Καλώς ήρθες, νέο Peugeot 2008!

Η χρονιά φεύγει, όμως η Peugeot δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Συνεχίζοντας την επέλασή της σε όλα τα επίπεδα, λανσάρει την επόμενη γενιά του C-SUV της, 2008, το οποίο θα διατίθεται, εκτός των γνωστών επιλογών και με ηλεκτροκινήτηρα! Το νέο γαλλικό μοντέλο υιοθετεί το PEUGEOT i-Cockpit® 3D τελευταίας γενιάς, καθώς και εξοπλισμό πουέχει σχεδιαστεί με ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η PEUGEOT από πλευράς τεχνογνωσίας. Τονέο μοντέλο προσφέρει την ελευθερία επιλογής (Power of Choice) μέσα από 3 τύπουςκινητήρων: ηλεκτρικό, βενζίνης και diesel, με όλους να εξασφαλίζουν εντυπωσιακές και ταυτόχρονα οικονομικές επιδόσεις.

Ηλεκτρικό, βενζίνη, ή πετρέλαιο! 

Βασισμένο στη πλατφόρμα τελευταίας γενιάς CMP (Common Modular Platform), το νέο SUV PEUGEOT 2008 είναι ένα όχημα που δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών σε ότι αφορά την κίνησή του. Προσφέρει την ελευθερία επιλογής του τύπου του κινητήρα ανάλογα με τις ανάγκεςτου κάθε χρήστη : 100% ηλεκτρικό, βενζίνης ή diesel, ενώ για οδήγηση «a la carte», το αυτοκίνητο ανάλογα με την έκδοση, διαθέτει και επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης : “Eco”,“Normal” και “Sport”.Για τις αποδράσεις εκτός πόλης, υπάρχει και το προαιρετικό Advanced Grip Control που συνδυάζεται με το σύστημα υποβοήθησης κίνησης σε κατηφόρα (Hill Assist descent control) και βοηθά τον οδηγό στον καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου σε συνθήκες κατάβασης απότομων κλίσεων.Η οικονομία αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην εξέλιξη του συγκεκριμένου μοντέλου, καθώς όλοι οι κινητήρες διαθέτουν ελεγχόμενη εισαγωγή αέρα, τροχούς που κατευθύνουν τη ροή του αέρα, βελτιώνοντας έτσι τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Η γκάμα διατίθεται σε 4 εκδόσεις : Active, Allure, GT Line και GT, όλες διαθέσιμες με κινητήρα 100% ηλεκτρικό,βενζίνης ή diesel. Οι κορυφαίες εκδόσεις GT Line και GT διακρίνονται χάρη στα ειδικά στιλιστικά τους γνωρίσματα.

Ο κινητήρας με την ισχύ των 100 kW (136 ίπποι) και την άμεσα διαθέσιμη ροπή των 260Nm,εξασφαλίζει σε κάθε περίπτωση μία μοναδική ευκολία οδήγησης. Η μεγάλη ισχύς των 50 kWh της μπαταρίας χαρίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία της τάξεως των 310 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP. Η συγκεκριμένη μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ.για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη ροή και την κατανάλωση ενέργειας, απεικονίζονται στην κεντρική οθόνη και στην οθόνη του PEUGEOT i-Cockpit® 3D, με τρόπο άμεσα κατανοητό από τον οδηγό. Στη λειτουργία του συστήματος περιλαμβάνονται και δύο επιλογές ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, οι οποίες είναι άμεσα προσβάσιμες από τον μοχλό ταχυτήτων :- Επιλογή Drive (“D”), η ανάκτηση είναι συμβατική, για οδήγηση παρόμοια με ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης ή diesel- Επιλογή Brake (“B”), η ανάκτηση ενεργείας επιτυγχάνεται και κατά την επιβράδυνση,αμέσως μόλις ο οδηγός αφήσει το γκάζι. 

