Η VW αναβάλλει την απόφαση για εργοστάσιο μπαταριών στην Ανατολική Ευρώπη 

Ο Όμιλος Volkswagen αναβάλλει την απόφασή του σχετικά με το πού θα εγκαταστήσει ένα προγραμματισμένο Gigafactory για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ανατολική Ευρώπη για μετά το 2022.

Η VW έδειξε ως αιτία, το τρέχον οικονομικό περιβάλλον, ανακοινώνοντας την απόφαση την Πέμπτη.

 «Η Volkswagen AG και η εταιρεία μπαταριών της PowerCo αξιολογούν διαρκώς κατάλληλες τοποθεσίες για το επόμενο gigafactory της στην Ευρώπη», δήλωσε η VW.

 «Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε η εταιρεία.

 Το πρακτορείο ειδήσεων CTK ανέφερε νωρίτερα ότι η απόφαση θα πάρει αναβολή για αρκετούς μήνες.

 Η Τσεχική Δημοκρατία είναι μεταξύ των τοποθεσιών που εξετάζονται για το εργοστάσιο, το οποίο θα αρχίσει να παράγει μπαταρίες το 2027. Οι υπόλοιπες βρίσκονται στην Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία.

 Η Skoda, η τσεχική εταιρία της Volkswagen, τον Οκτώβριο επεσήμανε ότι αναμένει η μητρική της να λάβει απόφαση για την τοποθεσία μέχρι το τέλος του 2022.

«Δεν υπάρχει πίεση για δράση, καθώς χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για τη λήψη αποφάσεων υπό το φως των τρεχουσών συνθηκών», δήλωσε η VW.  «Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία επίδραση στην προγραμματισμένη έναρξη της κατασκευής ή στην έναρξη της παραγωγής».

Το προγραμματισμένο εργοστάσιο κυψελών μπαταριών της VW στην Ανατολική Ευρώπη θα είναι το τέταρτο στο πλαίσιο του σχεδίου της για την κατασκευή έξι τέτοιων εγκαταστάσεων σε όλη την Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις