Η Mercedes-Benz Ελλάς στις Most Admired Companies του 2018

Ως ένα από τα “αστέρια” της έρευνας εταιρικής φήμης “Most Admired Companies 2018” που διοργανώνει το περιοδικό Fortune στην Ελλάδα, διακρίθηκε η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. Η εταιρία, κατάφερε να εισέλθει στo “Top 20” της έρευνας, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στον κλάδο της (Εμπόριο) όπου κατατάχθηκε πρώτη, ενώ ανέβηκε 6 θέσεις σε σχέση με το 2017 και βρέθηκε στη 10η θέση των πιο αξιοθαύμαστων επιχειρήσεων ανεξαρτήτως κλάδου στη χώρα μας.

 

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς,
Ι. Καλλίγερος, παραλαμβάνει το βραβείο από τη Fortune Brand Manager, Αναστασία Παρετζόγλου

Για τρίτη χρονιά από τις απαρχές του θεσμού στη χώρα μας, η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. συμπεριλαμβάνεται στις 20 “Most Admired Companies” και μάλιστα φέτος καταλαμβάνει τη 10η θέση της  λίστας εταιρικής φήμης. Η λίστα καταρτίζεται από το περιοδικό Fortune σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG.

Η κατάκτηση της 10ης θέσης όμως δεν είναι η μόνη διάκριση της Mercedes-Benz Ελλάς στη φετινή κατάταξη: Eκτός του ότι είναι η μοναδική εταιρεία από τον κλάδο του αυτοκινήτου στο “Top 20”, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στον κλάδο «Εμπόριο» και κατέλαβε την πρώτη θέση, γεγονός που την καθιστά ένα από τα «αστέρια της λίστας»!

Περισσότερα από 1.700 στελέχη από τις 315 επιχειρήσεις της Ελλάδας με κύκλο εργασιών άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ, από όλους τους κλάδους της οικονομίας, αξιολόγησαν, ψήφισαν και ανέδειξαν τις εταιρείες που κατέλαβαν τις 20 πρώτες θέσεις για το 2018 ανάμεσα στις 64 επιχειρήσεις που πέρασαν στη δεύτερη και τελευταία φάση της έρευνας.

Η κατάρτιση της λίστας διαμορφώνεται με γνώμονα εννέα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, που καθιέρωσε η αμερικανική έκδοση του Fortune και αφορούν στον τρόπο οργάνωσης, λειτουργιας και διοίκησης των εταιριών. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την Καινοτομία, τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας, την Ποιότητα Προσφερόμενων Προϊόντων ή Υπηρεσιών κ.α.

Με τα παραπάνω δεδομένα, η κατάκτηση της 10ης θέσης στη γενική κατάταξη των εταιριών και της 1ης στον τομέα του Εμπορίου γεμίζει τη Mercedes-Benz Ελλάς με περηφάνεια, διότι για ακόμη μία χρονιά οι προσπάθειες των περίπου 200 υπαλλήλων της ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο. Όχι μόνο εξαιτίας των επιδόσεών της στο στίβο των πωλήσεων, μέσα σε ένα, εδώ και χρόνια, δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και της εκτίμησης που χαίρει ανάμεσα στα στελέχη της εγχώριας αγοράς, τα οποία την τίμησαν με την αυθόρμητη ψήφο τους.

H εταιρεία σημειώνει ότι η διάκριση αυτή, τη γεμίζει με αίσθημα ευθύνης καθώς η προτεραιότητά της είναι εκτός από κορυφαία προϊόντα και εξαιρετικές υπηρεσίες να προσφέρει στον Άνθρωπο και την Κοινωνία στην οποία επιχειρεί με όποιον τρόπο μπορεί, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο Αύριο.