Τι σχέση έχει η Porsche Hellas με τον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ;

Φαινομενικά, το ερώτημα του τίτλου είναι δύσκολο. Στην πραγματικότητα, κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι. Γιατί, η Porsche Hellas ήταν ο χορηγός της πλέον επιτυχημένης παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) σε κλειστό θέατρο.

Ο λόγος για τον “Μαγικό Αυλό” του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που παρακολούθησαν 16.000 θεατές, σε δώδεκα  παραστάσεις, με την πρεμιέρα να πραγματοποιείται την 31η Μαρτίου και την τελευταία παράσταση στις 29 Απριλίου 2018.

Η όπερα του Μότσαρτ, έγινε sold out πριν ακόμη ξεκινήσουν οι παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ήταν μια παράσταση που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, τόσο από το κοινό όσο και από τους ειδικούς, για την φαντασία της παραγωγής , αλλά και για την εξαιρετική ακρίβεια που εκτελέστηκε από τους καλλιτέχνες, όλο το «παζλ» που συνδυάζει το animation με το ζωντανό θέαμα και την αισθητική του καμπαρέ, με το μιούζικ χολ της εποχής της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Η παραγωγή ήταν της Κωμικής Όπερας του Βερολίνου (Komische Oper Berlin), η μουσική διεύθυνση της Ζωής Τσόκανου και του Γιώργου Μπαλατσινού, ενώ η σκηνοθεσία των Σούζαν Αντράντε – Μπάρρη Κόσκυ. Συμμετείχαν η Ορχήστρα, η Χορωδία και μια πλειάδα νεότερων και διακεκριμένων πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Porsche Hellas, με μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά στάθηκε χορηγικά, δίπλα σ’ αυτή την πρωτοποριακή παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ευελπιστώντας, σε αντίστοιχες επιτυχίες στο μέλλον. Γιατί και η αυτοκινητιστική κουλτούρα, είναι μέρος του σύγχρονου πολιτισμού και πρέπει να συνδέεται με τον κλασσικό…

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις