Toyota

Αυτό είναι το νέο Toyota C-HR

Το νέο Toyota C-HR, θα διατηρήσει τη θέση του ως εμβληματικό μοντέλο, προσελκύοντας νέους πελάτες και ενισχύοντας τη Toyota στην Ευρώπη

TOYOTA C-HR: ΈΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΟΡΌΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ TOYOTA ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ

Toyota

Η παρουσίαση του πρωτότυπου Toyota C-HR αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για την Toyota αλλά και για την ευρωπαϊκή αγορά C-SUV. Εισήγαγε μια ριζική αλλαγή σε έναν ανταγωνιστικό τομέα, αποκλίνοντας από την παραδοσιακή αισθητική των SUV προσφέροντας μια αιχμηρή, νευρική σχεδίαση που απηχούσε τα σύγχρονα σπορ κουπέ.

Η επιτυχημένη καινοτομία του άλλαξε την αντίληψη του κοινού για την Toyota στην Ευρώπη, προσδίδοντας έντονη συναισθηματική έλξη στη μάρκα. Περισσότεροι από τους μισούς πελάτες ανέφεραν το σχεδιασμό του οχήματος ως το κύριο κίνητρο για την αγορά, γεγονός που ώθησε το Toyota C-HR να γίνει το κορυφαίο μοντέλο της Toyota όσον αφορά τις πωλήσεις κατακτήσεων.

Το ολοκαίνουργιο, επόμενης γενιάς Toyota C-HR αναβαθμίζει την αξιοσημείωτη ποιότητα και φήμη του προκατόχου του, διαθέτοντας πρωτοποριακή σχεδίαση, δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας και μια σειρά υβριδικών και plug-in υβριδικών κινητήριων μονάδων με αυξημένη ισχύ, βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά και εκτεταμένες δυνατότητες ηλεκτρικής οδήγησης. Αυτό υπογραμμίζει την αφοσίωση της Toyota στην Ευρώπη: το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε στην Ευρώπη και για την Ευρώπη και η παραγωγή του γίνεται αποκλειστικά εντός της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της συναρμολόγησης των μονάδων μπαταριών υψηλής τάσης.

 

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΈΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΊΖΕΙ, ΌΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΏΝΕΤΑΙ

Η σχεδίαση του νέου Toyota C-HR είναι πιστή στην εμφάνιση που επιδεικνύει το πρωτότυπο μοντέλο που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2022. Η μοναδική εξωτερική του εμφάνιση ενσωματώνει την έννοια του “concept car στο δρόμο”.

Το αρχικό Toyota C-HR κατέρριψε την καθιερωμένη σχεδίαση των SUV με τις γραμμές του, εμπνευσμένες από το coupe. Αυτές εκφράζονται πιο έντονα στο νέο μοντέλο μέσα από το “super-coupe” προφίλ του. Το μπροστινό μέρος του οχήματος παρουσιάζει το νέο πρόσωπο για τα SUV της Toyota, το οποίο είναι επίσης ορατό στο αμιγώς ηλεκτρικό bZ4X και στο νέο Prius. Σύμφωνα με τα σχεδιαστικά στοιχεία που παρουσιάζει το Toyota C-HR prologue, η εμφάνιση είναι πρόθυμη και αιχμηρή, υποδηλώνοντας την ετοιμότητα του οχήματος να πεταχτεί μπροστά. Τα αλληλοεμπλεκόμενα σχήματα είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό, που απεικονίζεται από τις διαμαντοειδείς γραμμές χαρακτήρα κατά μήκος της πλευράς του οχήματος, τονίζοντας τις νέες χωνευτές χειρολαβές των θυρών – για πρώτη φορά για την Toyota – και προσθέτοντας στην οδική παρουσία του αυτοκινήτου.

Η συμπαγής, δυναμική αισθητική του οχήματος ενισχύεται περαιτέρω από τις μικρές προεξοχές και τους μεγάλους τροχούς – με διάμετρο έως και 20 ίντσες. Θα διατίθεται μια νέα διχρωμία βαφής, η οποία επεκτείνει την αντίθεση της μαύρης οροφής μέχρι τον πίσω προφυλακτήρα και το πίσω τμήμα των τριών τετάρτων του αυτοκινήτου. Η έμφαση δόθηκε στη δημιουργία μιας άψογης εμφάνισης με πιο στενές κλειστές γραμμές και τέλεια ενσωμάτωση εξαρτημάτων όπως οι κάμερες, το ραντάρ και τα πλυντήρια φώτων με μια προσέγγιση “κρυφής τεχνολογίας”.

