Audi

Update για το Audi Q4 e-tron

Η Audi προωθεί τη δέσμευσή της στα ηλεκτρικά οχήματα, με την οικογένεια Audi Q4 e-tron να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της μάρκας, σημειώνοντας αύξηση 51,2% στις παραδόσεις το πρώτο εξάμηνο του 2023

Audi

Η Audi προωθεί τη δέσμευσή της στα ηλεκτρικά οχήματα, με την οικογένεια Audi Q4 e-tron να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της μάρκας, σημειώνοντας αύξηση 51,2% στις παραδόσεις το πρώτο εξάμηνο του 2023. Το έτος μοντέλου 2024 θα παρουσιάσει μια σειρά βελτιώσεων, όπως μια εκλεπτυσμένη ανάρτηση, βελτιωμένη απόδοση, μοναδικό ήχο και διευρυμένα στάνταρ χαρακτηριστικά. Τα μοντέλα θα επωφεληθούν επίσης από μια βελτιωμένη φιλοσοφία οδήγησης, ταχύτερες δυνατότητες φόρτισης και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Αυτά τα ανανεωμένα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα από τις 26 Σεπτεμβρίου, με τιμές που ξεκινούν από 52.950 ευρώ.

Τα μοντέλα Q4 e-tron εξοπλίζονται με μια μεγάλη μπαταρία που προσφέρει 77 kWh καθαρής ενέργειας. Χάρη στη βελτιστοποιημένη χημεία των κυψελών, η ισχύς φόρτισης DC έχει ενισχυθεί, επιτρέποντας τη φόρτιση από το 10% στο 80% σε περίπου 28 λεπτά υπό ιδανικές συνθήκες. Η λειτουργία προστασίας της μπαταρίας περιορίζει τη φόρτιση στο 80% για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο σχεδιαστής διαδρομής του e-tron δίνει προτεραιότητα σε σταθμούς HPC υψηλής απόδοσης για αποτελεσματική φόρτιση. Τα μοντέλα Audi Q4 e-tron εισάγουν επίσης τη λειτουργία post-conditioning, η οποία ψύχει τη μπαταρία εάν ξεπεράσει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία μετά την οδήγηση ή τη φόρτιση.

Όλα τα μοντέλα Audi Q4 e-tron διαθέτουν πλέον μια μόνιμα διεγερμένη σύγχρονη μηχανή (PSM) στον πίσω άξονα. Αυτό το νέο PSM είναι αναγνωρισμένο για την αυξημένη αποδοτικότητα και ισχύ του, με αποτέλεσμα την επέκταση της εμβέλειας και τη βελτιωμένη παροχή ισχύος. Για παράδειγμα, το Audi Q4 Sportback 45 e-tron μπορεί να επιτύχει αυτονομία έως και 562 χιλιόμετρα.

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας χρησιμοποιεί προηγμένη θερμική διαχείριση για καλύτερη απόδοση. Το σύστημα ψύξης εξασφαλίζει τον βέλτιστο έλεγχο της θερμοκρασίας, συμβάλλοντας στην απόδοση του κινητήρα. Η ανάρτηση έχει τελειοποιηθεί ώστε να ευθυγραμμιστεί με το DNA της μάρκας Audi, εξασφαλίζοντας μια ισορροπία άνεσης, οδηγικής απόλαυσης και σταθερότητας. Η σπορ ανάρτηση χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά, προσφέροντας μια σπορ και ευέλικτη οδηγική εμπειρία.

Μια νέα λειτουργία, η υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας, είναι πλέον διαθέσιμη ως προαιρετική επιλογή. Αυτό το σύστημα βοηθά στην αλλαγή λωρίδας σε ταχύτητες άνω των 90 km/h σε αυτοκινητόδρομους. Το σύστημα χρησιμοποιεί λευκά βέλη στον πίνακα οργάνων και head-up display επαυξημένης πραγματικότητας για να καθοδηγεί τον οδηγό κατά την αλλαγή λωρίδας. Ο στάνταρ εξοπλισμός έχει αναβαθμιστεί και έχουν παρουσιαστεί νέα μοντέλα έκδοσης. Τα μοντέλα Audi Q4 e-tron διαθέτουν πλέον μια μοναδική ακουστική ταυτότητα, τον “ήχο χαρακτήρα”, ο οποίος παρέχει έναν ξεχωριστό ήχο για το όχημα, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια.

Η Audi Brussels θα ξεκινήσει την παραγωγή της σειράς Audi Q4 e-tron μέχρι το τέλος του έτους, ανταποκρινόμενη στη μεγάλη ζήτηση του μοντέλου. Αυτή η εγκατάσταση παράγει ηλεκτρικά μοντέλα από το 2018 και είναι η πρώτη παγκοσμίως ανεξάρτητη πιστοποιημένη μονάδα παραγωγής μεγάλου όγκου προϊόντων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στην premium κατηγορία. Μακροπρόθεσμα, η Audi στοχεύει στη μετάβαση όλων των εργοστασίων παραγωγής της στην παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, κάθε εργοστάσιο της Audi θα παράγει τουλάχιστον ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Όλα τα εργοστάσια της Audi στοχεύουν να επιτύχουν καθαρή παραγωγή χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις