Τι θα γινόταν αν συγχωνεύαμε μια Ferrari F40 με μια Alfa 33;

Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν, όμως υπάρχουν ιδέες. Και τώρα, που σφίγγουν οι ζέστες, οι ιδέες γίνονται κάπως… τρελές. Ε, στη χώρα που ζούμε, ταιριάζουν.

Ο φίλος του TopSpeed.gr, Κωνσταντίνος Κουντούρης, (ο οποίος σχεδιαστής δεν είναι, αλλά θα μπορούσε, μιας και απ’ ότι έχουμε δει, το ‘χει το ταλεντάκι του), είχε την (τρελή) ιδέα να ενώσει εις σάρκα μία, μια Ferrari F40 και μια Alfa Romeo 33.
Πριν πεις “ιεροσυλία” και άλλα τέτοια, δες το αποτέλεσμα. Δες το καλά και μην αρνηθείς ότι είναι ενδιαφέρον. Και, αφού την έκανε ο Κωνσταντίνος την “ιεροσυλία”, να τη συνεχίσουμε.

Η Alfari F73 διατηρεί την ίδια διάταξη με την κεντρομήχανη F40, φορώντας το (θεϊκό) νέο μοτέρ 3.9 λίτρων V8 Turbo, απόδοσης 670 ίππων της Ferrari 488 GTB (όχι τυχαία, αφού αυτό το μοτέρ ψηφίστηκε “Κινητήρας της Χρονιάς 2016, αλλά όχι μόνο. Φοράει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, απόδοσης 129 ίππων, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου 7,1 kWh, στέλνοντας τη δύναμη στους εμπρός τροχούς. Κιβώτιο, θα κρατήσουμε το ίδιο με την 488 GTB.
Έτσι, έχουμε ένα υβριδικό τέρας συνδυαστικής ισχύος 799 ίππων, με κίνηση στους τέσσερις τρόχους, Variable Torque Management, μηδενικό turbo lag και βάρος περίπου στον 1,5 τόνο. Ξανασκέψου το αν θα μιλήσεις για “ιεροσυλία”, όταν η Alfari F73 θα ανταγωνίζεται τα hypercars. “Στα όνειρά σας”, θα πεις, αλλά θα σου θυμίσουμε τη φράση που μας χαρακτηρίζει, εδώ, στο TopSpeed.gr : Γιατί όχι; Άλλωστε, τα όνειρα, είναι δωρεάν…

Tip: Η Alfari έκανε “ντεμπούτο” στο group Petrolheads.gr, στο Facebook.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις