BMW

Μέτρα αναβάθμισης μοντέλων BMW για το καλοκαίρι του 2023

Ξεκινούν οι πωλήσεις για την τρίτη, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας BMW Σειράς 7. Επιπλέον, εξακύλινδροι κινητήρες diesel για τα νέα μοντέλα BMW X5 και BMW X6. Αναβαθμισμένο BMW iDrive με QuickSelect και BMW Operating System 8.5 τώρα διαθέσιμο για περισσότερα μοντέλα. Ντεμπούτο για τις λειτουργίες Plug & Charge και MAX RANGE στα μοντέλα BMW i7 και BMW iX. M Sport package Pro για τα μοντέλα BMW X1 και BMW iX1. Νέες παραλλαγές επενδύσεων και εξωτερικά χρώματα για πολλά μοντέλα.

BMW

Νέες εκδόσεις μοντέλων και καινοτομίες στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης θα αυξήσουν περαιτέρω την απήχηση και την ποικιλομορφία της γκάμας προϊόντων BMW από το καλοκαίρι του 2023. Στην κορυφή της γκάμας μοντέλων, η άφιξη μιας τρίτης έκδοσης της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i7 διευρύνει την προσφορά της μάρκας στην πολυτελή κατηγορία. Παράλληλα, οι λειτουργίες Multi-Contract Plug & Charge και MAX RANGE θα είναι πλέον διαθέσιμες για όλες τις εκδόσεις των BMW i7 και BMW iX, αναβαθμίζοντας το επίπεδο άνεσης στην ηλεκτρική μετακίνηση. Επιπλέον, από τον Αύγουστο του 2023, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής ενός δεύτερου, εξαιρετικά ισχυρού εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα diesel για τις νέες BMW X5 και BMW X6.

Στον τομέα της ψηφιοποίησης, αξιοσημείωτη είναι η εισαγωγή του αναβαθμισμένου BMW iDrive με QuickSelect και το BMW Operating System 8.5 σε πολλά από τα τρέχοντα μοντέλα. Οι δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant βελτιώνονται εκ νέου για τα εν λόγω μοντέλα από φέτος το καλοκαίρι. Τα νέα εξωτερικά χρώματα και οι παραλλαγές επενδύσεων για αρκετά από αυτά διευρύνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης. Παράλληλα, το M Sport package Pro θα προστεθεί στη γκάμα προαιρετικών επιλογών για τις BMW X1 και BMW iX1.

 

BMW i 7  eDrive 50: επιπλέον ώθηση στη ηλεκτροκίνηση στην πολυτελή κατηγορία.

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 χρειάστηκε μόλις λίγους μήνες για να καθιερωθεί ως η επιτομή της σύγχρονης τεχνολογίας κίνησης στην πολυτελή κατηγορία παγκοσμίως. Από τον Ιούλιο του 2023, η νέα BMW i7 eDrive50 θα προσφέρει στους πελάτες έναν ακόμη τρόπο να απολαμβάνουν κορυφαία άνεση σε μεγάλες αποστάσεις σε συνδυασμό με πρωτοποριακές καινοτομίες και οδηγική απόλαυση χωρίς εκπομπές ρύπων. Η τρίτη έκδοση στη γκάμα της BMW i7 διαθέτει την τελευταία τεχνολογία BMW eDrive με τη μορφή μιας εξαιρετικά ολοκληρωμένης ηλεκτρικής μονάδας κίνησης που αποδίδει μέγιστη ισχύ 455 hp και μέγιστη ροπή 650 Nm.

Με αυτή, η νέα BMW i7 eDrive50 επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 5,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 205 km/h. Χάρη στον ιδιαίτερα αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα του και την εξαιρετική ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας υψηλής τάσης, η νέα BMW i7 eDrive50 επιτυγχάνει αυτονομία 575 – 611 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

 

Multi Contract Plug & Charge και MAX RANGE : νέες λειτουργίες αναβαθμίσουν το επίπεδο άνεσης στην ηλεκτρική μετακίνηση

