Το Android Auto δεν συνδέεται μέσω USB: Γιατί συμβαίνει και πώς να το διορθώσετε

Το Android Auto είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη σύνδεση τηλεφώνων Android με την οθόνη ενός αυτοκινήτου. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αναπαραγωγής μουσικής από εφαρμογές ροής, της χρήσης των Google Maps για οδηγίες και της πραγματοποίησης κλήσεων hands-free. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί γρήγορα να γίνουν απογοητευτικά αν βασίζεστε σε αυτό καθημερινά και αντιμετωπίζετε προβλήματα συνδεσιμότητας μεταξύ του τηλεφώνου σας και της θύρας USB του οχήματός σας.

Ευτυχώς, η διάγνωση και η επιδιόρθωση της εφαρμογής Android Auto που δεν συνδέεται μέσω καλωδίου USB είναι ευκολότερη από άλλα τεχνικά προβλήματα. Δεδομένου ότι η συσκευή σας συνδέεται απευθείας στη θύρα USB του αυτοκινήτου, περιορίζεται ο αριθμός των πραγμάτων που θα μπορούσαν δυνητικά να πάνε στραβά. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο και πολλοί έχουν παραπονεθεί ή έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με την εφαρμογή Android Auto που δεν συνδέεται, ακόμη και μέσω καλωδίου.

Μερικές φορές, η επιδιόρθωση του προβλήματος μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο το να αποσυνδέσετε το καλώδιο και να το επανασυνδέσετε, αλλά αυτό δεν λειτουργεί πάντα. Ευτυχώς, θα σας εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

Γιατί το Android Auto δεν συνδέεται μέσω του καλωδίου USB;

Αν το Android Auto έχει συνδεθεί στο αυτοκίνητό σας στο παρελθόν αλλά ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί, τρία βασικά πράγματα είναι ο πιθανός ένοχος. Το καλώδιο USB είναι κατεστραμμένο ή δυσλειτουργικό, η εφαρμογή Android δεν λειτουργεί ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση USB στο ίδιο το αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο πιο πιθανός ένοχος είναι ένα χαλασμένο καλώδιο USB.

Δοκιμάστε να αλλάξετε καλώδια USB ή να δοκιμάσετε το καλώδιο σε μια διαφορετική συσκευή – όπως ένα φορητό υπολογιστή – για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι το καλώδιο που πραγματικά δυσλειτουργεί. Οι πωλητές και οι κατασκευαστές τρίτων δημιουργούν καλώδια που μερικές φορές είναι κατασκευασμένα από υλικά κατώτερης ποιότητας και τα εξαρτήματα μέσα στο καλώδιο μπορεί να έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Εάν έχετε επαληθεύσει ότι το καλώδιο USB λειτουργεί και δεν είναι η πηγή του προβλήματος, μπορεί να είναι κάποιο άλλο πρόβλημα, όπως η ίδια η εφαρμογή Android Auto ή η θύρα USB του αυτοκινήτου.

Περαιτέρω διάγνωση των προβλημάτων σύνδεσης Android Auto

Για να ελέγξετε την ίδια την εφαρμογή Android Auto, ξεκινήστε με μια επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας. Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Android Auto έχει ενημερωθεί, μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Android Auto στο κατάστημα Google Play. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, πατήστε την για να τη μεταφορτώσετε στο τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να επανασυνδέσετε το καλώδιο USB στη συσκευή σας.

Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το αυτοκίνητό σας ή επανεκκινήστε το σύστημα ψυχαγωγίας για να δείτε αν η συσκευή σας συνδέεται με το Android Auto. Εάν υπάρχει μια ενσωματωμένη ενημέρωση που απαιτεί το αυτοκίνητό σας, φροντίστε να την αποκτήσετε, καθώς μπορεί να είναι και αυτή η αιτία του προβλήματος. Τέλος, δοκιμάστε να συνδέσετε άλλες συσκευές στη θύρα για να δείτε αν θα συνδεθούν. Αν δεν συνδεθούν, ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη θύρα USB του αυτοκινήτου σας. Δοκιμάστε να δοκιμάσετε άλλες θύρες για να δείτε αν πρόκειται μόνο για μια θύρα ή αν τις επηρεάζει όλες.

