Το Volvo XC90 κατακτά το βραβείο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου

Έχει σαρώσει τα βραβεία όπως : το πιο πολυτελές, το πιο ασφαλές, το πιο ωραίο εσωτερικό, το πιο καλό SUV, γενικά το XC90 έχει ταράξει τα νερά των πολυτελών αυτοκινήτων κάνοντας τα όλα καλά στον υπερθετικό βαθμό.

Το συγκεκριμένο βραβείο επισφραγίζει την κορυφαία ποιότητα του XC90 στον τομέα της ασφάλειας, τόσα ανάμεσα στα Μεγάλα SUV όσο και για τη συνολική του επίδοση

Το νέο Volvo XC90 κατέκτησε το βραβείο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου, “2015 Best in Class”, τόσο στην κατηγορία των Μεγάλων SUV όσο και για τη συνολική του επίδοση στα ετήσια αποτελέσματα του Euro NCAP! O ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών για τα νέα αυτοκίνητα ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλων των δοκιμών που διεξήγαγε μέσα στο 2015, με το ολοκαίνουριο 5/7θέσιο σουηδικό SUV να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Volvo στον τομέα της ασφάλειας. 

Το νέο XC90 είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που σημείωσε την απόλυτη επίδοση 100% στην αναθεωρημένη, αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης των συστημάτων επείγουσας αυτόνομης πέδησης ή – όπως είναι ευρέως πιο γνωστά – αυτόνομου φρεναρίσματος πανικού. Ταυτόχρονα, σημείωσε επίδοση 97% στην υποκατηγορία προστασίας ενήλικων επιβατών, η ανώτερη που έχει καταγράψει οποιοδήποτε νέο μοντέλο την τελευταία τριετία στις δοκιμές του Euro NCAP, όταν ειδικά αυτές που σχετίζονται με την προστασία ενήλικων έγιναν ακόμα πιο απαιτητικές και επίπονες. 

Σε δήλωσή του, ο Γιαν Ίβαρσσον (Jan Ivarsson), Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ασφάλειας της Volvo Cars, τόνισε πως «το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει τη διαρκή πρωτοπορία της Volvo στην τεχνολογία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Η Volvo Cars έχει εξαγγείλει το προγράμμα Vision 2020 (Όραμα 2020), σύμφωνα με το οποίο μέχρι το 2020 θα έχει εξελίξει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες ασφάλειας ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα καινούργιο Volvo και η τεχνολογία που διαθέτει το νέο XC90 μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας!»

Το βραβείο που απονεμήθηκε στο νέο XC90 έρχεται να προστεθεί στα πολλά βραβεία που έχει ήδη κατακτήσει το νέο SUV της Volvo, σε λίγους μόλις μήνες εμπορικής καριέρας. 

Οι πωλήσεις του νέου XC90 συνεχίζουν να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Το εργοστάσιο στο Γκέτεμποργκ λειτουργεί στο μέγιστο της δυναμικότητάς του, με το XC90 να έχει συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη πωλήσεων άνω των 503.000 αυτοκίνητων παγκοσμίως το 2015, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην 89χρονη ιστορία της μάρκας.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις