστασης μέσω των συνιστώμενων συνεργατών.
– Δημόσια φόρτιση μέσω του Free2Move Charge, προσφέροντας πρόσβαση σε ένα δίκτυο περισσότερων από 350.000 σημείων φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Η μπαταρία του νέου PEUGEOT E-208 συνοδεύεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων, ενώ μετά από ένα σέρβις διατίθεται πιστοποιητικό χωρητικότητας της μπαταρίας, το οποίο πιστοποιεί το επίπεδο χωρητικότητας της μπαταρίας.

Η εφαρμογή MyPeugeot για smartphone ενισχύει την εμπειρία του νέου E-208 με νέες λειτουργίες:

– Προσφέρει ένα εικονικό βιβλίο σέρβις που αποθηκεύει ψηφιακά όλα τα τιμολόγια και τον κατάλογο των εργασιών που έγιναν στο όχημα εντός του δικτύου. Αυτή η λειτουργία βοηθά τη μεταπώληση, παρέχοντας εμπιστοσύνη στους υποψήφιους αγοραστές και εξασφαλίζοντας γρήγορη πώληση.
– Με το MyPEUGEOT, μπορείτε να σχεδιάζετε τις διαδρομές σας στο smartphone σας και να τις στέλνετε στο ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, να εξοικονομείτε χρόνο στην εύρεση θέσεων στάθμευσης, να ενημερώνετε αυτόματα τους χάρτες σας με το TomTom και να προγραμματίζετε την επαναφόρτιση εν κινήσει.
– Μπορείτε να ελέγχετε εξ αποστάσεως το κεντρικό κλείδωμα, να ενεργοποιείτε τα φώτα και την κόρνα μέσω της εφαρμογής MyPEUGEOT.
– Η εφαρμογή προτείνει ακόμη και χώρους στάθμευσης με τις περισσότερες διαθέσιμες θέσεις όταν φτάνετε στην πόλη και επιτρέπει τον προγραμματισμό του θερμικού προ-κλιματισμού και τον έλεγχο, τον προγραμματισμό, την έναρξη ή την αναβολή της φόρτισης της μπαταρίας από απόσταση.

 

Απλοποιημένη σειρά μοντέλων

Για να διευκολυνθεί η επιλογή για τους πελάτες, η νέα σειρά 208 έχει απλοποιηθεί σε τρεις εκδόσεις: ACTIVE, ALLURE και GT, η καθεμία με τα δικά της βασικά χαρακτηριστικά.

 

Ιδανικές διαστάσεις

Το νέο PEUGEOT E-208 διατηρεί τις συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις: μήκος 4,055m, πλάτος 1,745m (χωρίς τους καθρέφτες) και ύψος 1,43m. Ο όγκος του χώρου αποσκευών παραμένει αμετάβλητος στα 309 λίτρα.