Ένας δημοσιογράφος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ drift

Το είχαμε σκεφτεί κι εμείς, εδώ, όταν δοκιμάζαμε το “αδελφάκι” του Toyota GT86, το Subaru BRZ, ότι θα μπορούσαμε να το ντριφτάρουμε για ώρες (καλά, όχι ότι δεν το κάναμε). Αυτό πάντως, το σκέφτηκε και το έκανε σε… υπερθετικό βαθμό ο δημοσιογράφος από τη Νότια Αφρική, Jesse Adams, ο οποίος έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες στο drifting, πλαγιολισθαίνοντας ένα GT86 για απόσταση 165 χιλιομέτρων.


Επί 5 ώρες και 46 λεπτά πλαγιολίσθαινε ασταμάτητα ο Adams σε μια ελαφρώς βρεγμένη πίστα, κοντά στην Pretoria της Νότιας Αφρικής. Σκοπός του, ήταν να σπάσει το Ρεκόρ Γκίνες για ένα χωρίς διακοπή drift, που κατείχε ο Harald Muller από το 2014, ο οποίος είχε καλύψει απόσταση 145 χιλιομέτρων, επίσης με ένα GT86. 

Το Ρεκόρ δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τον οργανισμό, όμως είναι καταγεγραμμένο και αποδεικνύεται από τα δεδομένα δύο ανεξάρτητων GPS VBOX data-loggers που ήταν εγκατεστημένα στο Toyota του.

Το βίντεο που βλέπεις είναι μια “πανηγυρική”, περικομμένη έκδοση του Ρεκόρ. Το οποίο θα μπορούσαμε να σπάσουμε εμείς, με μεγάλη μας χαρά, με οποιοδήποτε πισωκίνητο μας διατεθεί, στη βρεγμένη πίστα του Ελληνικού. Bring it.