Η idealworks της BMW, βραβεύτηκε για το αυτόνομο κινητό ρομπότ της

Η νέα θυγατρική του BMW Group βραβεύεται από ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών, με το iw.hub να λαμβάνει τη σφραγίδα έγκρισης ως Best in Intralogistics, χάρη στη καινοτόμα φιλοσοφία ελέγχου, που προσφέρει εξαιρετική ευελιξία και απόδοση.

Το αυτόνομο κινητό ρομπότ (AMR) iw.hub της idealworks απέσπασε το International Intralogistics & Forklift Truck of the Year (IFOY) AWARD 2021. Επικρατώντας στην 1η θέση της κατηγορίας αυτόνομων οχημάτων (Automated Guided Vehicles), το ρομπότ logistics της νέας θυγατρικής του BMW Group κέρδισε την εύνοια μιας ανεξάρτητης επιτροπής ειδικών της βιομηχανίας και συντακτών παγκοσμίως αναγνωρισμένων εκδόσεων του ειδικού τύπου, που επιβεβαίωσαν την τρομερή ευελιξία, την εντυπωσιακή απόδοση και την καινοτόμα φιλοσοφία του.

Το AMR είχε ήδη λάβει σφραγίδα έγκρισης ως Best in Intralogistics φέτος την άνοιξη, μετά από μία επιτυχή διαδικασία ελέγχου του IFOY. Τώρα, λιγότερο από οκτώ μήνες μετά την ίδρυση της θυγατρικής idealworks του BMW Group, το αυτόνομο κινητό ρομπότ με πιστοποίηση CE έπεισε και πάλι την κριτική επιτροπή, κερδίζοντας το IFOY AWARD στις 5 Ιουλίου στο Γερμανικό Μουσείο Ποδοσφαίρου στο Ντόρτμουντ.

Το iw.hub λειτουργεί με μία καινοτόμα φιλοσοφία ελέγχου που προσφέρει εξαιρετική ευελιξία, δήλωσαν τα μέλη της διεθνούς κριτικής επιτροπής μετά την ολοκλήρωση ενός περίπλοκου προγράμματος δοκιμών πολλαπλών σταδίων. «Η απόδοση του μηχανήματος είναι εντυπωσιακή κυρίως σε ό,τι αφορά την ταχύτητα και τη διαχείριση φορτίων σε δύσκολα σημεία», εξήγησαν. Η Anita Würmser, Πρόεδρος της επιτροπής IFOY AWARDS, περιέγραψε το ρομπότ ως μία «ιδιαίτερα ευέλικτη λύση με εύκολη εγκατάσταση εντός ολίγων ημερών και λογική τιμή. Το project ‘factory-in-a-day’ είναι πλέον πραγματικότητα».

«Το iw.hub της idealworks είναι μία μοναδική καινοτομία που έχει τύχει ευρείας αποδοχής και ζήτησης, τόσο στους κόλπους του BMW Group όσο και από πελάτες σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι η idealworks, μία δική μας θυγατρική εταιρεία, κατάφερε να κερδίσει ένα τέτοιο υψηλού κύρους βραβείο λίγους μόλις μήνες μετά την ίδρυσή της αποτελεί απόδειξη της καινοτόμας δύναμης και της διαδικαστικής τεχνογνωσίας μας»

  • Milan Nedeljkovic, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, στον τομέα Παραγωγής.

Τα IFOY AWARDS τελούν υπό την αιγίδα του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας. Ο θεσμός βραβείων που ιδρύθηκε το 2013 είναι από τους πιο έγκυρους για προϊόντα intralogistics. «Είμαστε χαρούμενοι με τη κατάκτηση του IFOY AWARD στην κατηγορία AGV», δήλωσε ο Michael Schneider, CEO της idealworks, εξηγώντας τη σημασία του βραβείου για την 100% θυγατρική του BMW Group. «Στην idealworks, η κορυφαία καινοτομία, απόδοση και ευελιξία αποτελεί τμήμα του DNA μας. Για εμάς, το να μοιραζόμαστε μία σκηνή με τους καλύτερους των καλύτερων είναι τεράστια τιμή και επιβεβαιώνει ότι έχουμε επιλέξει το σωστό δρόμο: έχουμε δημιουργήσει ένα αυτόνομο κινητό ρομπότ που προσφέρει σημαντική πρόσθετη αξία και θα αλλάξει τα δεδομένα στη βιομηχανία logistics». Το ρομπότ logistics αναπτύχθηκε στους κόλπους του BMW Group και χρησιμοποιείται εκεί εκτενώς. Αλλά από το περασμένο φθινόπωρο χρησιμοποιείται και από άλλες γνωστές εταιρείες σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας.

 

Ποια είναι η idealworks;

Η idealworks ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2020 ως 100% θυγατρική του BMW Group. Η εταιρεία εδρεύει στο Μόναχο και ειδικεύεται στη δημιουργία αυτόνομων ρομπότ μεταφοράς και των αντίστοιχων συστημάτων ελέγχου. Εστιάζοντας στην εξέλιξη των πιο έξυπνων, ευέλικτων και συνεργατικών υπηρεσιών logistics, η idealworks στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και στη χρήση αυτόνομων logistics. Ο συνδυασμός του αυτόνομου κινητού ρομπότ iw.hub με πιστοποίηση CE, της μονάδας ελέγχου iw.hub και της πλατφόρμας ελέγχου AnyFleet που βασίζεται σε cloud προσφέρει μοναδικές δυνατότητες και δοκιμασμένο και ελεγμένο hardware για την αυτονόμηση των εργασιακών ροών intralogistics σε βιομηχανικό περιβάλλον.