Alfaholics Giulia Super R 270: Η επανακατασκευή μιας θρυλικής Alfa Romeo (Βίντεο)

Vintage εμφάνιση και σύγχρονες επιδόσεις για μια παλιά Giulia που υποβάλλεται σε αγωγή ντόπινγκ

Η Alfaholics Giulia Super R 270 έχει την ενέργεια της GTA-R, αλλά σε “οικογενειακό στυλ”. Πρόκειται και πάλι για ένα restomod, δηλαδή για μια τεχνολογική και εκσυγχρονιστική μετατροπή ενός κλασικού αυτοκινήτου. Εδώ υπάρχουν τέσσερις πόρτες και ένας άνετος θάλαμος επιβατών, καθιστώντας την πιο εύπεπτη πρόταση για όσους πρέπει να ικανοποιήσουν πολλαπλές μεταφορικές ανάγκες, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται καλύτερα από την GTA-R, ένα κουπέ που βασίζεται στην Alfa Romeo Giulia GTA 1300 Junior.

Μπορεί κανείς, κατά κάποιον τρόπο, να θεωρήσει την Alfaholics Giulia Super R 270 ως ένα GTA-R που προορίζεται για τους λάτρεις που έχουν επίσης παιδιά ή ηλικιωμένους στο σπίτι, των οποίων την παρουσία στο εσωτερικό δεν θέλουν να στερηθούν σε ορισμένες εξορμήσεις. Προφανώς, για να απολαύσετε στο έπακρο την εικόνα των επιδόσεων, είναι προτιμότερο να είστε μόνοι σας, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπως μια πίστα, όπου δεν θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή σας και τη ζωή των άλλων ή όπου, τουλάχιστον, ενεργείτε σε ένα πιο συμβατό και προστατευμένο πλαίσιο.

Η Alfaholics Giulia Super R 270 είναι ένα τετραθέσιο σεντάν βασισμένο στο ομώνυμο ιστορικό μοντέλο. Κατά την κατασκευή του, οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν την ίδια αγάπη και φροντίδα που επιφυλάσσεται για μοντέλα με πιο σπορ και αγωνιστική εμφάνιση. Εδώ, επιπλέον, υπάρχουν μεγαλύτερες δόσεις άνεσης και ευελιξίας. Η μεταμόσχευση των εξαρτημάτων επιδόσεων της GTA-R ήταν απολύτως φυσιολογική, καθώς, όπως λένε οι συνάδελφοί μας στο Carscoops, η Alfa Romeo Giulia και η GTA βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα.

Το νέο restomod πείθει όσους αγαπούν αυτή τη φόρμουλα, αλλά δεν βρίσκει σύμφωνους τους παραδοσιακούς, οι οποίοι θα ήθελαν να προστατεύσουν την ιστορική κληρονομιά του αυτοκινήτου χωρίς να παραβιάσουν την ουσία του. Η Alfaholics Giulia Super R 270 απολαμβάνει, όπως και στην GTA-R, την ορμή ενός τετρακύλινδρου εν σειρά κινητήρα 2,3 λίτρων, κατασκευασμένου εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 240 ίππων στις 7.000 στροφές ανά λεπτό, σε βάρος μικρότερο των 900 κιλών. Μεταξύ των ελαφρύτερων εξαρτημάτων είναι και ένα καπό από ανθρακονήματα. Στοιχεία ανάρτησης από τιτάνιο αποτελούν επίσης μέρος του πακέτου.

Αν, μηχανικά, υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το GTA-R, οι εξωτερικές γραμμές και η επεξεργασία της καμπίνας είναι εντελώς διαφορετικές. Το εσωτερικό της Alfaholics Giulia Super R 270 έχει κλασική εμφάνιση, με καθίσματα που ταιριάζουν με αυτά της εποχής, αλλά υπάρχουν αρκετά σύγχρονα στοιχεία, όπως ο επαγωγικός φορτιστής τηλεφώνου, που είναι κρυμμένα από το οπτικό πεδίο για να διατηρηθεί η vintage αίσθηση. Κάνει κάποια εντύπωση να βλέπεις το μεγάλο τιμόνι της αρχικής Alfa Romeo Giulia σε ένα θηρίο 240 ίππων, αλλά εδώ ο πειρασμός της αλλαγής δεν έχει υποκύψει. Αυτοί που το έφτιαξαν είναι περήφανοι για αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο υπόσχεται ενθουσιασμό και ευχαρίστηση σε όλα τα δυναμικά πλαίσια. Ακολουθεί το βίντεο. Απολαύστε το.