Τι περιμένουμε από τη Fiat το 2023;  

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά Fiat που θα δούμε το 2023…

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του των οικονομικών αποτελεσμάτων της Stellantis από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Carlos Tavares, και με αφορμή την ανακοίνωση πως η Fiat είναι η δημοφιλέστερη μάρκα της Stellantis για το 2022, έγινε η αποκάλυψη πως το 2023 η Fiat θα παρουσιάσει 2 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, δημιουργώντας μύθους γύρω από αυτά!

Οι εικασίες δίνουν και παίρνουν για την ταυτότητα των δυο μελλοντικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το σήμα της Fiat… για τα οποία η Fiat δεν έδωσε ούτε όνομα, ούτε περισσότερα στοιχεία!

Panda και Punto;

Ο διεθνής ειδικός τύπος, εκμεταλλευόμενος την απήχηση των δυο αυτών μοντέλων, εικάζει πως πρόκειται για το επόμενο Fiat Panda ως B-SUV και του επόμενου, αμιγώς ηλεκτρικού Fiat Punto… Τοποθετήσεις αυθαίρετες, αφενός γιατί όπως είχε ανακοινώσει ο Francois, ο κύκλος του Punto έχει κλείσει, αφετέρου το τρέχον Fiat Panda θα μείνει στην αγορά έως το 2026!

Topolino

Το άλλο μοντέλο που ακούγεται έντονα, αφορά την ιταλική εκδοχή των Citroën Ami και Opel e-Rocks. Ο Francois επιβεβαίωσε πως υπάρχει η σκέψη η Fiat να εισέλθει σε αυτήν την αγορά, ωστόσο δεν είναι αυτοκίνητο, αλλά τετράκυκλο, επομένως εάν κάποια στιγμή δούμε εντός του 2023 ένα νέο “Topolino” δεν θα αφορά αυτά τα δυο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που προανήγγειλε ο Carlos Tavares!

Η αλήθεια

Εφόσον, διανύουμε ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2023 και δεν έχει γίνει επίσημη αποκάλυψη κάποιου νέου μοντέλου μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ο χρόνος για την παρουσίαση δυο διαφορετικών νέων μοντέλων! Στην αυτοκινητοβιομηχανία, συνηθίζεται να παρουσιάζεται ένα νέο μοντέλο ανά εξάμηνο, ώστε να μπορεί η εταιρεία να το πλασάρει καλύτερα στην αγορά.

Γνωρίζουμε, πως το δεύτερο εξάμηνο του 2023 η Fiat θα παρουσιάσει το νέο της B-SUV, το οποίο θα κατασκευάζεται μαζί με το Jeep Avenger και θα μοιράζονται κοινά μέρη!  Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη Fiat το νέο μοντέλο θα αναβιώσει την ονομασία 600 με στυλ που θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το ηλεκτρικό 500. Το γεγονός επιβεβαιώνουν οι πρώτες κατασκοπευτικές λήψεις του δοκιμαστικού μοντέλου μέσα από το εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας!

Το αυτοκίνητο θα βγει σε δύο αμαξώματα, κλειστό και Cabrio με αψιδωτή οροφή με όνομα 600 Dolce Vita, που για την αυτοκινητοβιομηχανία μεταφράζεται σαν δύο διαφορετικά μοντέλα, με διαφορετική εξέλιξη! Συνεπώς λοιπόν, πρόκειται για αυτό το μοντέλο στις δύο διαφορετικές εκδοχές του!

Αρχικά θα κάνουν την εμφάνιση τους ως αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ προς τα τέλη του έτους θα δούμε και τις υβριδικές τους εκδόσεις!

Και μια ανανέωση

Το Fiat Panda θα ανανεωθεί για τελευταία φορά με νέο εσωτερικό, συστήματά ADAS και στάνταρ Uconnect με οθόνη στο ταμπλό. Επίσης θα επανέλθει στον κατάλογο η τετρακίνητη έκδοση. Όλες οι νέες εκδόσεις θα φέρουν τον ήπιο υβριδικό κινητήριο σύνολο του ενός λίτρου, στο οποίο επίσης ενδέχεται να υπάρξει αναβάθμιση!

Το 2023 θεωρείται χρονιά αντεπίθεσης της Fiat. Τα νέα που έρχονται είναι αρκετά για να βάλουν τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια!