Το πρώτο Sierra RS500 που φτιάχτηκε ποτέ, πωλείται!

Εντάξει, εκεί έξω βλέπεις συχνά να πωλούνται αυτοκίνητα που είναι… περίπου μοναδικά. “Ένα από τα πρώτα”, ή “ένα από τα ελάχιστα”. Τι θα έλεγες λοιπόν για το πρώτο των πρώτων; Η Silverstone Auctions βγάζει στο σφυρί ένα Ford Sierra Cosworth RS500, με αριθμό πλαισίου… 1! Πρόκειται για το πρώτο σκληροπυρηνικό Sierra που φτιάχτηκε ποτέ. Πρόσεξε: Δεν πρόκειται απλά για κάποιο μοντέλο προπαραγωγής, αλλά για το πρώτο RS500 που έφτιαξε η Ford για τον… εαυτό της! 

Ούτως ή άλλως, τα Sierra RS500 που φτιάχτηκαν για να πάρει homologation η Ford για τους αγώνες είναι σπάνια, αφού μόλις 500 φτιάχτηκαν, στο εργοστάσιο της Aston Martin, στο Tickford, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό το συγκεκριμένο όμως, εκτός του ότι είναι το πρώτο, εκτός του ότι δεν είναι μαύρο, όπως τα περισσότερα, αλλά λευκό, έχει και μια άλλη ιδιαιτερότητα που το κάνει ποθητό στον συλλέκτη: Είναι το μοναδικό που δεν φτιάχτηκε στο Tickford, αλλά από τη Ford (χωρίς το Tick). 

Το θηριώδες μπλε οβάλ από τα παλιά που σάρωσε (και σαρώνει) στις αναβάσεις και όχι μόνο, είχε αρκετές μετατροπές σε σχέση με το -ήδη καταπληκτικό- Sierra Cosworth, όπως μεγαλύτερο turbo, μεγαλύτερο intercooler, αναβαθμισμένο ψυγείο λαδιού, αναβαθμισμένη τρόμπα βενζίνης, αεραγωγούς για την ψύξη των φρένων στη θέση των φανών ομίχλης, lip στο μπροστινό spoiler, μεγαλύτερη, κατά 30 mm αεροτομή, αεροδυναμικά βοηθήματα κλπ, αποδίδοντας 224 ίππους, με τη δυνατότητα να ξεπεράσει τους 400, στην αγωνιστική του ρύθμιση. 

Το συγκεκριμένο (είπαμε, το πρώτο) φοράει μόνο μια εξάτμιση Magnex και ένα νέο καντράν που αντικατέστησε το αυθεντικό (το οποίο μάλλον τα παιξε). Είναι δεξιοτίμονο και η τιμή εκτίμησής του κινείται ανάμεσα στις 90 με 120.000 λίρες, δηλαδή περίπου 100 με 135.000 ευρώ. Εσύ, θα τα έδινες για να βάλεις στο γκαράζ σου το πρώτο RS500 που φτιάχτηκε ποτέ;  

Tip1: Στο ιστορικό του, αυτό το Sierra, έχει και ένα τρακάρισμα. Αυτό αλλάζει, άραγε, τα δεδομένα;

Tip2: Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά, θα το βρεις εδώ