MINI App : Νέες λειτουργίες και επιπλέον περιεχόμενο

Το ενημερωμένο περιεχόμενο περιλαμβάνει νέες υπηρεσίες για την υποστήριξη της ατομικής ηλεκτρικής κινητικότητας

Το MINI App που λανσαρίστηκε τον Ιούλιο του 2020 λειτουργεί ως universal διεπαφή, προσφέροντας αβίαστη επικοινωνία μεταξύ smartphones και οχημάτων σε πάνω από 46 χώρες σε πέντε ηπείρους. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια άτομα (My BMW και MINI App μαζί) χρησιμοποιούν τώρα τη νέα γενιά της εφαρμογής, με σύγχρονη σχεδίαση και διαισθητική διεπαφή χρήστη. Το MINI App προσφέρει πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος συνεχώς, προαιρετικές λειτουργίες από απόσταση όπως κλείδωμα και ξεκλείδωμα θυρών, και απευθείας επικοινωνία με Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές MINI. Επιπλέον, διατίθενται ειδικές λειτουργίες για ηλεκτρικά οχήματα.

 

Το MINI App διατίθεται για λειτουργικά συστήματα iOS και Android και οι χρήστες μπορούν να το κατεβάζουν δωρεάν από το Apple App Store και το Google Play Store. Το MINI Connected App έληξε στις 30 Ιουνίου 2021 και έχει αντικατασταθεί από το νέο MINI App.

 

 

Νέες λειτουργίες του MINI App

Από το Μάιο, το MINI App προσφέρει σημαντικά αναβαθμισμένη γκάμα λειτουργιών. Για παράδειγμα, το MINI Sharing Link ανοίγει τώρα το MINI Sharing App απευθείας εάν το όχημα διαθέτει προ-εγκατάσταση Flexible Car Sharing Preparation (διατίθεται μόνο σε Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ισπανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο). Αυτό επιτρέπει σε μέχρι δέκα οδηγούς από την οικογένεια του πελάτη ή τον κύκλο των φίλων του να  μοιράζονται τη χρήση του MINI. Το Map Style φέρνει μία νέα απεικόνιση χαρτών στο MINI App. Εάν δεν διατίθεται GPS, το μπουτόν επισημαίνεται με πορτοκαλί χρώμα αντί γκρι. Ο χρήστης λαμβάνει επίσης μία ειδοποίηση για να ενεργοποιήσει το GPS όταν πατήσει το μπουτόν.

 

Η λειτουργία Trip Detail Enhancement επιτρέπει πιο διάφανο προγραμματισμό διαδρομής. Εάν ο χρήστης κλικάρει στο “Show route” αφού επιλέξει τον προορισμό του, μπορεί να δει την κυκλοφορία στην προγραμματισμένη διαδρομή, καθώς και την απόσταση μέχρι τον προορισμό και τον απαιτούμενο χρόνο οδήγησης απευθείας στο MINI App. Η λειτουργία Fuel Prices επιτρέπει στους πελάτες να αναζητούν πρατήρια ανεφοδιασμού και να συγκρίνουν τις τιμές καυσίμου εύκολα, χωρίς να πρέπει να ανοίξουν κάποια άλλη εφαρμογή. Το στοιχείο αυτό διατίθεται αποκλειστικά για οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

 

Με το Explore Tab, το MINI App προσφέρει μία τακτική ροή  άρθρων με ενδιαφέρουσα θεματολογία – αρχικά σε Γερμανία, Αυστρία και Μ. Βρετανία – σε ότι αφορά τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις αξίες της μάρκας MINI. Και τώρα υπάρχει δυνατότητα διαμοιρασμού του περιεχομένου.

 

Το MINI App επιτρέπει επίσης τη διασύνδεση παλαιότερων μοντέλων μέσω Bluetooth/USB και την προβολή της κατάστασης οχήματος (χιλιομετρική κάλυψη, στάθμη καυσίμου και αυτονομία).

 

 

Ανέπαφες υπηρεσίες για κάθε θέμα που απαιτεί επίσκεψη σε συνεργείο

Μία νέα λειτουργία επιτρέπει επίσης ανέπαφο προγραμματισμό και κλείσιμο ραντεβού για σέρβις εκτός ωρών λειτουργίας του συνεργείου. Το My MINI App υπενθυμίζει στον χρήστη τα προγραμματισμένα ραντεβού και προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής online. Η λειτουργία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα στην παροχή ανέπαφων υπηρεσιών (από 07/21).

 

Το Personalised Service Video αυξάνει τη διαφάνεια κα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία του πελάτη. Οι τεχνικοί σύμβουλοι δημιουργούν ένα εξατομικευμένο βίντεο του οχήματος του πελάτη όπου παρουσιάζεται το αποτέλεσμα ενός τεχνικού ελέγχου – π.χ. φθορά ελαστικών και τακακιών. Οι πελάτες μπορούν με τη βοήθεια των βίντεο να αποφασίζουν ποια εργασία θέλουν να πραγματοποιήσουν πλέον του τακτικού σέρβις. Η λειτουργία αυτή δεν διατίθεται σε ΗΠΑ, Καναδά και Κίνα (από 05/21).

 

 

Συνολική υποβοήθηση φόρτισης για plug in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα

Σε μία υπηρεσία που προσφέρεται ειδικά για κατόχους ηλεκτροκίνητων οχημάτων (με plug-in υβριδικό σύστημα ή αμιγώς ηλεκτρικά) – το νέο My MINI App περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις λειτουργίες φόρτισης. Παρουσιάζει με σαφήνεια πληροφορίες για τη φόρτιση με μια ματιά, φορτίσεις σε εξέλιξη, Scan & Charge μέσω MINI Charging, και ρυθμίσεις φόρτισης / κλιματισμού. Το Charging Management (διατίθεται μόνο στον Καναδά) προσφέρει μία λεπτομερή επισκόπηση μιας φόρτισης σε εξέλιξη (ώρα έναρξης και διάρκεια φόρτισης, αυτονομία, pre-conditioning και τρέχουσες ρυθμίσεις οχήματος, προγραμματισμένη αναχώρηση). Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, ο χρήστης μπορεί να βλέπει ιστορικό με προηγούμενες φορτίσεις και τα σχετικά κόστη.