Παράλληλα με τη συνεχή επέκταση της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, το καλοκαίρι του 2023 θα διατεθούν νέες λειτουργίες για όλες τις εκδόσεις BMW i7 και BMW iX, οι οποίες θα καταστήσουν ακόμα πιο άνετη την εμπειρία οδήγησης χωρίς εκπομπές ρύπων. Η λειτουργία Multi-Contract Plug & Charge θα προστεθεί στο portfolio BMW Charging, επιτρέποντας την αυτόματη πιστοποίηση ταυτότητας του οχήματος στα δημόσια σημεία φόρτισης. Η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ οχήματος και σημείου φόρτισης καταργεί την ανάγκη για κάρτα φόρτισης ή εφαρμογή. Καθώς η ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτείται στη μπαταρία υψηλής τάσης τιμολογείται επίσης αυτόματα, το Plug & Charge καθιστά την επαναφόρτιση απλούστερη ακόμα και από τον ανεφοδιασμό συμβατικών οχημάτων. Το BMW Group είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που ενσωματώνει τη λειτουργία πολλαπλών συμβάσεων σε αυτό το νέο χαρακτηριστικό. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα ατομικά συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας για το όχημά τους από πολλούς προμηθευτές σε ψηφιακή μορφή και να χρησιμοποιούν τα σημεία φόρτισης αυτών των φορέων με τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία. Η νέα λειτουργία Multi-Contract Plug & Charge μπορεί να γίνει διαθέσιμη μέσω Remote Software Upgrade για όλα τα μοντέλα BMW i7 που κατασκευάζονται από τον Ιούλιο του 2022 και όλα τα μοντέλα BMW iX που κατασκευάζονται από τον Μάρτιο του 2023.

Η λειτουργία MAX RANGE για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης των BMW i7 και BMW iX είναι επίσης νέα και παρέχει στους οδηγούς μεγαλύτερη ευελιξία κατά την αναζήτηση δημόσιου σταθμού φόρτισης. Λειτουργεί στην επιλογή My Mode Efficient και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αύξηση της αυτονομίας έως και 25%, περιορίζοντας τόσο την ισχύ κίνησης και την τελική ταχύτητα όσο και τις λειτουργίες άνεσης. Η λειτουργία MAX RANGE επινοήθηκε κυρίως για τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι οδηγοί δεν μπορούν να φορτίσουν στη μέση του ταξιδιού όπως αρχικά είχαν προγραμματίσει, επειδή, για παράδειγμα, ο σταθμός φόρτισης είναι εκτός λειτουργίας. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας MAX RANGE επεκτείνει αισθητά την αυτονομία μέχρις ότου το όχημα φτάσει σε ένα εναλλακτικό σημείο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Αυτό επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, με τον περιορισμό της μέγιστης ταχύτητας του οχήματος στα 90 km/h, ενώ ταυτόχρονα απενεργοποιούνται λειτουργίες όπως ο κλιματισμός, η θέρμανση των καθισμάτων και η θέρμανση του τιμονιού. Η νέα λειτουργία MAX RANGE μπορεί να καταστεί διαθέσιμη μέσω του Remote Software Upgrade για όλα τα μοντέλα BMW i7 με παραγωγή από τον Ιούλιο του 2022 και για όλα τα μοντέλα BMW iX που κατασκευάζονται από τον Μάρτιο του 2023.

Η μπαταρία υψηλής τάσης της BMW iX φορτίζεται τώρα πιο αποδοτικά χάρη στο ίδιο αναβαθμισμένο λογισμικό φόρτισης που χρησιμοποιείται ήδη στην BMW i7. Εδώ, ο προσεκτικός έλεγχος της ταχύτητας φόρτισης οδηγεί σε συντομότερους χρόνους φόρτισης. Το νέο λογισμικό φόρτισης μπορεί επίσης να εισαχθεί σε όλα τα μοντέλα BMW iX που κατασκευάζονται από τον Μάρτιο του 2023 και μετά μέσω της απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού.

Επιπλέον, οι διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται για τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης θα βελτιωθούν για όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW το καλοκαίρι του 2023. Κατά την αναζήτηση σημείων φόρτισης στο σύστημα πλοήγησης, για παράδειγμα, οι καταχωρήσεις για διάφορους σταθμούς εντός ενός ενιαίου πάρκου φόρτισης θα συνδυάζονται πλέον. Στο μέλλον, το ιστορικό φόρτισης θα εμφανίζει επίσης το συνολικό κόστος για έναν μήνα και θα επιτρέπει το φιλτράρισμα των λειτουργιών φόρτισης ανάλογα με την τοποθεσία.

Το σύστημα πλοήγησης BMW Maps θα προσφέρει επίσης βελτιωμένες λειτουργίες για τον υπολογισμό μιας διαδρομής βελτιστοποιημένης φόρτισης στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW i7, BMW iX, BMW i4 και BMW iX1. Το προτιμώμενο από τον οδηγό ελάχιστο επίπεδο φόρτισης όταν το αυτοκίνητο φτάνει στη μέση του ταξιδιού καθώς και στον τελικό προορισμό, μπορεί να ρυθμιστεί σε βήματα χωρισμένα σε πολλαπλάσια του 5% και να ενσωματωθεί στον προγραμματισμό της διαδρομής. Στο μέλλον, το σύστημα θα είναι επίσης σε θέση να δίνει προτεραιότητα σε σταθμούς φόρτισης που λειτουργούν από επιλεγμένους παρόχους και να αποκλείει άλλους από τον προγραμματισμό της διαδρομής κατόπιν αιτήματος του πελάτη. Επιπλέον, ο χρήστης λαμβάνει ακόμη πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους επιλεγμένους σταθμούς φόρτισης, όπως η διαθεσιμότητα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, οι υποστηριζόμενοι τύποι συνδέσεων και οι επιλογές πληρωμής, καθώς και η παρουσία εγκαταστάσεων υγιεινής, καταστημάτων εστίασης ή παιδότοπων στην περιοχή τους. Οι νέες λειτουργίες σχεδιασμού διαδρομής βελτιστοποιημένης φόρτισης μπορούν επίσης να εγκαθίστανται εκ των υστέρων μέσω του Remote Software Upgrade).

 

Πολύ αποδοτικός και με άφθονη ροπή: ο νέος εξακύλινδρος, εν σειρά diesel κινητήρας με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 V για τις BMW X 5 και BMW X 6

Ένας δεύτερος εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας diesel θα προστεθεί στη γκάμα των συστημάτων κίνησης για τις BMW X5 και BMW X6 τον Αύγουστο του 2023. Η μονάδα στη νέα BMW X5 xDrive40d και στη νέα BMW X6 xDrive40d είναι η ισχυρότερη έκδοση diesel της νέας αρθρωτής γενιάς κινητήρων Efficient Dynamics.

Τα νέα ατσάλινα έμβολα επιτρέπουν υψηλότερη πίεση καύσης ενώ η διαδικασία διαχωρισμού του λαδιού είναι επίσης βελτιωμένη. Η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo περιλαμβάνει ένα σύστημα υπερπλήρωσης δύο σταδίων και σύστημα άμεσου ψεκασμού common-rail με νέα μπεκ με ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα. Αυτά στέλνουν το καύσιμο στους θαλάμους καύσης με έως και 12 εγχύσεις ανά κύκλο καύσης και μέγιστη πίεση 2.500 bar. Η ήπια υβριδική τεχνολογία 48V με τη μορφή μιας μίζας-γεννήτριας που κινείται από τον στροφαλοφόρο άξονα και είναι ενσωματωμένη στο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport δίνει στον κινητήρα των 3,0 λίτρων ακόμα πιο ζωηρή απόδοση ισχύος και αυξάνει την αποδοτικότητά του.

Το σύστημα κίνησης παράγει μέγιστη ισχύ 352 hp και μέγιστη ροπή 720 Nm. Η εντυπωσιακή ισχύς του νέου εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα diesel, το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport και το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν δυναμικές επιταχύνσεις. Η νέα BMW X5 xDrive40d και η νέα BMW X6 xDrive40d επιταχύνουν από τα 0 έως τα 100 km/h σε 5,5 δευτερόλεπτα.

 

BMW iDrive με QuickSelect για περισσότερα μοντέλα BMW

Το αναβαθμισμένο BMW iDrive με QuickSelect διατίθεται με το BMW Operating System 8.5 σε πρόσθετα μοντέλα*. Η τελευταία γενιά του BMW iDrive φέρνει μια νέας σχεδίασης αρχική οθόνη και τη λειτουργία QuickSelect κάνοντας την επιλογή και τον χειρισμό πολυάριθμων λειτουργιών και ψηφιακών υπηρεσιών ακόμα πιο διαισθητικές και άνετες διαδικασίες. Επίσης υιοθετεί βελτιωμένη δομή μενού που είναι εμπνευσμένη από τις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και μια σειρά από νέες ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές.

*Από το εργοστάσιο: BMW Σειρά 7, BMW iX , BMW i 4 παραγωγής από 07/23, BMW X 5, BMW X 6, BMW X 7. BMW XM , BMW X 5 M , BMW X 6 M παραγωγής από 08/23. Θα ακολουθήσουν σταδιακά και άλλα μοντέλα BMW στη μεσαία, executive και πολυτελή κατηγορία. Στα μοντέλα BMW M , το BMW Operating System 8.5 θα λανσαριστεί χωρίς τη νέα γραφική διεπαφή.  Άλλα μοντέλα που μπορούν να αναβαθμιστούν σε λειτουργικό σύστημα BMW 8.5 σε επόμενο στάδιο μέσω απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού: BMW Σειρά 7 με παραγωγή από 07/22, BMW iX με παραγωγή από 03/23, BMW X5, BMW X6, BMW X7. BMW XM , BMW X 5 M , BMW X 6 M με παραγωγή από 04/23.

Προβάλλοντας τις κατάλληλες πληροφορίες στο κατάλληλο σημείο, το νέο BMW iDrive στόχο έχει να προσφέρει μία εστιασμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση οδηγική εμπειρία. Το BMW iDrive με QuickSelect συνεργάζεται επίσης με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το BMW Intelligent Personal Assistant, εστιάζοντας αποκλειστικά στον χειρισμό μέσω της οθόνης αφής και φωνητικών εντολών σε φυσική γλώσσα.

 

BMW Intelligent Personal Assistant με πρόσθετες δεξιότητες

Σε όλα τα μοντέλα BMW που διαθέτουν BMW Operating System 8.5 ή μπορούν να αναβαθμιστούν με το σύστημα*, το BMW Intelligent Personal Assistant θα αποκτήσει πρόσθετες δεξιότητες από φέτος το καλοκαίρι. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του οχήματος και την κατάσταση οδήγησης, ο ψηφιακός βοηθός θα μπορεί να προτείνει την απενεργοποίηση της λειτουργίας περιορισμού ταχύτητας, την αλλαγή σε Sport mode ή την ενεργοποίηση των Assisted Driving Modes. Οι προφορικές οδηγίες με χρήση φυσικής ομιλίας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση της θέσης του καθίσματος. Στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές, μπορεί να ενεργοποιηθεί η λειτουργία MAX RANGE και το BMW IconicSounds Electric να ελέγχεται με μία μόνο προφορική εντολή.

Επιπλέον, ο ψηφιακός βοηθός, BMW Intelligent Personal Assistant, θα μπορεί να εξηγεί προκαταβολικά στον οδηγό νέες λειτουργίες, όπως η αποθήκευση αγαπημένων ραδιοφωνικών σταθμών και η χρήση προφορικών εντολών για τη ρύθμιση του κλιματισμού ή της φωτεινότητας της οθόνης BMW Curved Display. Το γραφικό που απεικονίζει τον ψηφιακό σύντροφο κατά τη διάρκεια συζητήσεων με τους επιβάτες του αυτοκινήτου αποκτά τώρα δέκα επιπλέον σύμβολα.

 

Το M Sport package Pro τώρα διαθέσιμο και για τις νέες BMW X 1 και BMW iX 1

Από τον Ιούλιο του 2023, η γκάμα του προαιρετικού εξοπλισμού που διατίθεται για τη νέα BMW X1 και τη νέα BMW iX1 θα περιλαμβάνει ένα ειδικό πακέτο M Sport Pro. Αυτή η επιλογή θα προσφέρεται ως προέκταση του πακέτου M Sport και βοηθά στο να αναδειχτεί περαιτέρω ο δυναμικός χαρακτήρας του compact Sports Activity Vehicle.

Αυτή η νέα επιλογή περιλαμβάνει εκτεταμένη επένδυση M High-gloss Shadowline, την πίσω αεροτομή M, το σύστημα πέδησης M Sport με κόκκινες ή – αν ο πελάτης επιθυμεί – σκούρες μπλε δαγκάνες, καθώς και ζώνες ασφαλείας M. Οι προαιρετικοί προσαρμοζόμενοι προβολείς LED συνοδεύονται από φωτιστικά σώματα M Shadowline.

 

Νέο για τις BMW X 1, BMW iX 1 και BMW Σειρά 2 Active Tourer : καθίσματα με διάτρητη επένδυση Veganza

Οι νέες παραλλαγές ταπετσαρίας που θα είναι διαθέσιμες από τον Ιούλιο του 2023 θα υπογραμμίσουν τον πολυτελή χαρακτήρα εσωτερικού της νέας BMW X1, της νέας BMW iX1 και της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer. Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν καθίσματα με διάτρητη επένδυση Veganza γι’ αυτά τα μοντέλα.

Το vegan υλικό με ιδιότητες που μοιάζουν με δέρμα μπορεί να παραγγέλνεται σε Μαύρο, Mocha ή Oyster. Ο συνδυασμός M Alcantara/Veganza σε μαύρο χρώμα με μπλε ραφές αντίθεσης διατίθεται επίσης για τα αυτοκίνητα με το πακέτο M Sport.

 

Νέα εξωτερικά χρώματα για τις BMW Σειρά 3 Sedan , BMW Σειρά 2 Coupé και BMW M2

Η εισαγωγή νέων εξωτερικών χρωμάτων για τα τρέχοντα μοντέλα BMW διευρύνει τα περιθώρια εξατομίκευσης εξωτερικού του αυτοκινήτου. Τα χρώματα BMW Individual Frozen Pure Grey metallic και Frozen Portimao Blue metallic θα είναι διαθέσιμα για την BMW Σειρά 3 Sedan, BMW  Σειρά 2 Coupé και την BMW M2 υψηλών επιδόσεων από τον Ιούλιο του 2023.