Οι ομάδες σχεδιασμού και αεροδυναμικής της Toyota συνεργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι το εξωτερικό ήταν τόσο αεροδυναμικά αποδοτικό όσο και αισθητικά ευχάριστο. Αυτό περιελάμβανε τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα πάνω και γύρω από το όχημα, ενσωματώνοντας λεπτομέρειες όπως η ακριβής διαμόρφωση του μπροστινού προφυλακτήρα και ο σχεδιασμός της πίσω αεροτομής οροφής.

Το αρχικό Toyota C-HR έθεσε ένα νέο πρότυπο στην ποιότητα των αισθήσεων- το νέο μοντέλο το ξεπερνάει με ένα εσωτερικό που αποπνέει μια ακόμη πιο πολυτελή και γυαλιστερή αίσθηση. Όλα τα χειριστήρια είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή του οδηγού, ενώ η οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων και το θέμα της σχεδίασης “πτέρυγα” δίνουν στους επιβάτες την αίσθηση ότι περιβάλλεται από την καμπίνα, αυξάνοντας το επίπεδο άνεσης.

 

 

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΈΝΗ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΧΡΉΣΤΗ

Η Toyota δημιούργησε μια απρόσκοπτη, διαισθητική και εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη, σχεδιασμένη να ξεπερνά τις προσδοκίες των πελατών. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια σαφής, διαισθητική και εξατομικευμένη εμπειρία που να προβλέπει τις ανάγκες των χρηστών.

Μια καλωσοριστική ακολουθία ξεδιπλώνεται αυτόματα καθώς ο οδηγός πλησιάζει το όχημά του, που σηματοδοτείται από τα εξωτερικά φώτα που φωτίζονται – συμπεριλαμβανομένης της νέας φωτεινής υπογραφής του Toyota C-HR στην πίσω πόρτα. Οι προτιμήσεις του οδηγού για στοιχεία όπως η θέση του καθίσματος, η ψηφιακή οθόνη οργάνων, η head-up display και η οθόνη πολυμέσων ρυθμίζονται αυτόματα.

Το Toyota C-HR διαθέτει ένα νέο, πλήρως ψηφιακό combimeter 12,3 ιντσών (ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού), με γραφικά που είναι ευκρινή και πληροφορίες που είναι λογικά ομαδοποιημένες και ευανάγνωστες. Η οθόνη μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να δίνει προτεραιότητα σε διαφορετικά περιεχόμενα ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού ή τον τύπο του ταξιδιού, με τρεις προκαθορισμένες διατάξεις που μπορούν να εξατομικευτούν με τα χειριστήρια του τιμονιού. Η συνεπής χρήση χρωμάτων και γραμματοσειρών για το combimeter και την οθόνη πολυμέσων ενισχύει την ποιότητα και την ευκολία χρήσης.

Το Toyota C-HR θα διαθέτει σύστημα ψηφιακού κλειδιού, με το οποίο ο χρήστης χρειάζεται να έχει μαζί του μόνο το τηλέφωνό του για να ξεκλειδώσει και να εκκινήσει το όχημα.

Το σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος στο Toyota C-HR προσφέρει μια τεράστια χρωματική παλέτα – έως και 64 επιλογές – για να καλύψει τις προτιμήσεις άμεσου και έμμεσου φωτισμού στο εσωτερικό. Έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα 24 εναλλασσόμενων αποχρώσεων, συγχρονισμένο με το πέρασμα κάθε ώρας, που κυμαίνεται από φωτεινούς πρωινούς τόνους έως πιο χαλαρωτικούς το βράδυ. Το πρόγραμμα φωτισμού θα ενισχύσει επίσης την ασφάλεια, αλλάζοντας σε κόκκινο χρώμα όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, προσθέτοντας στις ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις του συστήματος Safe Exit Assist. Το Toyota C-HR είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota που επωφελείται από αυτές τις βελτιώσεις του φωτισμού περιβάλλοντος.

Το ολοκαίνουργιο Toyota C-HR θα διατίθεται με το πακέτο πολυμέσων Toyota Smart Connect. Αυτό περιλαμβάνει (ανάλογα με την κατηγορία του μοντέλου) οθόνη αφής οκτώ ή 12,3 ιντσών, ενσωματωμένο φωνητικό πράκτορα και ασύρματη σύνδεση smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto. Το σύστημα θα παρέχει πληροφορίες για την αυτονομία του EV και τις τοπικές τοποθεσίες φόρτισης. Οι ιδιοκτήτες θα έχουν επίσης πρόσβαση στην εφαρμογή MyT για smartphone για απομακρυσμένο έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού για θέρμανση ή ψύξη του αυτοκινήτου πριν από ένα ταξίδι. Το υψηλό επίπεδο καινοτομίας στο ολοκαίνουργιο Toyota C-HR περιλαμβάνει μια αποκλειστική για την κατηγορία λειτουργία αυτόματης στάθμευσης. Μια εφαρμογή θα επιτρέπει επίσης το πλήρως απομακρυσμένο παρκάρισμα, επιτρέποντας ακριβείς ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους με τον οδηγό εκτός του οχήματος.

 

 

ΠΡΟΗΓΜΈΝΗ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗ ΟΔΗΓΟΎ

Όλα τα τελευταία μοντέλα Toyota C-HR περιλαμβάνουν την πρωτοποριακή σουίτα Toyota Safety Sense με χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Η γκάμα και η λειτουργικότητά τους έχουν επεκταθεί για να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία από τους συνήθεις κινδύνους ατυχημάτων, μειώνοντας τον φόρτο για τον οδηγό. Οι μελλοντικές ενημερώσεις λογισμικού του συστήματος μπορούν να παρέχονται μέσω του αέρα, εξαλείφοντας την ανάγκη επίσκεψης στον αντιπρόσωπο.

Στις αξιοσημείωτες εξελίξεις περιλαμβάνεται η νέα καταστολή επιτάχυνσης, η οποία επιβραδύνει την απροσδόκητη χρήση του γκαζιού όταν ανιχνεύεται κίνδυνος σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα. Παρουσιάστηκε επίσης το Proactive Driving Assist (PDA) που λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες, προσφέροντας ομαλή επιβράδυνση όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι όταν πλησιάζει ένα πιο αργό προπορευόμενο όχημα ή εισέρχεται σε στροφή. Επιπλέον, προσφέρει Steering Assist, το οποίο αναγνωρίζει μια επερχόμενη στροφή και προσαρμόζει τη δύναμη του τιμονιού για να βοηθήσει τον οδηγό να πραγματοποιήσει μια ομαλή και σταθερή στροφή.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ένα προηγμένο πακέτο ασφάλειας για το όχημά τους, το οποίο περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας με προειδοποίηση εμπρόσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, μια κάμερα παρακολούθησης οδηγού (βελτιώνοντας την απόδοση του EDSS), ένα σύστημα αυτόματης μεγάλης σκάλας φώτων με έλεγχο της κάμερας για τη ρύθμιση της κατανομής του φωτός και (όπου το επιτρέπουν οι τοπικοί κανονισμοί) οδήγηση χωρίς χέρια για αυτόματη παρακολούθηση του προπορευόμενου οχήματος σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 

 

ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΊΩΣΗΣ ΤΟΥ ΆΝΘΡΑΚΑ

Έχουν υιοθετηθεί αξιοσημείωτα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη χρήση περισσότερων ανακυκλωμένων υλικών, προωθώντας έτσι τη βιωσιμότητα και την έννοια της κυκλικής οικονομίας.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο όχημα περιέχει διπλάσια περιεκτικότητα σε ανακυκλωμένα πλαστικά – που χρησιμοποιούνται σε πάνω από 100 διαφορετικά εξαρτήματα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένα νέο ύφασμα ταπετσαρίας καθισμάτων από ανακυκλωμένα μπουκάλια ΡΕΤ.

Οι προφυλακτήρες είναι κατασκευασμένοι από ένα νέο προ-χρωματισμένο υλικό ρητίνης, μια καινοτομία που αναμένεται να εξοικονομήσει εκατοντάδες τόνους CO2. Πρόσθετη εξοικονόμηση γίνεται εφικτή με την εφαρμογή μιας νέας αυτοματοποιημένης διαδικασίας βαφής που χρησιμοποιεί χρώματα με βάση το νερό και την εισαγωγή ενός νέου υλικού χωρίς ζώα, εναλλακτικού προς το δέρμα, για το κάλυμμα του τιμονιού.

Υιοθετήθηκαν σχεδιαστικά και τεχνολογικά μέτρα με στόχο τη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου, όπως νέοι χάλυβες υψηλής αντοχής και νέα πανοραμική σχεδίαση οροφής. Η σταθερή πανοραμική οροφή διαθέτει επιστρώσεις χαμηλής εκπομπής και μείωσης της υπέρυθρης ακτινοβολίας, οι οποίες διατηρούν τη θερμότητα στην καμπίνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αποτρέπουν την υπερθέρμανση κατά τη διάρκεια του ηλιόλουστου καλοκαιριού. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για συμβατικό σκίαστρο, εξοικονομώντας 5 κιλά σε βάρος μονάδας, αυξάνοντας τον χώρο για το κεφάλι κατά 3 cm και μειώνοντας την ανάγκη χρήσης κλιματισμού για τη διατήρηση μιας άνετης θερμοκρασίας.

 

 

ΤΈΣΣΕΡΑ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΈΝΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ ΚΊΝΗΣΗΣ

Το ολοκαίνουργιο Toyota C-HR θα είναι διαθέσιμο με μια επιλογή από τέσσερα ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης, αναδεικνύοντας την πολυ-τεχνολογική προσέγγιση της Toyota για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα. Η γκάμα αποτελείται από υβριδικά ηλεκτρικά (HEV) μοντέλα 1,8 και 2,0 λίτρων και ένα plug-in υβριδικό ηλεκτρικό (PHEV) μοντέλο 2,0 λίτρων, με μια έξυπνη επιλογή τετρακίνησης (AWD-i) διαθέσιμη για την έκδοση HEV 2,0 λίτρων.

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν την τελευταία, πέμπτη γενιά τεχνολογίας Toyota, προσφέροντας μια κορυφαία στον κλάδο ισορροπία μεταξύ αυξημένης ισχύος και χαμηλών εκπομπών ρύπων. Αυτό επιτυγχάνεται με τον εκ βάθρων επανασχεδιασμό των βασικών εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος για τη μείωση του μεγέθους και του βάρους, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου διαξονικού άξονα και μιας νέας μονάδας ελέγχου ισχύος (PCU), καθώς και μιας ισχυρότερης μπαταρίας υψηλής τάσης.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης των 1,8 λίτρων επικεντρώνεται στις οικολογικές επιδόσεις, αλλά έχει σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ από το σημερινό υβριδικό ηλεκτρικό Toyota C-HR των 1,8 λίτρων. Το 2.0-λίτρων Plug-in Hybrid παρέχει αβίαστη αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση EV για καθημερινή χρήση και εξαιρετικά αποδοτική υβριδική ηλεκτρική απόδοση για μεγαλύτερα ταξίδια. Η επιλογή AWD-i στην έκδοση 2.0-litre HEV προσθέτει πρόσφυση και σταθερότητα κατά την επιτάχυνση, τις στροφές ή την οδήγηση σε ολισθηρές επιφάνειες.

 

 

ΕΥΚΊΝΗΤΗ, ΕΥΈΛΙΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ

Κάθε πτυχή των δυναμικών επιδόσεων του Toyota C-HR έχει εξεταστεί προσεκτικά για βελτιώσεις, αξιοποιώντας τη φήμη του μοντέλου για τον ευέλικτο χειρισμό. Η ανάρτηση, τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης έχουν επανασχεδιαστεί και ρυθμιστεί ώστε να επιτευχθεί η τέλεια ισορροπία μεταξύ της ισορροπίας του οχήματος, της άνεσης οδήγησης και της απόκρισης.

 

 

TOYOTA C-HR PREMIERE EDITIONS

Δύο ειδικά μοντέλα Premiere Edition θα παρουσιάσουν το νέο Toyota C-HR, επιδεικνύοντας τα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού και σχεδίασης. Η έκδοση GR SPORT Premiere Edition προσθέτει στιλιστικές λεπτομέρειες GR, ενώ η έκδοση High Premiere Edition διαθέτει το χαρακτηριστικό διχρωμία Sulphur εξωτερικά.

 

Το νέο Toyota C-HR, με τη σχεδίαση που θυμίζει concept car, την απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία χρήσης, την πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα κινητήρων και την ευέλικτη δυναμική οδήγησης, έχει τα χαρακτηριστικά που θα διατηρήσει τη θέση του ως εμβληματικό μοντέλο, προσελκύοντας νέους πελάτες και ενισχύοντας τη μάρκα Toyota στην Ευρώπη.