Καν’το όπως το Avenger

Τα βήματα του Jeep Avenger που έφεραν την εμπορική του επιτυχία, θέλουν να ακολουθήσουν στη Fiat για το λανσάρισμα του νέου 600

Το γεγονός πως η Fiat έδωσε προτεραιότητα στις αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας κατά τη φάση λανσαρίσματος του 600e για να εκμεταλλευτεί τα κίνητρα EV, δείχνουν πως η ιταλική εταιρεία ακολουθεί αντίστοιχη στρατηγική με το Jeep Avenger.

Ειδικότερα η Fiat θα λανσάρει το νέο 600e στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη θα ακολουθήσει το 2024.

Η ιταλική εταιρεία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του μικρού ηλεκτρικού crossover στη Γαλλία στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ η Γερμανία και η Ιταλία θα ακολουθήσουν αργότερα τον ίδιο μήνα.

Κίνητρα EV

Η  προτεραιότητα δόθηκε στη Γερμανία και τη Γαλλία κατά τη φάση λανσαρίσματος του 600e για να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τα κυβερνητικά κίνητρα.

“Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τους τελευταίους μήνες πλήρους παροχής κινήτρων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γερμανία”, δήλωσε ο επικεφαλής της Fiat στην Ευρώπη Gaetano Thorel.

Η Γερμανία θα μειώσει το μέγιστο κίνητρο την 1η Ιανουαρίου 2024 στα 4.500 ευρώ από 6.750 ευρώ.

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να αλλάξει το πρόγραμμα κινήτρων της, το οποίο, σύμφωνα με τους επικριτές, ευνοεί σε μεγάλο βαθμό τα EV που κατασκευάζονται στην Κίνα, όπου το κόστος παραγωγής είναι χαμηλότερο.

Η βασική έκδοση του 600e, πριν από τα κρατικά κίνητρα, θα κοστίζει 36.490 ευρώ στη Γερμανία, 35.900 ευρώ στη Γαλλία και 35.950 ευρώ στην Ιταλία. Ο Thorel δήλωσε ότι “οι τιμές μετά τα κίνητρα είναι σύμφωνες με τις μέσες τιμές των υβριδικών μικρών SUV, περίπου 30.000 ευρώ”.

Με οδηγό το Jeep Avenger

Το σχέδιο εξάπλωσης αντικατοπτρίζει εκείνο του μικρού crossover στην πλατφόρμα του, του μικρού SUV Jeep Avenger, το οποίο έχει συγκεντρώσει 40.000 παραγγελίες από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το 2023, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία την Τρίτη, προσθέτοντας ότι περισσότερες από 16.000 από αυτές τις παραγγελίες για το κυρίαρχο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς είναι για την πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Επίσης, όπως και το Avenger, η οικογένεια μοντέλων 600 θα περιλαμβάνει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, παρόλο που και τα δύο προσφέρονται αρχικά στην πλήρως ηλεκτρική τους μορφή.

Η ήπια υβριδική εκδοχή, η οποία θα ονομάζεται 600 για να διακρίνεται από την πλήρως ηλεκτρική 600e, αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2024, στοχεύοντας “σε χώρες όπου η πλήρως ηλεκτρική κινητικότητα δεν έχει πραγματικά απογειωθεί”, δήλωσε ο Thorel, προσθέτοντας ότι το σύστημα κίνησης με καύσιμο θα είναι διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη.

Η μητρική εταιρεία της Fiat και της Jeep, η Stellantis, ήταν επιφυλακτική όσον αφορά τη μετάβασή της σε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, λόγω της σποραδικής αποδοχής του συστήματος κίνησης στην Ευρώπη.

Με το Avenger, η Jeep δήλωσε από την αρχή ότι θα προστεθεί μια βενζινοκίνητη έκδοση σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πολωνία, αλλά είχε ως στόχο να προσφέρει την πλήρως ηλεκτρική έκδοση μόνο σε χώρες όπου η αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ισχυρή, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Το σχέδιο αναπροσαρμόστηκε τον Ιούνιο, όταν η Jeep δήλωσε ότι οι βενζινοκίνητες παραλλαγές θα προστεθούν στη γκάμα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις