ΜΙΝΙ

Το εκατομμυριοστό 3θυρο ΜΙΝΙ παραδόθηκε στον Καναδά

Το εκατομμυριοστό αντίτυπο του τρέχοντος MINI τέταρτης γενιάς βρήκε σπίτι στο Κάλγκαρι, στην Αλμπέρτα του Καναδά

ΜΙΝΙ

Περί τα μέσα Απριλίου, η MINI ανακοίνωσε ότι το εκατομμυριοστό αντίτυπο της τρέχουσας γενιάς MINI βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Την Τετάρτη 28 Ιουνίου το όχημα αυτό παραδόθηκε στον Steve και την Kerry Lockhart, που πλέον εντάσσονται ως νέα μέλη στην οικογένεια MINI.

Το εκατομμυριοστό MINI της τρέχουσας γενιάς είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το βρετανικό εργοστάσιο με την πλούσια παράδοση γιορτάζει φέτος την 110η επέτειό του.

«Είμαστε θαυμαστές της MINI εδώ και πολλά χρόνια και τελικά αποφασίσαμε να αγοράσουμε το πρώτο μας MINI πριν από λίγο καιρό», δήλωσε ο Steve Lockhart, κάτοικος του Redwood Meadows, ο οποίος αγόρασε το εκατομμυριοστό MINI μαζί με τη σύζυγό του Kerry. «Είναι μία πραγματικά εμβληματική μάρκα. Όταν γίνεσαι ένα μικρό κομμάτι της πλούσιας ιστορίας της σε διακατέχει σεμνότητα και συγκίνηση ταυτόχρονα. Δεν περίμενα ότι θα βρεθούμε στο επίκεντρο της προσοχής όταν αποφασίσαμε να αγοράσουμε το πρώτο μας MINI!»

Το 2013, η MINI παρουσίασε για πρώτη φορά την τρέχουσα και τέταρτη γενιά του 3θυρου MINI. Από το 2014 διατίθεται σε όλο τον κόσμο. Το εκατομμυριοστό 3θυρο MINI της τρέχουσας γενιάς παραδόθηκε στην MINI Calgary στην Αλμπέρτα του Καναδά.

Το εκατομμυριοστό MINI έχει ειδικά χαρακτηριστικά όπως λογότυπα και λεπτομέρειες που αναφέρονται στην κληρονομιά και το ορόσημο παραγωγής του. Με αφορμή την παράδοσή του αυτοκινήτου, η MINI Calgary φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της μια διασκεδαστική γιορτή σε γνήσιο στυλ MINI. Αλλά ίσως το πιο συγκινητικό για τους Lockharts ήταν ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Charlie Cooper – εγγονό του John Cooper και μέλος της ένδοξης οικογένειας MINI – που τους καλωσόρισε στην οικογένεια. «Θα διασκεδάσετε πολύ με το MINI σας», ανέφερε ο Cooper στο μήνυμά του. «Θυμάμαι όταν παρέλαβα το πρώτο μου MINI – δεν ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο… γιατί ο μπαμπάς μου είχε πει ότι πρέπει να ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ το MINI Cooper με την αξία σου, το οποίο απέκτησα όταν ήμουν 18 ετών». Και συνέχισε: «Τώρα είστε μέλη της οικογένειας, οπότε βγείτε εκεί έξω και απολαύστε το!»

Από την πρώτη στιγμή, το MINI ήταν ένα ελκυστικό, διασκεδαστικό μέλος της υψηλής κοινωνίας. Γαλαζοαίματοι, κινηματογραφικοί αστέρες, μουσικοί και διασημότητες το ερωτεύτηκαν. Η μάρκα γιόρτασε την 60ή επέτειό της το 2019 και τώρα γιορτάζει την παράδοση του εκατομμυριοστού της αντιτύπου σε μια οικογένεια που – αν και ίσως εξεπλάγη από τους πανηγυρισμούς όταν έφτασε να παραλάβει το νέο της όχημα – φαίνεται να έχει ερωτευτεί τόσο τη μάρκα, όσο το όχημα και την κοινότητα ΜΙΝΙ.