Audi

Η Audi ενσωματώνει το YouTube σε διάφορα μοντέλα

Οι ιδιοκτήτες Audi μπορούν να βλέπουν ζωντανές ροές, να ενημερώνονται για τις ειδήσεις και να απολαμβάνουν άλλο δημιουργικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της φόρτισης ή των διαλειμμάτων κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Audi

Η Audi ενσωματώνει το YouTube, την κορυφαία πλατφόρμα βίντεο παγκοσμίως, στα συστήματα infotainment επιλεγμένων μοντέλων. Αυτό διευκολύνεται από ένα νέο κατάστημα εφαρμογών εντός του οχήματος, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να έχουν διαισθητική πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών μέσω του Multimedia Interface (MMI) μέσω μιας σύνδεσης δεδομένων. Η εφαρμογή YouTube κάνει το ντεμπούτο της στο κατάστημα εφαρμογών και η ροή βίντεο θα ξεκινήσει σε επιλεγμένα μοντέλα της Audi το καλοκαίρι του 2023, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες μάρκες του Ομίλου Volkswagen.

Από αυτόν τον μήνα, οι οδηγοί ορισμένων μοντέλων Audi έχουν πρόσβαση σε πάνω από 500 ώρες περιεχομένου που μεταφορτώνονται στο YouTube κάθε λεπτό, μέσω της εφαρμογής YouTube στο σύστημα infotainment του οχήματός τους. Αυτό κατέστη εφικτό χάρη στην ενσωμάτωση ενός νέου καταστήματος εφαρμογών, το οποίο είναι προϊόν της συνεργατικής ανάπτυξης της Audi, της εταιρείας λογισμικού της Volkswagen CARIAD και του συνεργάτη της HARMAN Ignite. Το κατάστημα εφαρμογών επιτρέπει στους πελάτες να ενσωματώνουν καθημερινές εφαρμογές στα οχήματά τους, καλύπτοντας τις ατομικές τους ανάγκες. Η ποικιλία των ενεργοποιημένων εφαρμογών περιλαμβάνει μουσική, βίντεο, παιχνίδια, πλοήγηση, στάθμευση και φόρτιση, παραγωγικότητα, καιρό και ειδήσεις. Εφαρμογές όπως το YouTube εγκαθίστανται απευθείας στο σύστημα MMI της Audi, εξαλείφοντας την ανάγκη συγχρονισμού smartphone.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων φόρτισης, των περιόδων ανάπαυσης ή των περιόδων αναμονής, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ζωντανές ροές, ειδήσεις και βίντεο από αγαπημένους YouTubers, προσφέροντας ψυχαγωγία και ευκολία σε όλους όσους βρίσκονται μέσα στο όχημα. Η εφαρμογή YouTube λειτουργεί όπως ακριβώς και η έκδοση για smartphone. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή από το κατάστημα, εμφανίζεται στο MMI και μπορεί να ξεκινήσει πατώντας το εικονίδιο. Οι αυστηροί κανονισμοί ασφαλείας της Audi διασφαλίζουν ότι τα βίντεο μπορούν να αναπαραχθούν μόνο όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

Τα μέλη του YouTube Premium θα έχουν επίσης το προνόμιο να συνδέονται και να παρακολουθούν περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις.

Η εισαγωγή του YouTube στο νέο εγγενές κατάστημα εφαρμογών της Audi σηματοδοτεί την πρώτη πλατφόρμα βίντεο που διατίθεται για λήψη. Η ανάπτυξη σύνθετων ψηφιακών συστημάτων όπως αυτά βασίζεται στη συνδυασμένη τεχνογνωσία και τις συνέργειες εντός του Ομίλου Volkswagen. Η CARIAD, η εταιρεία λογισμικού της Volkswagen, συμμετέχει σε αυτό το έργο μαζί με τη θυγατρική HARMAN της Samsung, με στόχο τη δημιουργία ενός ανοιχτού οικοσυστήματος δημοφιλών εφαρμογών, μετατρέποντας το όχημα σε έναν έξυπνο σύντροφο για τους χρήστες.

Η χρήση εφαρμογών τρίτων, όπως το YouTube, απαιτεί σύνδεση δεδομένων, η οποία διευκολύνεται από μια ενσωματωμένη SIM, μια μόνιμα ενσωματωμένη κάρτα SIM στο όχημα. Το κόστος κινητής τηλεφωνίας που προκύπτει χρεώνεται εύκολα με βάση τον όγκο δεδομένων μέσω της Cubic Telecom στην Ευρώπη. Τα μοντέλα της Audi θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Android Auto και το Apple CarPlay μέσω της προαιρετικής λειτουργίας διασύνδεσης smartphone.

Ξεκινώντας από το έτος μοντέλου 2024, το YouTube θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με την τελευταία συστάδα υλικού και λογισμικού του σπονδυλωτού συστήματος infotainment τρίτης γενιάς (MIB 3). Αυτά τα συγκεκριμένα μοντέλα περιλαμβάνουν τα Audi A4/A5, Q5, A6/A7, A8, Q8 e-tron και Audi e-tron GT quattro. Από την ημερομηνία λανσαρίσματος, τα μοντέλα αυτά θα διατίθενται προαιρετικά με εργοστασιακό εξοπλισμό των καταστημάτων σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αργότερα, το σύστημα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές και σε άλλες μάρκες του Ομίλου Volkswagen.