Το Opel ADAM Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλήματος ERC Junior

Η Opel Motorsport Team με τρία ADAM R2 για τους Griebel, Tannert και Ingram

Μετά την περσινή διπλή νίκη, οι οδηγοί της Opel στοχεύουν και πάλι στο βάθρο

Μετά την αναβολή του Rallye Liepāja στη Λετονία στις αρχές Φεβρουαρίου λόγω καιρικών συνθηκών, το Circuit of Ireland Rally, 7 – 9 Απριλίου σηματοδοτεί τώρα την έναρξη της σεζόν για το 2016 ERC Junior της FIA. Έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλήματος, η  Opel Motorsport ξεκινά τη σεζόν με υψηλές προσδοκίες. Πέρσι, οι Emil Bergkvist και Marijan Griebel τερμάτισαν τον ασφάλτινο αγώνα στο Belfast – πρωτεύουσα της Β. Ιρλανδίας – με το ADAM R2 πετυχαίνοντας διπλή νίκη. Οι οδηγοί της Opel Marijan Griebel (26, από το Hahnweiler), Julius Tannert (25, από το Zwickau) και Chris Ingram (21, από το Manchester) φιλοδοξούν και φέτος να κατακτήσουν θέσεις στο βάθρο.

«Οι απαιτητικές ειδικές διαδρομές σε στενούς αλλά εξαιρετικά γρήγορους ασφάλτινους δρόμους με πολλούς λόφους και άλματα δεν αφήνουν περιθώρια για σφάλματα. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ανταγωνισμό θα αντιμετωπίσω από τους teammates μου,» σχολιάζει ο Marijan Griebel που πέρσι κατέκτησε τη δεύτερη θέση και φέτος τρέχει με νέο συνοδηγό τον Pirmin Winklhofer (20, από το Pocking) για πρώτη φορά.

Όπως ο Griebel, ο Julius Tannert ανήκει στη ADAC Opel Rallye Junior Team. Νικητής του 2015 ADAC Opel Rallye Cup, ο Tannert ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο πρώτο του ERC σαν οδηγός της Opel. «Πραγματικά ανυπομονώ και νιώθω άριστα προετοιμασμένος,» σχολιάζει ο Tannert, ο οποίος τρέχει με την συνήθη συνοδηγό του Jennifer Thielen (31, από το Λουξεμβούργο). «Στοχεύω σε μία καλή επίδοση στους γρήγορους, ασφάλτινους δρόμους της Β. Ιρλανδίας και θα αγωνιστώ για μία κορυφαία θέση στο  ERC Junior.»

Το νέο μέλος της Opel Team, Chris Ingram, ανυπομονεί για τον πρώτο του αγώνα με την Katrin Becker (35, από το Schlitz) στο πλευρό του σε ρόλο συνοδηγού. «Το Circuit of Ireland είναι ένα θρυλικό ράλι με μερικές από τις καλύτερες ειδικές στην Ευρώπη που διεξάγεται σε μία φανταστική ατμόσφαιρα. Πέρσι, οι οδηγοί της Opel και εγώ πραγματικά δώσαμε μάχη. Και τώρα φέτος, βρίσκομαι μέσα στο εκπληκτικό ADAM R2,» σχολιάζει ο Ingram, ο οποίος τρέχει με τη σημαία της Opel Rallye Junior Team.

Ο ανταγωνισμός στο Circuit of Ireland Rally είναι σκληρός όπως πάντα: είκοσι έξι οχήματα R2 κατηγορίας RC4, συμπεριλαμβανομένων οκτώ ομάδων που συμμετέχουν στο ERC Junior και δεκατρία στο ERC3, θα τρέξουν δεκατέσσερις πολύ απαιτητικές ασφάλτινες ειδικές διανύοντας πάνω από 210 χιλιόμετρα συνολικά. Οκτώ Opel ADAM R2 παίρνουν μέρος στο Circuit of Ireland Rally. Επιπλέον των τριών οδηγών της Opel, ο Πολωνός Lukasz Pieniaczek, ο Ιρλανδός Callum Devine και οι νεαροί Mattias Adielsson (Σουηδός), Robert Duggan και Arron Windus (και οι δύο Βρετανοί) με την υποστήριξη της Vauxhall βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού εργαλείου 190 ίππων.

Η Opel προσφέρει ζωντανή αναμετάδοση του Circuit of Ireland Rally στο website www.opel-motorsport.com.

Circuit of Ireland Rally – Πρόγραμμα Τηλεοπτικών Μεταδόσεων:

Παρασκευή, 8 Απριλίου 

23:05               Eurosport                    Highlights Day 1

Σάββατο, 9 Απριλίου

06:00               Eurosport 2                 Highlights Day 1

09.30               Eurosport 2                 Highlights Day 1

23:15               Eurosport                    Highlights Day 2

Κυριακή, 10 Απριλίου

01:00               Eurosport 2                 Highlights Day 2

06:30               Eurosport 2                 Highlights Day 2

Δευτέρα, 11 Απριλίου

00:00               Eurosport                    Highlights Day 1 & 2

02:30               Eurosport 2                 Highlights Day 1 & 2

Τρίτη, 12 Απριλίου

23:00               Eurosport                    Στα παρασκήνια του ERC – The Magazine

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις