Mazda

MAZDA ICONIC SP : Κρατώντας το μύθο του ρότορα ζωντανό

Αντιπροσωπεύοντας ένα νέο κύμα συμπαγών σπορ αυτοκινήτων, το MAZDA ICONIC SP είναι σχεδιασμένο για τη σύγχρονη εποχή

Mazda

Η Mazda παρουσίασε το MAZDA ICONIC SP στο Japan Mobility Show 2023, σηματοδοτώντας το ντεμπούτο του στο κοινό. Αντιπροσωπεύοντας ένα νέο κύμα συμπαγών σπορ αυτοκινήτων, το MAZDA ICONIC SP είναι σχεδιασμένο για τη σύγχρονη εποχή, απευθυνόμενο σε εκείνους που είναι βαθιά παθιασμένοι με τα αυτοκίνητα και λαχταρούν ένα όχημα που ενσαρκώνει την απόλυτη απόλαυση της οδήγησης. Το σύστημα κινητήρα του ενσωματώνει τη χαρακτηριστική σχεδίαση της Mazda με τον περιστροφικό κινητήρα EV διπλού ρότορα, που διακρίνεται για το μικρό του μέγεθος, παρέχοντας σημαντική ευελιξία στο σχεδιασμό. Αυτό εξασφαλίζει ότι το πρωτότυπο αυτοκίνητο επωφελείται από ένα χαμηλό κέντρο βάρους, ενισχύοντας την οδηγική του δυναμική. Οι μπαταρίες του οχήματος τροφοδοτούνται από βιώσιμη ενέργεια, ενώ ο περιστροφικός κινητήρας διπλού ρότορα, που προορίζεται για την παραγωγή ενέργειας, λειτουργεί με καύσιμα ουδέτερου άνθρακα. Η ξεχωριστή απόχρωση του Viola Red αντικατοπτρίζει τις οργανωτικές αξίες της Mazda “ενισχύοντας τις δυναμικές ζωές των πελατών μας”, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη συμπάθεια της Mazda για το κόκκινο χρώμα.

Ο Masahiro Moro, ο οποίος κατέχει θέσεις ως Representative Director, President και CEO της Mazda, δήλωσε: “Από τη σκοπιά της Mazda, τα αυτοκίνητα είναι καθαρή απόλαυση και παραμένουν κεντρικά στη ζωή των ατόμων. Ως εταιρεία που είναι πραγματικά ενθουσιώδης με τα αυτοκίνητα και γνωστή για τη μαζική παραγωγή οχημάτων που εμπνέουν, η προσπάθειά μας είναι να διαμορφώσουμε το μέλλον σε συνεργασία με εταίρους παρόμοιας νοοτροπίας και την ευρύτερη κοινότητά μας. Ένα μέλλον όπου όλοι θα μπορούν να δηλώνουν με υπερηφάνεια την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα. Με αυτή την αφοσίωση, ο γενικός στόχος της Mazda είναι να αναβαθμίσουμε τις δυναμικές εμπειρίες όσων βρίσκονται υπό τη φροντίδα μας”.

Με επιμονή, η Mazda θα υπερασπιστεί την ουσία της “Χαράς της οδήγησης”, που εδράζεται στη βασική πεποίθησή της “Ανθρωποκεντρική”. Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να προικίσει τη “Χαρά της Ζωής” δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές στην καθημερινότητα των πελατών της.

MAZDA ICONIC SP Highlights:

  • Κατά τη σχεδίαση του βασικού σχεδιασμού, στόχος ήταν να αναδειχθούν αναλογίες με χαμηλό κέντρο βάρους, δείγμα εξαιρετικών οδηγικών δυνατοτήτων. Η στρατηγική να τοποθετηθεί ο ελαφρύς και βελτιωμένος περιστροφικός κινητήρας στην καρδιά του αυτοκινήτου οδήγησε σε μια εκλεπτυσμένη σχεδίαση του καπό.
  • Η διάταξη EV με τον περιστροφικό κινητήρα διπλού ρότορα, που μπορεί να προσαρμοστεί σε μια σειρά καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου, παράγει αποτελεσματικά ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας ουδέτερο από άποψη άνθρακα καύσιμο. Επιπλέον, όταν η μπαταρία αντλεί τη φόρτιση της από φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, οι λειτουργίες ευθυγραμμίζονται στενά με ένα ήθος ουδέτερου άνθρακα.
  • Οι ισχυρές επιδόσεις που παρέχει το περιστροφικό σύστημα EV με διπλό ρότορα, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος έλξης και την ομοιόμορφη κατανομή βάρους περίπου 50:50, μεταφράζονται σε ανώτερη δυναμική οδήγησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ακόμη και ως σπορ έκδοση, είναι έτοιμο να παρέχει ισχύ κατά τη διάρκεια υπαίθριων αποδράσεων ή έκτακτων περιστατικών.
  • Το εξωτερικό χρώμα, με την ονομασία “VIOLA RED”, ενσωματώνει τη βαθιά εκτίμηση της Mazda για την κόκκινη απόχρωση. Αυτό ευθυγραμμίζεται άψογα με τη δέσμευση της μάρκας να “βελτιώνει τη δυναμική ζωή των πελατών μας”. Ο στόχος ήταν να παραχθεί ένα λαμπερό χρώμα, προσθέτοντας παράλληλα βάθος για να τονιστούν τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του οχήματος.

Σε έναν κόσμο όπου οι αυστηροί κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων αναδιαμορφώνουν το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας, παραγκωνίζοντας συχνά τους αγαπημένους κινητήρες του παρελθόντος, η ακλόνητη δέσμευση της Mazda στον περιστροφικό κινητήρα αποτελεί φάρο ελπίδας για τους λάτρεις του αυτοκινήτου όπως εμάς. Η επιμονή τους να καινοτομούν και να προσαρμόζονται, ειδικά με το σύστημα EV με διπλό περιστροφικό ρότορα, δεν είναι μόνο μια απόδειξη της μηχανικής τους δεινότητας, αλλά και ένα ενθαρρυντικό νεύμα στο σεβασμό τους για την αυτοκινητιστική κληρονομιά. Ο περιστροφικός κινητήρας συμβόλιζε πάντα την αγνή, ανόθευτη οδηγική απόλαυση και το να βλέπεις τη Mazda να εργάζεται ακούραστα για να διατηρήσει αυτόν τον θρύλο ζωντανό εν μέσω σύγχρονων προκλήσεων είναι κάτι που σε εμπνέει βαθύτατα. Είναι μια υπενθύμιση ότι το αληθινό πάθος, σε συνδυασμό με την εφευρετικότητα, μπορεί να διασφαλίσει ότι το πνεύμα της οδήγησης θα παραμείνει όσο το δυνατόν πιο αναλλοίωτο για τις επόμενες γενιές.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις