Η νέα Porsche 911 GT2 RS θα έχει τελική 350!

Η Porsche ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα 911 GT2 RS, με σκοπό να φτιάξει τη γρηγορότερη 911 που κατασκευάστηκε ποτέ και, απ’ ότι φαίνεται, είναι κοντά. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι γρήγορη. Τρομακτικά γρήγορη. Εν αρχή, μαθαίνουμε ότι ο flat-six 3,8 λίτρων που θα φορά (στην κλασική θέση) θα αποδίδει 700 ίππους και 76,5 kgm ροπής. Όμως αυτή, είναι μόνο η αρχή.

Οι πληροφορίες αυτές -και αρκετές ακόμα- προέρχονται από συντάκτες του Automobile Magazine οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν βόλτα ένα πρωτότυπο εξέλιξης της 911 GT2 RS. Οι ίδιοι, λένε ότι η συγκεκριμένη Porsche επιταχύνει στα 100 χ.α.ω. από στάση σε 2,9 δευτερόλεπτα. Τα νούμερα αυτά προέρχονται από την Porsche, η οποία είναι πολύ επιφυλακτική σε ό,τι αφορά τους αριθμούς. Για παράδειγμα, εκτιμούσε ότι η τελευταία 911 Turbo S κάνει το σπρίντ στα 100 σε 2,8 δευτερόλεπτα και οι δημοσιογραφικές δοκιμές τη μέτρησαν σε 2,5 δευτερόλεπτα.
Κάπως έτσι, η Porsche δίνει τελική για τη GT2 RS περίπου στα 340 χ.α.ω., αλλά οι συντάκτες του περιοδικού λένε ότι είδαν στο κοντέρ 350 σε μια γρήγορη βόλτα στην Autobahn. Όπως και να χει, η γερμανική εταιρεία υποστηρίζει ότι το νέο μοντέλο της θα κάνει το 0-200 χ.α.ω. σε “λιγότερα από εννέα δευτερόλεπτα“.

Περιέργως, παρότι η Porsche προσφέρει preview rides σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ, δεν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τίποτα καθώς “δεν μπορεί να σχολιάσει ή να συμμετέχει σε θεωρητικές συζητήσεις για ένα πιθανό μελλοντικό προϊόν”.

“Πιθανό”; Κι όμως. Η GT2 RS έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα του βιντεοπαιχνιδιού Forza Motorsport 7, όμως η Porsche δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει / επιβεβαιώσει δημοσίως την ύπαρξη του συγκεκριμένου μοντέλου και άρα δεν παρέχει επίσημες πληροφορίες για τις επιδόσεις του. Όπως και να χει, είτε το επιβεβαιώνει, είτε όχι, η GT2 RS θα είναι πολύ γρήγορη.