Οι μπαταρίες βρίσκονται ιδανικά τοποθετημένες στο πάτωμα, διασφαλίζοντας ότι η επιλογή της ηλεκτρικής έκδοσης δεν θα επηρεάσει καθόλου τις επιδόσεις του νέου SUV PEUGEOT 2008.Επιπλέον, η διάταξη αυτή εξασφαλίζει ότι οι διαστάσεις του χώρου των επιβατών και του πορτμπαγκάζ παραμένουν ακριβώς ίδιες με τις αντίστοιχες εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσεως. Ένα θεμελιώδες μέγεθος που ανέκαθεν χαρακτήριζε τα μοντέλα της PEUGEOT, είναι και η δυναμική τους συμπεριφορά. Στο νέο SUV PEUGEOT e-2008, έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στοχαρακτηριστικό αυτό καθώς η οδική του συμπεριφορά δεν διαφοροποιείται καθόλου σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή τα μοντέλα diesel. Οι άξονες μετάδοσης έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα και η κατανομή του βάρους είναι ιδανική. Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τη διαθέσιμη ισχύ του δικτύου :- 15 ώρες 30’ για πλήρη φόρτιση μέσω παροχής τύπου Green Up™,- 7 ώρες 20’ για πλήρη φόρτιση μέσω WallBox (μονοφασικό ισχύος 7.4 kW)- 30’ για φόρτιση στο 80% της μπαταρίας μέσω δημόσιων σημείων φόρτισης ισχύος 100kW. 

Η θερμική χωρητικότητα της μπαταρίας επιτρέπει τη χρήση αυτού του τύπου των φορτιστών. Μέσω της οθόνης πλοήγησης του αυτοκινήτου, ή μέσω της εφαρμογής MyPeugeot® τουsmartphone σας, είναι δυνατός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένης ώρας φόρτισης. Με αυτή τη λειτουργία μπορεί κανείς να ξεκινήσει ή να σταματήσει από απόσταση τη διαδικασία φόρτισης.Για την εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών στην καμπίνα του αυτοκινήτου, έχει εξελιχθεί και οπαρακάτω εξοπλισμός :- ειδική θερμαντική αντίσταση ισχύος 5kW που παρέχεται από την μπαταρία κίνησης και εξασφαλίζει τη θέρμανση του χώρου των επιβατών,- αντλία θερμότητας και αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας που εξασφαλίζει συνθήκες παρόμοιες με εκείνες ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσεως. Το σύστημα είναι προσαρμοσμένο για βελτιστοποιημένη κατανάλωση ενέργειας,- θερμαινόμενα καθίσματα (ανάλογα με την έκδοση),- προγραμματισμός της θερμοκρασίας της καμπίνας μέσω της οθόνης αφής ή εξ’αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής MyPeugeot® του smartphone, που θερμαίνει ή ψύχει την καμπίνα πριν από κάθε διαδρομή.

Το νέο SUV PEUGEOT e-2008 δεν διαφέρει γενικά στην εμφάνιση από τις υπόλοιπες εκδόσεις,αλλά διαθέτει αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν τον ηλεκτρικό τουχαρακτήρα :- Ιριδίζον σήμα λιονταριού στη μάσκα, με απόχρωση που εναλλάσσεται από πράσινο σεμπλε ανάλογα με την οπτική γωνία,- Ειδικό μονόγραμμα “e” στα εμπρός φτερά και στο πορτμπαγκάζ,- Κομψή εμπρός μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος,- Αποκλειστική επένδυση καθισμάτων σε Alcantara© “Greval Grey” στην έκδοση e-2008GT,- Και τέλος, η εμπειρία στο εσωτερικό συμπληρώνεται και από την ειδική διαμόρφωση για την ηλεκτρική έκδοση του 3D ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης αφής.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσεως πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές Euro 6. Πλήρως εναρμονισμένοι με τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπών Euro 6, οι κινητήρες εσωτερικής καύσεως ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις της PEUGEOT και διαθέτουν όλοι σύστημα Stop & Start, φίλτρο μικροσωματιδίων και πολύ χαμηλές εκπομπέςCO2.Για ακόμα περισσότερη ευκολία και άνεση στην οδήγηση, ορισμένοι από τους κινητήρες συνδυάζονται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων EAT8.Οι κινητήρες βενζίνης βασίζονται στον 3κύλινδρο κινητήρα PureTech 1.2 λίτρων:- 1.2 PureTech 100 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (CO2 : 105 g/km)- 1.2 PureTech 130 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (CO2 : 103 g/km) ή αυτόματοκιβώτιο 8 σχέσεων EAT8 (CO2 : 109 g/km) ,- 1.2 PureTech 155 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, μόνο στην έκδοση GT (CO2: 113 g/km).Σε ότι αφορά τις εκδόσεις Diesel, υπάρχει ο 4κύλινδρος κινητήρας BlueHDi 1.5 λίτρων:- 1.5 BlueHDi 100 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (CO2 : 96 g/km),- 1.5 BlueHDi 130 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8 (CO2 : 100 g/km) .

Η σχεδίαση

Ο κόσμος αλλάζει. Νέες προκλήσεις επιζητούν νέες απαντήσεις σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Με τα 208 χρόνια της ιστορίας της, η PEUGEOT ακολουθεί πιστά τη δέσμευσή της, βαδίζοντας σταθερά προς την εποχή της ενεργειακής μετάβασης. Με το νέο SUV PEUGEOT 2008 επιβεβαιώνεται το όραμα της μάρκας για το μέλλον της αυτοκίνησης και αποδεικνύεται ότι η τεχνολογία και η απόλαυση δεν είναι δύο έννοιες ασύμβατες και ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να γοητεύσει! Το νέο 2008 προέρχεται από την καρδιά της κατηγορίας των compact SUV, συμβάλλοντας στο δόγμα που αποτελεί και τη σημερινή επιτυχία των μοντέλων της PEUGEOT : Κυριαρχία μέσω του design και σαφής διαφοροποίηση μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Δυναμικό και ξεχωριστό σε εμφάνιση, το νέο 2008 PEUGEOT SUV εκπληρώνει τις φιλοδοξίες για τη δημιουργία μίας νέας και εντυπωσιακής σελίδας στην ιστορία των SUV της PEUGEOT και βρίσκεται σε απόλυτη σχεδιαστική συνάφεια με τα σημερινά μοντέλα της μάρκας, επιδεικνύοντας παράλληλα και μία δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι απόλυτα ισορροπημένες γραμμές και οι ιδανικές αναλογίες συνθέτουν την εικόνα ενός SUV με έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ που κάνει το καπό να μοιάζει πιο οριζόντιο και συντελεί στη δημιουργία μίας εικόνας έντονου δυναμισμού. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει ακόμα και από τους μεγάλους τροχούς και τα τονισμένα προστατευτικά «φρύδια» των φτερών.Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα, το σμιλεμένο καπό και τα LED φώτα ημέρας, που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού.Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι γραμμές του προφίλ που τραβούν αμέσως τα βλέμματα, χάρη στην τριγωνική διαμόρφωση των επιφανειών του. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζωντανό και δυναμικό στυλ, που αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα σε ότι αφορά τησυνοχή των επιμέρους τμημάτων. Αυτές οι γραμμές καταλήγουν στην πίσω πόρτα, αναδεικνύοντας μια αδιαμφισβήτητη συνοχή και μία συνολική ομοιογένεια.

