Με προηγμένες οθόνες OLED της Samsung τα μελλοντικά μοντέλα της Ferrari

Η Samsung Display θα αναπτύξει "εξειδικευμένες τεχνολογικές εφαρμογές οθόνης OLED" για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων της Ferrari.

Η Ferrari θα χρησιμοποιήσει τα πάνελ οθόνης OLED (οργανική δίοδος εκπομπής φωτός) της Samsung Display σε μελλοντικά μοντέλα.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία θα αναπτύξει “λύσεις οθόνης τεχνολογίας OLED κατά παραγγελία” για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων της Ferrari, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Benedetto Vigna σε σχετική ανακοίνωση την Τρίτη.

Δεν γνωστοποιήθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες.

Ο Vigna έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι, καθώς η Ferrari επικεντρώνει τις επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει εξωτερικούς προμηθευτές για μη κρίσιμα εξαρτήματα ή λογισμικό.

Η Ferrari σχεδιάζει να παρουσιάσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2025.

Η Samsung Display, η οποία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή πάνελ OLED στο Asan της Νότιας Κορέας, είναι μονάδα της Samsung Electronics.

Στην έκθεση CES 2023 στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο, η Samsung Display παρουσίασε το New Digital Cockpit με λεπτή οθόνη 34 ιντσών και τεχνολογία κάμψης που δημιουργεί καμπυλότητα ακτίνας 700 κατά τη διάρκεια της λειτουργίας οδήγησης.