Κάποιοι θα καθαρίσουν τις βανδαλισμένες πινακίδες οδικής σήμανσης

Όσο υπάρχουν γίδια (κρίμα για τα συμπαθή τετράποδα που δεν έχουν καμιά σχέση με τους βανδάλους, στους οποίους αναφερόμαστε) που καταστρέφουν τις πινακίδες οδικής σήμανσης, υπάρχουν και άνθρωποι που νοιάζονται για την οδική ασφάλεια. Και που κάθονται μόνοι τους και τις επιδιορθώνουν.

Η LeasePlan Hellas, κορυφαία εταιρεία μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικού στόλου στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό, υλοποιώντας μία σειρά δράσεων για την αποκατάσταση και βελτίωση των πινακίδων οδικής σήμανσης που έχουν υποστεί βανδαλισμούς σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της ασφαλούς οδήγησης και την αποφυγή ατυχημάτων.

Ξεκινώντας από κεντρικές οδούς της πόλης, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικό πρόβλημα βανδαλισμού των πινακίδων οδικής σήμανσης, η 1η Clean Up-Safety Day δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, έναν από τους μεγαλύτερους  Δήμους της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 13 Απριλίου, δεκάδες εθελοντές εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και πολίτες του Δήμου Καλλιθέας, θα βρεθούν στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα για να υλοποιήσουν βελτιωτικές εργασίες σε πινακίδες οδικής σήμανσης στους κεντρικούς άξονες και παράπλευρες οδούς της περιοχής.

Σκοπός της δράσης είναι η άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού πάνω στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, καθώς και η ενεργή υποστήριξη της υπεύθυνης και ασφαλούς οδήγησης, της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις, που ενισχύονται σημαντικά όταν οι πινακίδες οδικής σήμανσης διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία ακόμα πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. στο πλαίσιο της αποστολής του για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα» και εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί σταθερά η LeasePlan Hellas, θέτοντας στο επίκεντρο τους άξονες της ασφαλούς οδήγησης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προσφοράς στην κοινωνία.

Ο κ. Φίλιππος Ζαγοριανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, δήλωσε: «Αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητας της LeasePlan Hellas είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, υλοποιώντας σταθερά σημαντικές δράσεις που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Αποφασίσαμε να δράσουμε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», καθώς το πρόβλημα με τους βανδαλισμούς πινακίδων έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο τα τελευταία χρόνια. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στο μέλλον να πραγματοποιούμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, έχοντας πάντοτε την αμέριστη συμβολή των εργαζομένων μας, οι οποίοι αποτελούν πρεσβευτές των αξιών μας και το κινητήριο όχημα της υγιούς ανάπτυξής μας όλα αυτά τα χρόνια».

«Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για όλους εμάς στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» όταν εταιρείες σαν τη LeasePlan Hellas αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν το έργο και το όραμά μας. Έχοντας ως βασικό πυρήνα της δραστηριότητάς μας την προώθηση και υλοποίηση πρωτοβουλιών που προάγουν την οδική ασφάλεια και στοχεύουν στην εξάλειψη των τροχαίων συμβάντων, η συνεργασία μας με τη LeasePlan επιβεβαιώνει πως όταν συνυπάρχουν αξίες όπως ο εθελοντισμός και η συμπόρευση δυνάμεων, τα πάντα είναι δυνατά» δήλωσε η κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

Με σημείο έναρξης τον φετινό Απρίλιο, το πρόγραμμα της εκστρατείας Clean Up-Safety Day της LeasePlan Hellas και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» θα συνεχιστεί μέσα στο 2016 με δράσεις και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.