Η VW μειώνει την παραγωγή στα γερμανικά εργοστάσια

Η VW μειώνει την παραγωγή μετά τις πλημμύρες στη Σλοβενία που διέκοψαν την παραγωγή βασικών εξαρτημάτων του κινητήρα

Η Volkswagen μειώνει την παραγωγή σε γερμανικά εργοστάσια μετά τις έντονες πλημμύρες στη Σλοβενία που σταμάτησαν την παραγωγή σε έναν προμηθευτή βασικών εξαρτημάτων κινητήρα.

Η VW μειώνει τις ώρες εργασίας για τους εργαζόμενους στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ, το οποίο κατασκευάζει το Golf και το Tiguan. Τα μέτρα βραχυχρόνιας εργασίας θα ισχύσουν από τις 11 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος της VW.

Η αυτοκινητοβιομηχανία μειώνει επίσης την παραγωγή στο εργοστάσιο εμπορικών οχημάτων της στο Ανόβερο.

Η παραγωγή του φορτηγού T6.1, το οποίο αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο εργοστάσιο, θα ανασταλεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ το T7 Multivan θα κατασκευάζεται μόνο ως plug-in υβριδικό. Το ηλεκτρικό φορτηγάκι ID Buzz δεν θα επηρεαστεί.

Επιπλέον, θα υπάρξουν μεμονωμένες ακυρώσεις βάρδιας στο εργοστάσιο της VW στο Emden στη βόρεια Γερμανία.

Οι πλημμύρες στη Σλοβενία σταμάτησαν την παραγωγή στην KLS Ljubno, έναν κατασκευαστή οδοντωτών δίσκων που προμηθεύει πάνω από το 80% της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτων.

Η VW διακόπτει επίσης την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Πορτογαλία μεταξύ 11 Σεπτεμβρίου και 12 Νοεμβρίου. Το εργοστάσιο κατασκευάζει το μικρό crossoverT-Roc.

Η KLS Ljubno ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να επανεκκινήσει κάποια παραγωγή τον Οκτώβριο.

Οι πλημμύρες κατέκλυσαν τα δάπεδα του εργοστασίου με νερό και λάσπη, προκαλώντας ζημιές που υπολογίζονται σε 100 εκατομμύρια ευρώ.