Η Renault είναι το αστέρι των Καννών!

Σταρ και σταρλετίτσες συνωστίζονται, μέχρι τις 28 Μαΐου στις Κάννες, όπου χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου κινηματογράφου. Κι όμως, για εμάς που δεν βλέπουμε ποιος (ή ποια) βγαίνει από το αυτοκίνητο για να περπατήσει στο κόκκινο χαλία, αλλά το… αυτοκίνητο αυτό καθεαυτό, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, είναιη Renault, Η γαλλική μάρκα έχει πάρει τη θέση του οδηγού του φεστιβάλ, στα πλαίσια του οποίου, περισσότερα από 330 αυτοκίνητά της συνοδεύουν μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της 7ης τέχνης.    

Βέβαια, αυτή η “συνύπαρξη” δεν είναι ούτε καινούρια, ούτε τυχαία. Η Renault, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την 7η τέχνη από την ίδρυσή της. Άλλωστε, οι πρώτες εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονταν δίπλα στο στούντιο των αδερφών Lumière, των πρωτοπόρων, των εφευρετών του κινηματογράφου, στο Billancourt. Εκτός αυτών, μοντέλα της έκαναν συχνά την εμφάνιση τους σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως το Clio, το οποίο έχει ξεπεράσει τις 1800 εμφανίσεις ή το Dauphine, με περισσότερες από 800 εμφανίσεις.

Αντίστοιχα πολυετής είναι και η σχέση που διατηρεί η Renault με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, αποτελώντας σε σταθερή βάση επίσημο υποστηρικτή του από το 1983. Τη φετινή χρονιά, 330 αυτοκίνητα της Renault που θα φέρουν το σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ, τον Χρυσό Φοίνικα, θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Μεταξύ του στόλου θα βρίσκονται κορυφαίες εκδόσεις των Espace και Talisman, αλλά και τα ηλεκτρικά Zoe και Twizy, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση που κατέχει η Renault στα οχήματα μηδενικών ρύπων. Παράλληλα, για πρώτη φορά στο φεστιβάλ, θα χρησιμοποιηθεί και μια νέα έκδοση του Renault Trafic, με την ονομασία SpaceClass η οποία ξεχωρίζει για τον πολυτελή χαρακτήρα της, αλλά και το κορυφαίο επίπεδο άνεσης που προσφέρει.