Live η Κίνηση στους δρόμους
Volkswagen

Η Volkswagen αποκαλύπτει το νέο T-Cross

Η Volkswagen αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες του νέου T-Cross, το οποίο διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό, βελτιωμένο βασικό εξοπλισμό, νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και ένα φρεσκοσχεδιασμένο εσωτερικό.

Volkswagen

Η Volkswagen αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες του νέου T-Cross, το οποίο διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό, βελτιωμένο βασικό εξοπλισμό, νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και ένα φρεσκοσχεδιασμένο εσωτερικό υψηλής ποιότητας. Οι προπαραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, το T-Cross έχει αναρριχηθεί σε ηγετική θέση μεταξύ των compact SUV, με περίπου 1,2 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Παράγοντας κατά μέσο όρο 300.000 μονάδες ετησίως, το T-Cross, γνωστό και ως Tacqua και Taigun εκτός Ευρώπης, είναι σήμερα ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Volkswagen παγκοσμίως.

DB2023AU00625 large Η Volkswagen αποκαλύπτει το νέο T-Cross

Σύγχρονη εξωτερική σχεδίαση και νέα φρέσκα χρώματα : Το ανανεωμένο T-Cross είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τη νέα σχεδίαση εμπρός και πίσω, με νέους ενσωματωμένους προβολείς LED, φώτα ημέρας LED και συστοιχίες πίσω φώτων LED. Η Volkswagen παρουσιάζει για πρώτη φορά στο T-Cross τους προβολείς IQ.LIGHT LED matrix, μια εντελώς νέα εξέλιξη. Στη γκάμα του μοντέλου έχουν προστεθεί τρία ζωντανά χρώματα: το συμπαγές Grape Yellow, το Clear Blue Metallic και το Kings Red Metallic.

DB2023AU00636 large Η Volkswagen αποκαλύπτει το νέο T-Cross

Νέα γενιά συστημάτων infotainment και εσωτερικό υψηλής ποιότητας : Στο εσωτερικό του νέου T-Cross κυριαρχεί μια ελεύθερη οθόνη infotainment, με στάνταρ οθόνη αφής 8 ιντσών ή 9,2 ιντσών στην κορυφαία έκδοση. Επιπλέον, τα ψηφιακά όργανα είναι πλέον στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Ο πίνακας οργάνων του T-Cross έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, με μαλακή ταπετσαρία και σημαντικά υψηλότερης ποιότητας υλικά επιφάνειας. Το ίδιο ισχύει και για τις επενδύσεις των μπροστινών θυρών των εκδόσεων Style και R-Line. Ο χειροκίνητος κλιματισμός είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθεται το αυτόματο κλιματιστικό Air Care Climatronic.

DB2023AU00758 large Η Volkswagen αποκαλύπτει το νέο T-Cross

Καλά σχεδιασμένο και προσαρμόσιμο, η μεταφορά ηλεκτρονικού ποδηλάτου είναι τώρα δυνατή : Το εσωτερικό του T-Cross είναι από τα πιο ευρύχωρα και ευέλικτα στην κατηγορία των συμπαγών SUV. Διαθέτει ένα πίσω κάθισμα πάγκου που μπορεί να μετακινηθεί κατά 140 mm και έναν απίστευτα ευέλικτο χώρο αποσκευών. Όταν χρησιμοποιούνται όλα τα καθίσματα, το T-Cross προσφέρει χωρητικότητα χώρου αποσκευών μεταξύ 385 και 455 λίτρων. Ο όγκος αυτός μπορεί να αυξηθεί σε έως και 1.281 λίτρα όταν ο πίσω πάγκος καθίσματος είναι αναδιπλωμένος. Επιπλέον, το φορτίο του κοτσαδόρου του T-Cross έχει αυξηθεί από 55 σε 75 κιλά, επιτρέποντας έτσι τη μεταφορά βαρύτερων ρυμουλκούμενων και ηλεκτρονικών ποδηλάτων.

DB2023AU00640 large Η Volkswagen αποκαλύπτει το νέο T-Cross

Το Travel Assist προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη άνεση : Το νέο T-Cross μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με το Travel Assist για βελτιωμένο διαμήκη και πλευρικό έλεγχο του οχήματος. Μπορεί να ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος, να ενσωματώνει στις επεμβάσεις του όρια ταχύτητας, στροφές και κυκλικούς κόμβους και να βοηθάει στη διατήρηση του οχήματος στη λωρίδα του. Όταν εξοπλίζεται με το DSG, μπορεί να εκτελεί αυτόματα λειτουργίες stop-and-go.

DB2023AU00630 large Η Volkswagen αποκαλύπτει το νέο T-Cross

Προβολείς LED, πίσω φώτα LED και “Digital Cockpit” στον βασικό εξοπλισμό : Η βασική έκδοση του T-Cross διαθέτει τώρα στάνταρ νέους προβολείς LED, νέα συγκροτήματα πίσω φώτων LED, κάμερα πολλαπλών λειτουργιών, Dynamic Road Sign Display, το Digital Cockpit και μια νέα, ελεύθερα τοποθετημένη οθόνη infotainment. Η έκδοση Life περιλαμβάνει νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και ένα δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις προσφέρουν τα πακέτα προδιαγραφών Style και R-Line. Όλα τα μοντέλα T-Cross εφοδιάζονται με τους αποδοτικούς κινητήρες TSI της Volkswagen.

DB2023AU00632 large Η Volkswagen αποκαλύπτει το νέο T-Cross

Διαθεσιμότητα του νέου T-Cross : Οι προπωλήσεις θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2023, ενώ το λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024. Παρά τις εκτεταμένες βελτιώσεις, το νέο T-Cross θα συνεχίσει να προσφέρεται σε πολύ ελκυστική βασική τιμή. Η παραγωγή της τρέχουσας έκδοσης του best seller έχει ήδη εξαντληθεί σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές για το 2023 και η νέα γενιά του T-Cross θα παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024.