Αν χρησιμοποιείτε διαχωριστή ή κάποια άλλη συσκευή μεταξύ του καλωδίου USB και του αυτοκινήτου σας, αφαιρέστε τα και συνδέστε την κινητή συσκευή σας απευθείας στο αυτοκίνητο μέσω της θύρας USB. Αν καμία από αυτές τις λύσεις δεν αποδώσει, ίσως ήρθε η ώρα να πάτε το αυτοκίνητο σε έναν τεχνικό για να δει αν μπορεί να διαγνώσει το πρόβλημα.

Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο και η συσκευή σας είναι συμβατά με το Android Auto

Η τελική μας λύση θα λειτουργήσει μόνο για όσους δεν έχουν συνδεθεί ποτέ επιτυχώς με το Android Auto στο όχημά τους. Αν δεν έχετε καταφέρει ποτέ να συνδεθείτε στο αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας καλώδιο USB, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό το αυτοκίνητό σας να μην είναι συμβατό με την εφαρμογή ή το λειτουργικό σύστημα Android στο τηλέφωνό σας να είναι ξεπερασμένο. Το Android Auto περιλαμβάνεται εξ ορισμού σε κάθε τηλέφωνο Android με λειτουργικό σύστημα Android 10 και άνω. Ωστόσο, το Android Auto δεν θα λειτουργήσει σε συσκευές με Android OS 8 – Oreo – ή χαμηλότερη έκδοση.

Εάν το τηλέφωνό σας είναι ενημερωμένο, μπορεί επίσης να υπάρχει πρόβλημα με το αυτοκίνητό σας. Ενώ το Android Auto υποστηρίζει πάνω από 500 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, ειδικά σε παλαιότερα μοντέλα. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Android Auto και βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο του αυτοκινήτου σας βρίσκεται στη λίστα. Εάν δεν είναι, το Android Auto δεν θα λειτουργεί με το αυτοκίνητό σας.

Ας ελπίσουμε ότι τώρα θα είστε σε θέση να διαγνώσετε το πρόβλημα που επηρεάζει το Android Auto που δεν μπορεί να συνδεθεί στο αυτοκίνητό σας μέσω καλωδίου USB. Ενώ η ίδια η εφαρμογή είναι πολύ χρήσιμη, είναι απογοητευτικό να μην έχετε πρόσβαση σε αυτήν.

Για να διαγνώσετε περαιτέρω το πρόβλημα με το Android Auto, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ξεκινήστε με μια επανεκκίνηση του κινητού σας, μια απλή κίνηση που μπορεί να είναι λύση.
    Ελέγξτε για ενημερώσεις της εφαρμογής Android Auto στο Google Play Store και εγκαταστήστε τις αν χρειάζεται.
  2. Επανεκκινήστε το αυτοκίνητο ή το σύστημα ψυχαγωγίας του για να δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.
  3. Ελέγξτε αν υπάρχουν ενημερώσεις για το σύστημα του αυτοκινήτου και εγκαταστήστε τις αν είναι διαθέσιμες.
  4. Δοκιμάστε να συνδέσετε διαφορετική συσκευή Android με το αυτοκίνητο για να δείτε αν το πρόβλημα παραμένει.
  5. Καθαρίστε τη θύρα USB του αυτοκινήτου για να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει σκόνη ή βρωμιά που να προκαλεί κακή επαφή.
  6. Αν έχετε διαθέσιμες άλλες θύρες USB στο αυτοκίνητο, δοκιμάστε να συνδέσετε τη συσκευή σε μια διαφορετική θύρα.
  7. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Android Auto στην συσκευή σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ρυθμισμένα σωστά.
  8. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει, μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της μάρκας του αυτοκινήτου σας για περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις