Η Honda πιέζεται να φέρει το νέο S2000 πριν το 2018

Όπως θα έχεις διαβάσει μόνο στο TopSpeed.gr η Honda ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το επόμενο υπερόπλο της, το φοβερό και τρομερό -αν κρίνουμε από την προηγούμενη γενιά του- S2000. Το ρεπορτάζ, λέει ότι η ιαπωνική φίρμα, η οποία έχει πατεντάρει και τα σχέδια για το νέο roadster, σχεδιάζει να το παρουσιάσει το 2018. Υπάρχει όμως μια “λεπτομέρεια” που ίσως επισπεύσει τα πράγματα.

Πηγές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού (εκεί όπου βρίσκεται η αμερικανική ήπειρος, όπου με τη σειρά τους, βρίσκονται οι ΗΠΑ, αλλά δεν σου λέμε από πού είναι οι πηγές μας) αναφέρουν ότι η μητρική εταιρεία δέχεται εντονότατες πιέσεις να ανανεώσει τη γκάμα της.

Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί dealers γκρινιάζουν ότι η Honda, παρά το γιγαντιαίο και φανατικό κοινό που έχει, με εξαίρεση το Type-R και το NSX, έχει ελλιπή γκάμα σε ό,τι αφορά τα σπορ (ανοιχτά;) μοντέλα της. Στις απαιτήσεις των dealers να δώσει κάτι σπορ, μιας και η σκέψη μόνο του λιλιπούτειου S660 μπορεί να εκληφθεί σαν…ανέκδοτο για τις ΗΠΑ, η μοναδική απάντηση που υπάρχει, είναι το επερχόμενο S2000.
 

Αυτό είναι το σχέδιο που πατεντάρισε η Honda. 

Έτσι, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στις ΗΠΑ φτάνουν πληροφορίες πως η Honda “τρέχει” το project του S2000, με νέο χρονοδιάγραμμα. Στόχος, τώρα, είναι το μοντέλο να φτάσει στην αμερικανική αγορά το 2018 το αργότερο. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι εντός του 2017, θα έχουμε τις πρώτες spyshots. Και, γιατί όχι, την πρώτη παρουσίαση!

Άλλωστε, αν λάβουμε υπόψη τα σχέδια που πατεντάρισε η Honda, συνδυαστικά με τις πληροφορίες ότι θα φορά το δίλιτρο του Type-R, μαζί με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνολικής ισχύος περίπου στους 400 ίππους, μένουν μόνο οι “λεπτομέρειες.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το νέο Honda S2000, σε αυτό το ρεπορτάζ μαςκαι τις παραπομπές του, θα σου λυθούν όλες οι απορίες, γι’ αυτό το όνειρο, που είναι πλέον πιο κοντά (χρονικά). 

Tip: Το Rendering, είναι του David Kiss από το Topspeed.com