Ο CEO του Ομίλου Renault, Luca de Meo αναλαμβάνει Πρόεδρος της ACEA τον επόμενο χρόνο 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) εξέλεξε τον Luca de Meo, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Renault ως Πρόεδρό του για το 2023. Από την 1η Ιανουαρίου, ο κ. de Meo θα αναλάβει την προεδρία παίρνοντας την σκυτάλη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BMW, Oliver Zipse,  που κατείχε τη θέση τα τελευταία δύο χρόνια.

 Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ACEA, κ. Zipse δήλωσε: «Αυτά τα τελευταία χρόνια σημαδεύτηκαν από την πανδημία της COVID, τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση – όλα αυτά είχαν βαθύ αντίκτυπο στον κλάδο μας».

«Παρόλα αυτά, η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία υπήρξε η πιο αξιόπιστη βιομηχανική ραχοκοκαλιά της ΕΕ σε εξαιρετικά ασταθείς εποχές.  Ταυτόχρονα, έχουμε προειδοποιήσει κατά των υπερβολικών ρυθμίσεων και ζητάμε η τεχνολογική ουδετερότητα να είναι η βάση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ».

Ο επερχόμενος Πρόεδρος της ACEA, κ. de Meo επεσήμανε: «Κοιτάζοντας μπροστά, χρειαζόμαστε επειγόντως την Ευρώπη να εφαρμόσει πολιτικές που υποστηρίζουν πλήρως τον στόχο μας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε τον αυξανόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό».

 «Χαιρετίζουμε τις εργασίες για έναν ευρωπαϊκό νόμο για τις πρώτες ύλες, ο οποίος θα πρέπει να υποστηρίξει την οικονομική ανθεκτικότητα της ηπείρου και τη στροφή προς τις μηδενικές εκπομπές.  Ο κλάδος μας έχει δεσμευτεί να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτροκίνηση και να εξασφαλίσει τη δημιουργία αξίας και θέσεις εργασίας στην Ευρώπη».

 «Η πρόταση Euro 7 με τη σημερινή της μορφή, ωστόσο, θα αποσπάσει τεράστιους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους από την ηλεκτροκίνηση, την ίδια στιγμή που άλλες περιοχές του κόσμου δημιουργούν ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών».

 «Η ACEA θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ισορροπία μεταξύ του τι είναι καλό για το περιβάλλον, τι είναι καλό για την οικονομία της Ευρώπης και τι είναι καλό για την κοινωνία».

Ο Πρόεδρος της ACEA εκλέγεται για μακροχρόνια θητεία, εφόσον μπορεί να ανανεωθεί, από τους Διευθύνοντες Συμβούλους των εταιρειών-μελών της – των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων με έδρα την Ευρώπη.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις