Ένα συναρπαστικό διήμερο και μια συγκινητική στιγμή, στην ημέρα της Abarth

Η Abarth Day, δηλαδή η μεγάλη μέρα της συνάντησης των θαυμαστών της μάρκας έλαβε χώρα στο Varano de’ Megelari (Ιταλία) και στην πίστα του Rockingham (Ηνωμένο Βασίλειο) Με ένα εκπληκτικό performance στο Le Mans από την ομάδα της Movistar Yamaha Moto GP, με χορηγό την Abarth. Ο Βαλεντίνο Ρόσι εντυπωσίασε με το γνωστό του πάθος για οδήγηση, παρόλο που δεν κατάφερε στο τέλος να κόψει πρώτος το νήμα. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο ομόσταβλός του, Μάβερικ Βινιάλες, γιορτάζοντας έτσι τις 500 συνολικές νίκες της Yamaha.

Ωστόσο η συνεργασία της Abarth με την Yamaha ξεδιπλώνεται και στους δρόμους, εκτός από την πίστα. Αποτέλεσμα αυτής είναι τα ασυναγώνιστα Abarth 595 Yamaha Factory Racing και 695 biposto Yamaha Factory Racing Edition, στα οποία πρόσφατα προστέθηκε μια ακόμα μοναδική έκδοση, το νέο Abarth 695 XSR Yamaha Limited Edition. Το νέο 695 XSR Yamaha είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε Γκρι Pista και σε μόλις 695 hatchback και 695 cabrio μονάδες. Στην Ελλάδα μπορεί κανείς να το αποκτήσει κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

Το κερασάκι στην τούρτα αυτό το μαγευτικό Σαββατοκύριακο για τη μάρκα με σήμα τον σκορπιό ήταν η κατάκτηση του γυναικείου τρόπαιου στο Mille Miglia 2017 με ένα 1957 Abarth 750 GT Zagato. Το κλασικό αυτοκίνητο της Abarth οδήγησαν οι Maria και Luigia Gaburri, κόρη και σύζυγος αντίστοιχα του Roberto Gaburri, ιδρυτή και πρώτου προέδρου της διοργανώτριας εταιρείας, 1000 Miglia srl, που απεβίωσε τον περασμένο χρόνο.