Μεγαλύτερη ευελιξία στις αγορές για τη συμμαχία Renault – Nissan – Mitsubishi

Η αναδιαρθρωμένη συμμαχία της Renault και της Nissan απελευθερώνει και τις δύο εταιρείες να επικεντρωθούν στην πλοήγηση στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο της βιομηχανίας

Η Renault τερματίζει τις κοινές συμφωνίες αγορών με τους εταίρους της συμμαχίας Nissan και Mitsubishi με σκοπό να αποκτήσει μια πιο ευέλικτη δομή που θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις ταχύτερα.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην καλύτερη προσαρμογή στις αγορές αυτοκινήτων που γίνονται όλο και πιο περιφερειακές λόγω των διαφορών στους κανονισμούς, όπως για παράδειγμα όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και τη συνδεσιμότητα, δήλωσε η Renault την Τρίτη.

Ο οργανισμός αγορών της συμμαχίας θα εξελιχθεί σε ξεχωριστές οντότητες που θα επικεντρώνονται σε μια προσέγγιση ανά έργο, δήλωσε η Renault.

Η Renault και η Nissan οριστικοποίησαν στα τέλη Ιουλίου τους όρους μιας αναδιαρθρωμένης συμμαχίας μετά από μήνες διαπραγματεύσεων.

Οι συνομιλίες τράβηξαν μερικούς μήνες παραπάνω από το αναμενόμενο, εν μέρει λόγω της Nissan, η οποία ανησυχούσε για την προστασία της πνευματικής της ιδιοκτησίας σε μελλοντικές συνεργασίες.

Η συμφωνία του Ιουλίου απελευθέρωσε τις δύο εταιρείες να επικεντρωθούν στο πιο πιεστικό πρόβλημα της πλοήγησης στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο της βιομηχανίας.

Για τη Nissan, αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσει τις ολοένα και πιο ζοφερές προοπτικές για τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ενώ η Renault εστιάζει στη δημιουργία μιας ξεχωριστής επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων με την ονομασία Ampere.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις