CLA

Ιδού, οι νέες Mercedes-Benz CLA και CLA Shooting Brake

Η Mercedes-Benz ενισχύει τη θέση της CLA Coupé και της CLA Shooting Brake ως trendsetter στην κατηγορία τους με πολυάριθμες καινοτομίες και αναβαθμισμένο βασικό εξοπλισμό

CLA

Η Mercedes-Benz ενισχύει τη θέση της CLA Coupé και της CLA Shooting Brake ως trendsetter στην κατηγορία τους με πολυάριθμες καινοτομίες και αναβαθμισμένο βασικό εξοπλισμό. Η νέας σχεδίασης μπροστινή ποδιά, η ανανεωμένη μάσκα ψυγείου με μοτίβο αστεριών και ο νέος διαχύτης πίσω εντείνουν τον σπορ χαρακτήρα. Επιπλέον, έρχονται να προστεθούν τα εκσυγχρονισμένα γραφιστικά σχέδια στους προβολείς LED High Performance, οι οποίοι αποτελούν για πρώτη φορά βασικό εξοπλισμό, και τα πίσω φώτα LED. Τα νέα χρώματα βαφής hyper blue (αποκλειστικά για τα μοντέλα CLA) και spectral blue, καθώς και τρία επιπλέον σχέδια ζαντών έως 19 ιντσών, διευρύνουν τις επιλογές για εξατομίκευση του αυτοκινήτου. Τα νέα μοντέλα CLA Coupé και CLA Shooting Brake περιλαμβάνουν στον βασικό εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σχεδίασης δέκα ή – εναλλακτικά – πολλαπλών ακτίνων.

 

Υπερπολυτελές εσωτερικό με εμφάνιση υψηλής τεχνολογίας, νέα χρώματα και νέα στοιχεία διάκοσμου

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του εσωτερικού είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη, που περιλαμβάνει πλέον μία οθόνη 7 ιντσών και μία 10,25 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών, οι οποίες προσφέρουν μια υπερσύγχρονη ψηφιακή εμπειρία και δημιουργούν μια πολύ ευρύχωρη διαρρύθμιση του χώρου. Το τιμόνι της τρέχουσας γενιάς επενδύεται με δέρμα νάπα ως βασικός εξοπλισμός. Εναλλακτικά, το σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών διατίθεται για πρώτη φορά με επένδυση συνθετικού δέρματος ARTICO. Τα νέα στοιχεία διάκοσμου σε εμφάνιση σκούρων ανθρακονημάτων, καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους ή καφέ μικροΐνες MICROCUT (μόνο στην AMG Line) αναβαθμίζουν τον εσωτερικό χώρο. Επίσης, για πρώτη φορά διατίθεται στην AMG Line και θερμαινόμενο τιμόνι.

Ο υψηλής ποιότητας βασικός εξοπλισμός στις νέες CLA Coupé και CLA Shooting Brake περιλαμβάνει και τα καθίσματα ανέσεων, τα οποία επενδύονται με συνθετικό δέρμα ARTICO και ύφασμα με τρισδιάστατα ανάγλυφα σχέδια σε μαύρο χρώμα. Προαιρετικά, είναι διαθέσιμα σε μοντέρνα γκριζοπράσινη απόχρωση sage grey. Η γραμμή εξοπλισμού Progressive προσφέρει τρία διαφορετικά χρώματα εσωτερικού: μαύρο, macchiato beige και sage grey. Στην AMG Line, η επένδυση καθισμάτων από συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα μικροϊνών MICROCUT του βασικού εξοπλισμού είναι πλέον διαθέσιμη και σε bahia brown. Συνολικά, για την AMG Line προσφέρονται πέντε χρώματα επενδύσεων: μαύρο, bahia brown, sage grey, titanium grey περλέ/μαύρο και, για πρώτη φορά, red pepper/μαύρο.

Το υφασμάτινο κάλυμμα των καθισμάτων ανέσεων είναι από 100% ανακυκλωμένα υλικά, ενώ στο κάλυμμα καθίσματος ARTICO/MICROCUT, αυτή η αναλογία είναι 65% στην πλάτη και 85% στην έδρα του καθίσματος. Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς το ουδέτερο ισοζύγιο CO2. Ήδη έως το τέλος αυτής της δεκαετίας, η Mercedes-Benz στοχεύει να μειώσει τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO2 ανά επιβατικό αυτοκίνητο σε ολόκληρο το κύκλο ζωής του σε σύγκριση με το 2020. Από 2039 κι έπειτα, ο στόλος επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων προβλέπεται να έχει CO2 με αντισταθμίσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας.

 

Σημαντικά αναβαθμισμένος εξοπλισμός και απλουστευμένη λογική προσφερόμενου εξοπλισμού

Η Mercedes-Benz έχει αναβαθμίσει σημαντικά τον βασικό εξοπλισμό και έχει προσαρμόσει τη λογική του προσφερόμενου εξοπλισμού ακόμη περισσότερο στις ιδιαίτερες επιθυμίες των πελατών. Για παράδειγμα, ο βασικός εξοπλισμός των δύο νέων μοντέλων CLA περιλαμβάνει ήδη, για παράδειγμα, το σύστημα υποβοήθησης φωτισμού μεγάλης σκάλας, κάμερα οπισθοπορείας και το πακέτο USB, καθώς και δερμάτινο τιμόνι και μπροστινούς προβολείς LED. Από τη γραμμή εξοπλισμού Progressive, οι πελάτες επωφελούνται επίσης από το πακέτο στάθμευσης και το πακέτο καθρεπτών, καθώς και το πίσω καπό EASY-PACK για τη CLA Shooting Brake.

Και άλλα στοιχεία λειτουργικού εξοπλισμού έχουν συγκεντρωθεί σε πακέτα, τα οποία είναι βασισμένα σε πραγματικές επιλογές πελατών. Όσον αφορά τις σχεδιαστικές επιλογές, όπως χρώμα βαφής, επενδύσεις, στοιχεία διάκοσμου και οι τροχοί, οι πελάτες μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους απολύτως εξατομικευμένα.

 

Τελευταία γενιά του MBUX και ηχοσύστημα Burmester με Dolby Atmos

Οι CLA Coupé and CLA Shooting Brake είναι πλέον εξοπλισμένες με την τελευταία γενιά του MBUX νέας σχεδίασης στυλ οθόνης: Το κλασικό στυλ (Classic) εμφανίζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, το σπορτίφ (Sporty) εντυπωσιάζει με το δυναμικό στροφόμετρο, ενώ το διακριτικό (Discreet) περιορίζεται μόνο στις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες. Σε συνδυασμό με τρεις τρόπους λειτουργίας (Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Service) και επτά χρωματικούς συνδυασμούς, το όργανο πολλαπλών ενδείξεων και η κεντρική οθόνη μπορούν να προσαρμόζονται στις επιθυμίες του οδηγού και τις εκάστοτε συνθήκες. Η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση, μέσα, τηλέφωνο, όχημα κλπ., και λειτουργεί πολύ εξυπηρετικά ως οθόνη αφής.

Το αναβαθμισμένο σύστημα τηλεματικής εντυπωσιάζει με τη νέα σχεδίαση και τη βελτιωμένη απόδοση. Νέο χαρακτηριστικό αποτελεί η ασύρματη συνδεσιμότητα με smartphone μέσω του Apple CarPlay ή του Android Auto Wireless. Για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας, η CLA Coupé και η CLA Shooting Brake διαθέτουν μία πρόσθετη θύρα USB-C και αυξημένη απόδοση φόρτισης USB. Όλες οι θύρες USB είναι φωτιζόμενες.

Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App, η φωνητική υποβοήθηση Hey Mercedes αποκτά περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης. Ορισμένες ενέργειες μάλιστα μπορούν να ενεργοποιούνται χωρίς τη φράση «Hey Mercedes». Η φωνητική υποβοήθηση μπορεί επίσης να εξηγεί λειτουργίες του οχήματος. Αρχικά διαθέσιμος μόνο στη Γερμανία, ο νέος ηχητικός οδηγός διαδρομής «Tourguide», ο οποίος περιλαμβάνεται στη «Φωνητική Υποβοήθηση MBUX» του Mercedes me, κάνει ακόμη πιο συναρπαστικές τις πληροφορίες διαδρομής. Μόλις ακούσει τη φωνητική εντολή «Hey Mercedes, start Tourguide», το MBUX εκφωνεί ενδιαφέροντα στοιχεία για σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται στη διαδρομή. Επίσης, αντιδρά, μεταξύ άλλων, στις περίπου 3400 καφέ πινακίδες τουριστικών πληροφοριών στους αυτοκινητοδρόμους της ότι Γερμανίας.

Σε συνδυασμό με το MBUX τελευταίας γενιάς, το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester προσφέρει πλέον την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos, η οποία προσδίδει περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος στη μουσική. Το Dolby Atmos επιτρέπει την αναπαραγωγή συγκεκριμένων ήχων σε τρισδιάστατο επίπεδο και την προσαρμογή τους σε οποιοδήποτε περιβάλλον αναπαραγωγής.

Τα νέα μοντέλα CLA αποκτούν και βελτιωμένη υποβοήθηση ασφάλειας. Με την αναβάθμιση του Πακέτου υποβοήθησης οδηγού, για παράδειγμα, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας ελέγχεται πιο άνετα χρησιμοποιώντας το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης. Η επόμενη γενιά του Πακέτου στάθμευσης υποστηρίζει τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις και προσφέρει μια προβολή 360 μοιρών με τρισδιάστατες εικόνες για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας.

 

Εξηλεκτρισμένα και πανίσχυρα συστήματα κίνησης

Οι βενζινοκινητήρες έχουν εξηλεκτριστεί στο σύνολό τους και περιλαμβάνουν τετρακύλινδρα σύνολα που διατίθενται σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT 7 ή 8 σχέσεων. Ως ήπιοι υβριδικοί, οι κινητήρες εξοπλίζονται με πρόσθετη τροφοδοσία ισχύος 48 Volt, η οποία υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ. Η νέα κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό βελτιώνει αισθητά την άνεση και την εμπειρία του πελάτη επιτρέποντας, για παράδειγμα, την εκκίνηση του κινητήρα με χαμηλά επίπεδα κραδασμών και θορύβου, καθώς και το ρολάρισμα με απενεργοποιημένο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στη διάρκεια της πέδησης και της επιτάχυνσης, η μίζα-δυναμό ανακτά ενέργεια και τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 Volt και την μπαταρία 48 Volt με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση. Το ECO Score 3.0 παρακινεί τον οδηγό να οδηγεί πιο αποδοτικά εξοικονομώντας καύσιμο, μέσω της αξιολόγησης διαφόρων φάσεων οδήγησης.

 

Περισσότερη ισχύς για plug-in υβριδικά μοντέλα

Τα νέα μοντέλα CLA Coupé και CLA Shooting Brake κάνουν άλλο ένα σημαντικό βήμα με το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η βελτιωμένη μπαταρία υψηλής τάσης προσφέρει υψηλότερο ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο με αποτέλεσμα την αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW αγγίζοντας πλέον την απόδοση ισχύος των 80 kW. Για τη φόρτισης εξακολουθούν να υπάρχουν τρεις επιλογές: πέρα από την κανονική φόρτιση με 3,7 kW, η μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Τα νέα μοντέλα CLA συνεχίζουν επίσης να προσφέρει στους πελάτες την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

 

Αναβάθμιση των CLA και CLA Shooting Brake από τη Mercedes-AMG

 • Νέας σχεδίασης προβολείς και πίσω φώτα
 • CLA 35 4MATIC με μάσκα ψυγείου AMG
 • Τιμόνι AMG Performance ως βασικός εξοπλισμός
 • Κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό και ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt για τη CLA 35 4MATIC
 • AMG Street Style Edition για τη CLA 45 S 4MATIC+

Οι CLA και CLA Shooting Brake της Mercedes-AMG γίνονται ακόμη πιο ποθητές χάρη σε πολυάριθμες αναβαθμίσεις. Η εξωτερική σχεδίαση είναι άκρως συναρπαστική τόσο στη CLA 35 4MATIC Coupé όσο και στη και CLA 35 4MATIC Shooting Brake . Και τα δύο βασικά μοντέλα αποκτούν την ειδική μάσκα ψυγείου AMG με κάθετες γρίλιες, τη νέας σχεδίασης μπροστινή ποδιά και στρογγυλό έμβλημα AMG που αναδεικνύει τη συγγένεια με τη μάρκα. Η ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού των προβολέων τεχνολογίας LED ή MULTIBEAM LED και τα πίσω φώτα LED είναι επίσης χαρακτηριστικά των δύο κορυφαίων μοντέλων CLA 45 S 4MATIC+ Coupé και CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake.

 

Νέες ζάντες αλουμινίου για όλα τα μοντέλα

Για τα μοντέλα «35» διατίθεται τρεις νέες ζάντες αλουμινίου: ως βασικός εξοπλισμός, ζάντες 18 ιντσών σχεδίασης 10 ακτίνων σε μαύρο με πολύ γυαλιστερή επιφάνεια, και προαιρετικά ζάντες 19 ιντσών σχεδίασης πέντε ακτίνων σε μαύρο ματ με πολύ γυαλιστερή επιφάνεια ή σε μαύρο ματ με πολύ γυαλιστερή στεφάνη. Οι νέες ζάντες για τις εκδόσεις 45 S περιλαμβάνουν τις ζάντες 19 ιντσών σχεδίασης πέντε διπλών ακτίνων σε μαύρο ματ με πολύ γυαλιστερή επιφάνεια ως βασικό εξοπλισμό, ή προαιρετικά ζάντες 19 ιντσών σχεδίασης πέντε διπλών ακτίνων σε μαύρο ματ με πολύ γυαλιστερή στεφάνη.

 

Φρέσκα χρώματα για τις επενδύσεις καθισμάτων

Στο εσωτερικό, όσοι ενδιαφέρονται θα ανακαλύψουν νέες επενδύσεις για τα σπορ καθίσματα του βασικού εξοπλισμού ή τα προαιρετικά καθίσματα AMG Performance. Ο συνδυασμός συνθετικού δέρματος ARTICO με ύφασμα μικροϊνών MICROCUT είναι επίσης διαθέσιμος σε bahia brown, ενώ νέος είναι και ο χρωματισμός sage grey/μαύρο για το συνθετικό δέρμα ARTICO. Τέλος, ο χρωματισμός red pepper/μαύρο διατίθεται για πρώτη φορά σε δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων. Για τον διάκοσμο, το καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους ολοκληρώνει τις διαθέσιμες επιλογές.

Τα μοντέλα Mercedes-AMG CLA αποκτούν το νέο τιμόνι AMG Performance με διπλές ακτίνες και άψογα ενσωματωμένα κουμπιά ως βασικό εξοπλισμό. Τα κουμπιά του τιμονιού AMG εντυπωσιάζουν με τις ευκρινείς ενδείξεις και τον διαισθητικό χειρισμό τους. Επιτρέπουν τον έλεγχο σημαντικών λειτουργιών του οχήματος και όλων των προγραμμάτων οδήγησης χωρίς να απομακρύνει ο οδηγός τα χέρια του από το τιμόνι.

Τα νέα μοντέλα Mercedes-AMG CLA εξοπλίζονται επίσης με το MBUX τελευταίας γενιάς, το οποίο με βελτιωμένη απόδοση και ειδική σχεδίαση της οθόνης AMG προσφέρει μια ακόμη πιο απτή την εμπειρία της μάρκας.

 

Τεχνική αναβάθμιση των μοντέλων «35»

Τα μοντέλα «35» εξοπλίζονται με το ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt και την κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό. Η μίζα-δυναμό δεύτερης γενιάς δρα ως ήπιο υβριδικό, παρέχοντας στιγμιαία ενίσχυση της ισχύος 14 hp καθώς και λειτουργίες, όπως ρολάρισμα και ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση για μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Η τεχνολογία 48 Volt αυξάνει την άνεση, καθώς οι μεταβάσεις ανάμεσα στη λειτουργία start/stop και τη λειτουργία ελεύθερης κύλισης είναι σχεδόν ανεπαίσθητες. Ο πανίσχυρος και ελαστικός 2λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας με στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων αποδίδει ισχύ 306 hp, η οποία κατανέμεται μεταβλητά στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT DCT 8G και του συστήματος τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC. Οι σπορ επιδόσεις (επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα) συνδυάζονται με ένα μεγάλο εύρος εμπειριών οδήγησης, από πολύ σπορ έως άνετη σε μεγάλες αποστάσεις. Το νέο μπροστινό ψυγείο κινητήρα βελτιώνει τη διαχείριση θερμοκρασίας κατά την οριακή οδήγηση.

 

AMG Street Style Edition για τα μοντέλα «45»

Για τις CLA 45 S 4MATIC+ Coupé και Shooting Brake διατίθεται μια ειδική περιορισμένη έκδοση: η AMG Street Style Edition. Με χρώμα βαφής MANUFAKTUR mountain grey magno και πλαϊνές διακοσμητικές μεμβράνες με λογότυπο AMG και μοτίβο «καρό σημαίας» AMG, αποκτά μια έντονα αγωνιστική εμφάνιση, στην οποία συντελούν και οι χρωματικές λεπτομέρειες σε φωσφορίζον πορτοκαλί. Η έκδοση εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου AMG 19 ιντσών σχεδίασης πέντε διπλών ακτίνων σε μαύρο ματ με πολύ γυαλιστερή στεφάνη. Προαιρετικά, οι πελάτες μπορούν να παραγγέλνουν την έκδοση Street Style Edition με σφυρήλατες ζάντες AMG 19 ιντσών σχεδίασης σταυρωτών ακτίνων σε μαύρο ματ με πολύ γυαλιστερή στεφάνη. Οι κόκκινες δαγκάνες φρένων δημιουργούν εντυπωσιακή αντίθεση και με τις δύο ζάντες. Άλλα εξωτερικά στοιχεία περιλαμβάνουν το πακέτο αεροδυναμικής AMG, το πακέτο AMG Night I και II και το καπάκι ρεζερβουάρ καυσίμου AMG.

Το εσωτερικό της AMG Street Style Edition έχει εξίσου χαρακτηριστική σχεδίαση με το κάθισμα AMG Performance από μαύρο ύφασμα μικροϊνών MICROCUT να διακοσμείται με ραφές και λεπτομέρειες σε έντονο πορτοκαλί. Η επιγραφή «CLA 45 S», επίσης πορτοκαλί χρώματος, φέρνει την αγωνιστική αίσθηση της μάρκας και στο εσωτερικό. Το τιμόνι AMG Performance σε δέρμα/μικροΐνες MICROCUT και τα στοιχεία διάκοσμου AMG σε αλουμίνιο (με ίδιο μοτίβο όπως η εξωτερική διακοσμητική μεμβράνη) προσθέτουν περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο εσωτερικό. Μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια έχει δοθεί και στο ταμπλό οργάνων με τις πορτοκαλί διακοσμητικές ραφές και στις επενδύσεις των μαρσπιέ με επιγραφή AMG, ένα μαύρο αποσπώμενο κάλυμμα και κόκκινο φωτισμό ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση. Τα πατάκια ποδιών AMG με επιγραφή «Street Style Edition» και πορτοκαλί ραφές ολοκληρώνουν την υψηλής ποιότητας σχεδίαση του εσωτερικού χώρου.

Με απόδοση ισχύος 421 hp, τόσο το Coupé και το Shooting Brake μοντέλο είναι πανίσχυρα. Τα κόμπακτ sports car επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η επιτρεπόμενη τελική ταχύτητα είναι 270 km/h. Πέρα από τα κορυφαία στοιχεία επιδόσεων, ο 2λιτρος κινητήρας AMG turbo εντυπωσιάζει και με την αυθόρμητη απόκρισή του. Η πλήρως μεταβλητή τετρακίνηση με AMG TORQUE CONTROL συντελεί σημαντικά στην εμπειρία δυναμικής οδήγησης. Το διαφορικό πίσω άξονα περιλαμβάνει δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους πολύδισκους συμπλέκτες, καθένας από τους οποίος συνδέεται με ένα πίσω ημιαξόνιο. Με τον τρόπο αυτό η ισχύς κατανέμεται μεταβλητά όχι μόνο μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, αλλά και μεταξύ του δεξιού και αριστερού τροχού.

 

Οι τιμές της CLA στην Ελλάδα

 • CLA 200 49.600€
 • CLA 220 4MATIC 54.500€
 • CLA 250 4MATIC 57.550€
 • CLA 250 e 58.900€
 • CLA 200 d 56.950€
 • CLA 220 d 61.350€
 • Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC 70.800€
 • Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ 96.500€

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις