ID.7

Ξεκούραστες διαδρομές με το νέο Volkswagen ID.7 με ergoActive premium καθίσματα

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του ID.7, του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Volkswagen για την ανώτερη μεσαία κατηγορία, η επίτευξη της βέλτιστης άνεσης στο ταξίδι ήταν υψίστης σημασίας

ID.729

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του ID.7, του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Volkswagen για την ανώτερη μεσαία κατηγορία, η επίτευξη της βέλτιστης άνεσης στο ταξίδι ήταν υψίστης σημασίας. Τα πρόσφατα εισαχθέντα premium καθίσματα ergoActive, τα οποία υποστηρίζονται από τη γερμανική εκστρατεία για υγιέστερη πλάτη (AGR), παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή αυτής της εξαιρετικής άνεσης. Αυτά τα μπροστινά καθίσματα συνδυάζουν την άνεση με λειτουργίες μασάζ αιχμής, αυτόματο έλεγχο του κλίματος και μια εξελιγμένη λειτουργία για την τόνωση των μυϊκών ομάδων στη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη.

Κατά τη διαδικασία σύλληψης της ιδέας των καθισμάτων νέας γενιάς για το ID.7, οι μηχανικοί της Volkswagen συνεργάστηκαν με ειδικούς από τη Γερμανική Εκστρατεία για πιο υγιείς πλάτες (AGR). Μαζί με ειδικούς ορθοπεδικούς, φυσιοθεραπευτές και αθλητικούς επιστήμονες από την AGR, πρωτοστάτησαν στα μπροστινά καθίσματα της Volkswagen που εμπλέκουν τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη. Πέρα από τα 10 μαξιλάρια αέρα που έχουν σχεδιαστεί για στοχευμένο μασάζ στην πλάτη, η κύρια καινοτομία έγκειται σε δύο μαξιλάρια αέρα στο κάθισμα. Αυτά τα μαξιλάρια λειτουργούν σε συνδυασμό με τη λειτουργία μασάζ, μετριάζοντας την ένταση και αποθαρρύνοντας το παρατεταμένο στατικό κάθισμα.

Ο Ulrich Kuhnt, σύμβουλος της AGR και επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Σχολών Οσφυϊκής Υγείας, διευκρινίζει: “Η ανύψωση των οστών του καθίσματος προκαλεί κλίση της λεκάνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ανεπαίσθητη περιστροφή της σπονδυλικής στήλης, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από τα μαξιλάρια αέρα της πλάτης. Αυτές οι μικροσκοπικές προσαρμογές συντονίζονται μέχρι την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αποτρέποντας τη συσσώρευση πίεσης και ενδεχομένως ενισχύοντας την συγκέντρωση”. Τονίζει περαιτέρω τα μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα για τους επιβάτες, αναφέροντας: “Η περιστροφή της σπονδυλικής στήλης αναζωογονεί τις μεταβολικές δραστηριότητες στους σπονδυλικούς δίσκους. Σε συνδυασμό με τα τυχαία προγράμματα μασάζ, προάγει μια δυναμική καθιστική στάση φιλική προς τη μέση”.

Τα νέα μπροστινά καθίσματα του ID.7 επαναπροσδιορίζουν τα σημεία αναφοράς στην ανώτερη μεσαία κατηγορία. Πέρα από τη χαρακτηριστική λειτουργία εμπλοκής της λεκάνης, τα premium καθίσματα ergoActive παρέχουν επίσης πνευματικό μασάζ ακίδων, διευκολύνοντας τη χαλάρωση και την ενεργοποίηση των μυών της πλάτης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση δύο σετ από πέντε μαξιλάρια αέρα. Οι προσαρμόσιμες διάρκειες προγραμμάτων, που κυμαίνονται από 10 έως 30 λεπτά, επιτρέπουν στους χρήστες να εξατομικεύσουν την εμπειρία μασάζ. Οι ηλεκτρικές ρυθμίσεις καθίσματος 12 κατευθύνσεων και οι χειροκίνητες τροποποιήσεις βάθους καθίσματος δύο κατευθύνσεων με υποστήριξη μηρών επιτρέπουν στους επιβάτες να καθορίζουν τις ιδανικές διαμορφώσεις των καθισμάτων τους. Μια λειτουργία μνήμης επιτρέπει επίσης την αποθήκευση των προτιμώμενων θέσεων.

Ενισχύοντας την εγρήγορση και τη φρεσκάδα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, τα premium καθίσματα ergoActive ενσωματώνουν ένα δυναμικό σύστημα ελέγχου του κλίματος. Αυτό επιτρέπει ξεχωριστές ρυθμίσεις θερμοκρασίας για το μαξιλάρι του καθίσματος και την πλάτη. Κατά συνέπεια, τα καθίσματα μπορούν να θερμαίνονται ή να ψύχονται ξεχωριστά. Η συνέργεια αυτών των χαρακτηριστικών επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν αυτόνομα τη θερμοκρασία του καθίσματος που προτιμούν στην αυτόματη λειτουργία. Αυτή καθορίζεται με την αξιολόγηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στη διεπαφή καθίσματος-συνοδηγού, σε αντιπαράθεση με άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με το κλίμα και τις προτιμήσεις του χρήστη. Τα δεδομένα αυτά ενημερώνουν για τον υπολογισμό ενός εξατομικευμένου βέλτιστου κλίματος. Πέρα από την αυτόματη λειτουργία, οι χρήστες έχουν τρεις επιλογές έξυπνου κλίματος: ζεστό, ξηρό ή δροσερό. Τέτοιες κοντινές λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης μπορούν να αυξήσουν την άνεση των επιβατών. Η κατανάλωση ενέργειας για αυτόν τον μηχανισμό είναι μικρότερη από αυτήν που απαιτείται για την τροποποίηση της θερμοκρασίας ολόκληρης της καμπίνας.

Οι λειτουργίες των premium καθισμάτων ergoActive είναι φιλικές προς τον χρήστη. Υπάρχουν πολλαπλές μέθοδοι για τη ρύθμιση των καθισμάτων: απευθείας με τα πλήκτρα του καθίσματος ή μέσω της οθόνης του συστήματος infotainment. Για τα καθίσματα της δεύτερης σειράς του ID.7, διατίθενται τρία επίπεδα θέρμανσης για τα μαξιλάρια και τις πλάτες των καθισμάτων, τα οποία ελέγχονται μέσω των κουμπιών της κεντρικής κονσόλας.

Τα premium καθίσματα ergoActive περιλαμβάνονται στο προαιρετικό εσωτερικό πακέτο Plus. Η διαμόρφωση του ID.7 απλοποιείται χάρη στα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού. Με τιμή 4.450 ευρώ, τα premium καθίσματα ergoActive αποτελούν μέρος του Interior Package Plus. Αυτό το πακέτο διαθέτει επίσης ένα ηχοσύστημα Harman Kardon 700 Watt (συμπεριλαμβανομένων 14 ηχείων premium, ενός κεντρικού ηχείου μπροστά και ενός υπογούφερ στο χώρο αποσκευών) και ένα σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος με φάσμα 30 χρωμάτων.

Abarth
Προηγούμενο
65 χρόνια Abarth 500
Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις