Alpine

Η Alpine A424, βγήκε στη πίστα

Alpine

Μετά από μήνες σχολαστικής έρευνας και σχεδιασμού, το Endurance project της Alpine έκανε το ντεμπούτο του στην πίστα.

Μετά την αρχική εκκίνηση του A424 στην πίστα και τα πρώτα sessions στον προσομοιωτή τον Ιούλιο, το Hypercar πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμή χαμηλής ταχύτητας στις αρχές Αυγούστου, με πιλότο τον Nicolas Lapierre. Ο Lapierre πήρε και πάλι το τιμόνι για ένα shakedown στο αεροδρόμιο Le Castellet τη Δευτέρα για να διασφαλίσει ότι τα χαρακτηριστικά ασφαλείας ήταν σε τάξη.

Η επόμενη ημέρα αφιερώθηκε σε θεμελιώδεις εργασίες στην πίστα των 5,8 χιλιομέτρων, με σύντομες διαδρομές για την εξοικείωση με το πρωτότυπο και την έναρξη εργασιών σε βασικά εξαρτήματα όπως το κιβώτιο ταχυτήτων, τα φρένα και το σύστημα ψύξης -ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας λόγω του έντονου γαλλικού καύσωνα. Ο κινητήρας V6 των 3,4 λίτρων single-turbo, κατασκευασμένος στο Viry-Châtillon, εξετάστηκε επίσης προσεκτικά, εστιάζοντας στη χαρτογράφησή του.

Μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης, όταν η πίστα ήταν προσβάσιμη, η ομάδα επαλήθευσε την αποτελεσματικότητα των αναβαθμίσεων που έγιναν από την προηγούμενη ημέρα, ειδικά στο λογισμικό και τη χαρτογράφηση.

Την τελευταία ημέρα, οι διαδρομές παρατάθηκαν, διευκολύνοντας τη συλλογή κρίσιμων δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με τα ελαστικά Michelin. Η Πέμπτη ολοκληρώθηκε με μια περίοδο περίπου 30 γύρων, συγκεντρώνοντας πάνω από 700 χιλιόμετρα.

Το Alpine A424 διένυσε λίγο πάνω από 1.000 χιλιόμετρα χωρίς σημαντικά προβλήματα, επιτρέποντας στην ομάδα να συγκεντρώσει πληθώρα δεδομένων, τα οποία τώρα αναλύονται σχολαστικά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εποικοδομητικής εβδομάδας, τρεις οδηγοί της ομάδας Alpine-Signatech εναλλάσσονταν στο τιμόνι: Nicolas Lapierre (Δευτέρα και Τρίτη), Matthieu Vaxiviere (Τετάρτη και Πέμπτη) και Charles Milesi (Πέμπτη).

Το ταξίδι της Alpine με το A424 συνεχίζεται, με περισσότερες συνεδρίες πίστας να έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα στο Motorland Aragón.

Ο Bruno Famin, αντιπρόεδρος της Alpine Motorsports, σημείωσε: “Αυτή η εναρκτήρια σύνοδος αποτελεί το αποκορύφωμα των αδιάκοπων προσπαθειών των ομάδων της Alpine Racing και των συνεργατών μας. Η προκαταρκτική μας ανταπόκριση είναι ενθαρρυντική, με σημαντική χιλιομετρική απόσταση που μας επιτρέπει να εκτελέσουμε μεθοδικά τα σχέδιά μας. Σε αυτή την εκκολαπτόμενη φάση ανάπτυξης, η εστίασή μας είναι στην επικύρωση των βασικών συστημάτων, τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και την έναρξη της τελειοποίησης του πρωτοτύπου. Ενώ οι οδηγοί εξέφρασαν ικανοποίηση, υπήρξαν προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουμε ενόψει των επόμενων δοκιμών. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε. Μας περιμένει σημαντικός όγκος εργασίας στο σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τον πρώτο μας αγώνα”.

Ο Philippe Sinault, επικεφαλής της Alpine Elf Endurance Team, πρόσθεσε: “Για πρώτη φορά, είμαστε μέρος ενός τόσο εκτεταμένου έργου από την αρχή του. Το να γίνουμε μάρτυρες της παρθενικής εμφάνισης του A424 στην πίστα ήταν συναρπαστικό. Αυτό το εγχείρημα παρουσιάζει το μοναδικό σύνολο προκλήσεων, αλλά η συνεργασία μεταξύ των ομάδων της Alpine Racing και της δικής μας έχει ως στόχο τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του A424. Οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι αισιόδοξες και οι ομαλοί πρώτοι γύροι επιτάχυναν την εξοικείωσή μας με το αυτοκίνητο. Καθώς οι δοκιμές προχωρούν, η κατανόησή μας θα εμβαθύνει. Οι επόμενοι έξι μήνες, που θα οδηγήσουν μέχρι τον εναρκτήριο αγώνα μας στο Κατάρ, υπόσχονται να είναι απαιτητικοί, αλλά η ομάδα μας είναι πυρετωδώς προετοιμασμένη για την πρόκληση”.