Νέα Alfa Romeo 33 Stradale: Σχεδόν όλοι οι πελάτες της 33 επέλεξαν τον V6 Biturbo

Οι 33 τυχεροί αγοραστές του υπεραυτοκινήτου προτίμησαν σχεδόν όλοι τον κινητήρα εσωτερικής καύσης

Η νέα Alfa Romeo 33 Stradale είναι ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο του υψηλότερου επιπέδου και της υψηλότερης τιμής. Το εξαιρετικά σπάνιο supercar διατίθεται με κινητήρα V6 twin-turbo που αποδίδει πάνω από 620 ίππους ή με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αυτή η επιλογή αντιπροσωπεύει δύο πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις του χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Σημαίνει όμως επίσης ότι η 33 Stradale σηματοδοτεί ταυτόχρονα το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας για την Alfa Romeo. Η ιδέα από την αρχή ήταν να δημιουργηθεί μια εμβληματική Alfa Romeo που θα τιμούσε το παρελθόν και ταυτόχρονα θα άνοιγε το δρόμο για το μέλλον της εταιρείας.

Μιλώντας για τη νέα Alfa Romeo 33 Stradale, ο Larry Dominique, ανώτερος αντιπρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Biscione και επικεφαλής των δραστηριοτήτων στη Βόρεια Αμερική, μοιράζεται περισσότερα για την ιδέα πίσω από το νέο supercar. Το στέλεχος της ιστορικής μιλανέζικης μάρκας επιβεβαίωσε ότι η νέα Alfa Romeo 33 Stradale είναι σαφώς ένας φόρος τιμής στην κλασική 33 Stradale των τελών της δεκαετίας του 1960, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Το στέλεχος υποστήριξε επίσης ότι η παραγωγή μόνο 33 αυτοκινήτων εξαντλήθηκε πολύ πριν από το ντεμπούτο της στις 30 Αυγούστου.

‘Αυτή είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε το γεγονός ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε μια πραγματική Alfa Romeo, ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης. Θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε το DNA της Alfa Romeo ανεξάρτητα από τον τύπο μετάδοσης. Τι σημαίνει αυτό; Για εμάς η ψυχή του αυτοκινήτου πρέπει να είναι ιταλική, πρέπει να είναι σπορ, πρέπει να είναι κόκκινη. Έτσι, αν το αυτοκίνητο ως τέτοιο είναι πρώτα και κύρια μια Alfa Romeo, ο κινητήρας είναι κατά κάποιο τρόπο δευτερεύων”, σχολίασε ο κορυφαίος μάνατζερ. Όσον αφορά τους 33 αγοραστές, ο Dominic μας λέει ότι σχεδόν όλοι τους επέλεξαν τον V6 αντί του ηλεκτροκίνητου συστήματος μετάδοσης. Δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι διαθέτουν “μόνο μερικές” ηλεκτρικές μονάδες σε εξέλιξη. Αποκάλυψε επίσης ότι η προγραμματισμένη έναρξη παραγωγής είναι η 24η Ιουνίου 2024, η οποία συμπίπτει με την 114η επέτειο της Alfa Romeo. Θα αλλάξουν γνώμη οι αγοραστές μέχρι τότε;