Ο πρώην VP της Alexa Automotive, επικεφαλής Τεχνολογίας της Stellantis

Από την Amazon στη Stellantis

Μπορεί η μετακίνηση ενός προσώπου να δείξει τα μεγάλα σχέδια ενός ομίλου για το μέλλον; Μπορεί να δείξει το focus που δίνει αυτός ο όμιλος στην υψηλή τεχνολογία; Η απάντηση είναι “ναι” και το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι αυτό της “ηχηρής” μεταγραφής υψηλόβαθμου στελέχου της Amazon -του τεχνολογικού κολοσσού του Jeff Bezos– στη Stellantis. O λόγος για τον Ned Curic, τον οποίο μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ως Αντιπρόεδρο της Alexa Automotive -θυγατρικής της Amazon. Ο Curic, θα ενταχθεί τις επόμενες μέρες στο δυναμικό του Ομίλου, αναλαμβάνοντας τη θέση του Επικεφαλής Τεχνολογίας (Chief Technology Executive).

Ως CTO της Stellantis, o Curic θα αναφέρεται απευθείας στον CEO του Ομίλου, Carlos Tavares και θα διαχειρίζεται τους τεχνολογικούς πόρους της εταιρείας. Και φυσικά, δεν πρόκειται για ένα τυχαίο πρόσωπο: Ο Ned Curic είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο στέλεχος με ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία ως Αντιπρόεδρος της Alexa Automotive από το 2017, όπου ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση αυτού του νέου τομέα για την Amazon. Από το 2015 έως και το 2017, κατείχε τη θέση του Connected EVP στην Toyota, ενώ έχοντας διατελέσει Chief Technology Officer της ίδιας εταιρείας για τη Β. Αμερική, συνέβαλε σε τομείς όπως η καινοτομία, η προηγμένη τεχνολογία και οι λύσεις συνδεσιμότητας.

Ο Tavares και η “πρώτη γραμμή”

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Ned, ο οποίος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική του Ομίλου, τη μελλοντική του ανάπτυξη και τη θέση του στην πρώτη γραμμή της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Ned εντάσσεται στην ομάδα μας την ιδανική στιγμή, ώστε να συμβάλει στην πορεία της Stellantis, σε μια περίοδο όπου πραγματοποιούνται μεγάλες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία”, ήταν τα πρώτα λόγια του Carlos Tavares για τη “μεταγραφή”.