Η συνολική εικόνα αντανακλά στιβαρότητα, πράγμα που φαίνεται ακόμα και από τους μεγάλους τροχούς (690χλστ.), και τα έντονα ‘φουσκωμένα’ φτερά. Οι ζάντες των 18” διαθέτουν ειδικά ένθετα που συγκεντρώνουν δύο πλεονεκτήματα : Ευκολότερη εξατομίκευση και σημαντικό περιορισμό του βάρους : 4 κιλά μόνο από τους τροχούς. Εμφανής είναι και η σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας. Κομψότητα στην εξωτερική εμφάνιση χάρη στη μαύρη οροφή Black Diamond και τη μεταξοτυπία στην πίσω κολώνα στιςεκδόσεις GT Line και GT.Μυώδες, με έντονα φαρδείς ώμους, το πίσω μέρος περιλαμβάνει τα φωτιστικά σώματα με τη γνώριμη πλέον από το νέο 208, μαύρη γυαλιστερή ‘φάσα’ ανάμεσά τους, και την εξάτμιση με τη διπλή απόληξη, στις εκδόσεις 1.2 PureTech 130hp & 155hp GT Line και GT.Η φωτιστική ταυτότητα του πίσω μέρους με τις 3 LED ‘νυχιές’ στα φωτιστικά σώματα. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που διακρίνεται μέρα και νύχτα και απαντάται πλέον στο πίσω μέρος όλων των εκδόσεων και στα φωτιστικά σώματα των high-end εκδόσεων της μάρκας. Τα πίσω φωτιστικά σώματα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού. 

Το μοντέλο μπορεί να προσφερθεί και με εντυπωσιακά και ξεχωριστά εξωτερικά χρώματα που συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στο στυλ του :- Κόκκινο Elixir, με έγχρωμη επίστρωση που προσθέτει βάθος στο χρώμα του αμαξώματος,- Μπλε Vertigo, με τρείς επιστρώσεις που προσδίδει επιπλέον λάμψη,- Πορτοκαλί Fusion, ένα νέο μεταλλικό χρώμα αποκλειστικά για το νέο SUV PEUGEOT2008. Εσωτερικά, ξεχωρίζουν τα χρώματα και τα ποιοτικά υλικά πουσυνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο, επιτυγχάνοντας την τέλεια συναρμογή.- Οι πόρτες διαθέτουν διακόσμηση σε Πορτοκαλί Intense στην έκδοση Active ή ΜπλεUrbanoid στην έκδοση Allure,- 

Το εσωτερικό

Τεχνολογία και αέρα φρεσκάδας αποπνέει η έκδοση Allure, χάρη στις μοντέρνες ταπετσαρίες των καθισμάτων σε ανοιχτό μπλε,- Ο δυναμισμός των εκδόσεων GT Line αναδεικνύεται μέσα από τις σκουρόχρωμες επενδύσεις στον ουρανό και από τη διακοσμητική ραφή στο ταμπλό σε Πράσινο Adamite,- Η πολυτέλεια και το εκλεπτυσμένο στυλ των εκδόσεων GT εξασφαλίζεται χάρη στις επενδύσεις από Alcantara® με εμφανείς ραφές Πράσινο Adamite. Το εσωτερικό περιβάλλον GT Line & GT γίνεται εντυπωσιακό χάρη στον ατμοσφαιρικόφωτισμό RGB 8 χρωμάτων στο ταμπλό και τις εμπρός πόρτες

Το νέο 2008 χαρακτηρίζεται από τη μοναδική ευελιξία και την άνεση. Η ευρυχωρία στα πίσω καθίσματα (ρεκόρ για την νέα πλατφόρμα CMP) χαρίζει στο νέο SUV PEUGEOT 2008 τον χαρακτηρισμό του εξαιρετικά ευέλικτου SUV. Το συνολικό μήκος των 4.30μ.και το μεταξόνιο των 2.60μ. εξασφαλίζουν επίσης και έναν άνετο χώρο αποσκευών με συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα 434 λίτρα (VDA210) ανεξαρτήτως κινητήρα, ακόμα και στην 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση! Η ευκολία διαμόρφωσης του εσωτερικού διασφαλίζεται από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που ρυθμίζεται σε δύο θέσεις και δημιουργεί έναν εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης, μόλις αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.Η πληθώρα νέων αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να μεταφέρει χωρίς πρόβλημα όλα τα προσωπικά του αντικείμενα. Πέρα από τις θήκες στις πόρτεςκαι το ντουλαπάκι του συνοδηγού, στο εσωτερικό υπάρχει χώρος κάτω από κεντρικό υποβραχιόνιο αλλά και μπροστά από το μοχλό των ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχει και ένας ακόμα διακριτικός χώρος στη βάση της κεντρικής κονσόλας, όπου μπορεί κανείς να τοποθετήσει και να φορτίσει επαγωγικά το smartphone του.

Χάρη στη μεγάλη ανοιγόμενη οροφή, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα εξαιρετικά φωτεινό εσωτερικό και μία πρόσθετη αίσθηση ευρυχωρίας.Ακόμα πιο εξελιγμένο τεχνολογικά: Το νέο PEUGEOT i-Cockpit® 3DΤο PEUGEOT i-Cockpit® διατηρεί τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά και προσφέρει μοναδικό επίπεδο εργονομίας, προκαλώντας τις αισθήσεις: Η τεχνολογία που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από 5 εκατομμύρια πελάτες αυτοκινήτων PEUGEOT σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάζεται τώρα στο νέο SUV PEUGEOT 2008, σε μία εντελώς νέα μορφή. Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Οψηφιακός πίνακας οργάνων 10’’ 3D, στο βασικό εξοπλισμό από την έκδοση Allure, παρουσιάζει όλες τις ενδείξεις με τη μορφή ολογράμματος. Οι πληροφορίες εμφανίζονται πιο κοντά ή πιομακριά από τα μάτια του οδηγού, ανάλογα με τη σημαντικότητα και τον επείγοντα χαρακτήρατους, μειώνοντας έτσι κατά μισό περίπου δευτερόλεπτο το χρόνο αντίδρασής του. Το νέο PEUGEOT i-Cockpit® 3D που παρουσιάστηκε στο νέο PEUGEOT 208, αποτελεί μία πραγματική καινοτομία, μια παγκόσμια πρωτιά στην κατηγορία. Βελτιώνει με κάθε τρόπο την οδήγηση: Αποτελεσματικότητα, ευκολία ανάγνωσης πληροφοριών και ασφάλεια, βρίσκονται πάντα σεπρώτη προτεραιότητα.

Ανάλογα με την έκδοση, η οθόνη αφής μπορεί να έχει διαγώνιο μέχρι και 10 ίντσες και ελέγχεταιαπό διακόπτες αφής πίσω από τους διακόπτες αεροπορικού τύπου. Η ακρίβεια στη συναρμολόγηση και η αξιοπιστία κάνουν επίσης αισθητή την παρουσία τους, καθώς, εκτός απότην εμφάνιση, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην αίσθηση της αφής, γεγονός πουπιστοποιείται και από τη χρήση μαλακών επενδύσεων στο ταμπλό και εκλεπτυσμένων υλικών σεδιάφορα σημεία του εσωτερικού, όπως το Alcantara® ή το δέρμα Nappa®. Τα πάνελ των θυρώνκαι οι διακοσμητικές λεπτομέρειες του ταμπλό έχουν εμφάνιση “ανθρακονήματος”, ενώ ο έλεγχος του κιβωτίου EAT8, είναι αποκλειστικά ηλεκτρικός (“shift and park by wire”),εξασφαλίζοντας έτσι σχεδόν ‘διαισθητική’ λειτουργία. Οι αλλαγές πραγματοποιούνται και μέσω των ‘paddles’ στο τιμόνι, ώστε ο οδηγός να έχει πάντα τον έλεγχο.

Μοναδικό για την κατηγορία είναι το επίπεδο εξοπλισμού και ο αριθμός των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που προέρχονται από μοντέλα ανώτερων κατηγοριών και ενσωματώνουν την προηγμένη τεχνογνωσία της PEUGEOT. Στην εντυπωσιακή παλέτα τουτεχνολογικού εξοπλισμού συμπεριλαμβάνονται :- Drive Assist Plus, σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης (Επιπέδου 2) που συνδυάζει:• Adaptive Cruise Control & λειτουργία Stop & Go• Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας Lane Positioning Assist που δίνει τη δυνατότητα επιλογής της τοποθέτησης του αυτοκινήτου (Lane Positioning) στη λωρίδα κυκλοφορίας (διαθέσιμο αποκλειστικά με αυτόματοκιβώτιο ταχυτήτων)- Auto Park Assist, το οποίο αναλαμβάνει τον αυτόματο χειρισμό των κινήσεων του τιμονιού κατά την είσοδο ή έξοδο από μία θέση στάθμευσης, επιτυγχάνοντας το παρκάρισμα ακόμα και σε θέσεις που η απόσταση από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα εμπρός και πίσω, είναι μόλις 60 εκατοστά,

– Τελευταίας γενιάς αυτόματο σύστημα πέδησης εκτάκτου ανάγκης με camera & radar, με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών ημέρα και νύχτα και σε ταχύτητες από 5 έως και 140 χλμ/ώρα,- Προειδοποίηση οδηγού για επικείμενο κίνδυνο (σύσταση για φρενάρισμα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο)- Ενεργό σύστημα προειδοποίησης & διόρθωσης σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, με αναγνώριση της άκρης του δρόμου, ακόμα και χωρίςδιαγράμμιση- Αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας φώτων για καλύτερη εστίαση της προσοχής στοδρόμο- Εκτεταμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (μονόδρομος, stop,κ.α.) με σύσταση τήρησης ορίων ταχύτητας- Ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας- Ηλεκτρικό χειρόφρενο με αυτόματη λειτουργία.

Έχοντας αναλάβει το ρόλο του συνοδηγού της καθημερινότητάς μας, τα smartphones βρίσκουντη θέση τους και στο νέο 2008. Όλες οι πληροφορίες μεταφέρονται από το smartphone στηνκεντρική οθόνη χάρη στη λειτουργία Mirror Screen που περιλαμβάνει και τα πρωτόκολλασύνδεσης Apple CarPlay™, Android Auto™ και MirrorLink™. Εκτός από τη θέση επαγωγικής φόρτισης του κινητού, στο μοντέλο περιλαμβάνονται και 4 θύρεςUSB ανάλογα με την έκδοση : μία Type A Data & μία Type C Charging εμπρός + 2 θύρες Type ACharging πίσω.Κάθε διαδρομή γίνεται ευκολότερη με το σύστημα πλοήγησης 3D (βασικός εξοπλισμός από τηνέκδοση Allure). Αλλά και οι πλέον απαιτητικοί λάτρεις της μουσικής, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Εξελιγμένο σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία συστημάτων ήχου high-fidelity FOCAL®, το ηχοσύστημα του νέου SUV PEUGEOT 2008 είναι το αποτέλεσμα έρευνας 3ετών. Ο κορυφαίος ηχητικός εξοπλισμός που ήδη συναντάμε στα PEUGEOT 3008, 5008 και 508,είναι πλέον διαθέσιμος και στο νέο SUV PEUGEOT 2008. Το σύστημα περιλαμβάνει 10 ηχεία καιχρησιμοποιεί τεχνολογία που συνήθως απαντάται σε κορυφαία οικιακά ηχοσυστήματα της FOCAL® : 4 αλουμινένια tweeters αντεστραμμένου θόλου, 4 woofers polyglass 165mm, 1κεντρικό ηχείο polyglass και ένα “Power-Flower™” subwoofer 3πλής περιέλιξης. Τα παραπάνω συνδύαζονται με 12κάναλο ενισχυτή συνολικής ισχύος 515 W και εξασφαλίζουν μοναδικέςστιγμές ακουστικής απόλαυσης.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις