Alpine

Επίκειται το ντεμπούτο της Alpine A424

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του Alpine A424_β το Hypercar πρόκειται να βγει για πρώτη φορά στην πίστα

Alpine

Από την αποκάλυψη του αυτοκινήτου επίδειξης A424_β στις 9 Ιουνίου, η Alpine έχει εντείνει τις προσπάθειές της για το επερχόμενο LMDh, το οποίο είναι προσαρμοσμένο για την κορυφαία κατηγορία Hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA (FIA WEC). Το A424, προϊόν μιας πρωτοποριακής συμμαχίας μεταξύ των τμημάτων σχεδιασμού και αγώνων της Alpine, ακολουθεί το όραμα που παρουσιάστηκε στις 24 ώρες του Le Mans. Η ενσάρκωση της σπορ ουσίας της Alpine, στοχεύει να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες μάρκες του μηχανοκίνητου αθλητισμού την επόμενη χρονιά, διαθέτοντας μοναδική αισθητική που τονίζεται από τα διακριτά και ήδη εμβληματικά σχέδια φωτισμού. Το πρωτότυπο, που χαρακτηρίζεται από την αδιαμφισβήτητη καθαρότητα και ζωτικότητά του, θα σηματοδοτήσει επίσης την πρώτη είσοδο της Alpine στην υβριδική εποχή της Endurance.

Αυτό το καλοκαίρι, η Alpine έχει δεσμευτεί να ξεπεράσει τις προκλήσεις που θέτει η κορυφαία κατηγορία στο παρασκήνιο. Μετά από μήνες λεπτομερούς μελέτης και δοκιμών δυναμομέτρου, ο κινητήρας της Alpine A424 πλησιάζει στην τελική του ρύθμιση χάρη στη συνεργασία με τη Mecachrome. Ο V6 των 3,4 λίτρων με απλή υπερτροφοδότηση, ο οποίος αποδίδει ρυθμιζόμενους 675 ίππους και συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων Xtrac, μεταφέρθηκε πρόσφατα στα εργαστήρια της Oreca για να εγκατασταθεί στο πρώτο σασί του A424.

Μόλις έφτασε στο Signes, η πρωταρχική εστίαση στράφηκε στην ολοκλήρωση της συναρμολόγησης, στην επικύρωση των ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και υβριδικών συστημάτων και στην επιβεβαίωση των λειτουργικών διαδικασιών του A424. Στη συνέχεια, το όχημα πραγματοποίησε την παρθενική ανάφλεξη του κινητήρα του την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 12:15 μ.μ., ανταμείβοντας τη σκληρή δουλειά της ομάδας με τον ηχηρό ήχο του κινητήρα και ξεκινώντας επίσημα τη φάση της εξέλιξης.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα πραγματοποίησε αρχικές συνεδρίες προσομοίωσης, επαληθεύοντας την ακρίβεια του προσομοιωμένου μοντέλου του A424, του λογισμικού του οχήματος και των ελαστικών πριν από μια ρεαλιστική εξέταση των αρχικών ρυθμίσεων πριν από τις πρώτες διαδρομές. Τις δύο πρώτες ημέρες έγινε επίσης προσομοίωση των αγωνιστικών διαδικασιών του, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων, των δεδομένων, της τηλεμετρίας και των επικοινωνιών.

Το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα επικεντρωθεί στην εκκίνηση της ανάπτυξης του A424, ξεκινώντας με δύο συνεδρίες ανανέωσης. Η πρώτη από αυτές έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Αυγούστου για την επαναξιολόγηση της ιδέας και τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας όλων των συστημάτων. Αργότερα μέσα στο μήνα, προγραμματίζεται ένα δεύτερο shake-down με το αμάξωμα στην αρχική του διαμόρφωση.

Μετά από αυτές τις πρώτες δοκιμές, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πλήρης περίοδος δοκιμών, ακολουθούμενη από πολλαπλές συνεδρίες σε διάφορες πίστες αναφοράς, όπως το Circuit Paul Ricard, το Motorland Aragón, το Jerez και το Portimão κατά το δεύτερο μισό του έτους.
Για να βελτιστοποιήσει τις πιθανότητές της στο κορυφαίο επίπεδο, η Alpine έχει ενώσει τις δυνάμεις της με ειδικούς στους αντίστοιχους τομείς: Η Oreca για το πλαίσιο, η Mecachrome για τον κινητήρα και η ομάδα Signatech του Philippe Sinault για τις εργασίες στην πίστα, σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Alpine Racing.

Σε μια προσπάθεια να φέρουν εις πέρας αυτό το φιλόδοξο σχέδιο, όλα τα μέρη θα εργαστούν για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για κάθε στάδιο εξέλιξης του A424, εστιάζοντας στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και των επιδόσεών του. Κάθε διαδρομή θα επικεντρώνεται σε αυτούς τους βασικούς τομείς και στην τελειοποίηση του A424, προετοιμάζοντάς το για να αγωνιστεί στην άκρως ανταγωνιστική νέα εποχή των αγώνων αντοχής.

Ταυτόχρονα, θα γίνουν τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση της ομολογκοποίησης σε συνεργασία με τη FIA και την IMSA. Τα βήματα αυτά είναι κρίσιμα, καθώς θα οριστικοποιήσουν τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, με την επιφύλαξη των εξαιρέσεων που περιγράφονται από τους αυστηρούς κανονισμούς. Έχοντας ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην κορυφαία κατηγορία στις 5 Οκτωβρίου 2021, ο αγώνας με το χρόνο για τη μάρκα Alpine συνεχίζεται, καθώς απομένουν 215 ημέρες μέχρι το ντεμπούτο του A424 στον αγώνα των 1.812 χιλιομέτρων στο Κατάρ στις 2 Μαρτίου 2024!

Bruno Famin, VP of Alpine Motorsports : “Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα δούμε την Alpine A424 να βγαίνει για πρώτη φορά στις πίστες. Το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει μήνες αφοσιωμένης δουλειάς από τις ομάδες της Alpine Racing σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας. Το πρόγραμμά μας βρίσκεται σε καλό δρόμο, με την αρχική ανάφλεξη του κινητήρα και τις πρώτες συνεδρίες προσομοίωσης να έχουν ολοκληρωθεί. Ο σημερινός μας στόχος είναι να κατανοήσουμε πλήρως το πακέτο μας, να το βελτιώσουμε, να ενισχύσουμε την αξιοπιστία του, να το βελτιστοποιήσουμε σε όλους τους τομείς και να αξιολογήσουμε τις διάφορες τεχνικές επιλογές μας. Τα ορόσημα που έχουμε επιτύχει είναι μόνο η αρχή, και ένα σημαντικό μέρος της εργασίας βρίσκεται μπροστά μας. Οι ομάδες της Alpine Racing και της Signatech θα αξιοποιήσουν τις φημισμένες ικανότητές τους για να ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία ανάπτυξης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στο μέλλον”.