Τι προβλέπει η στρατηγική συνεργασία που εγκαινιάζει η CarGate με την Ωμέγα

Ανοίγουν νέα σελίδα στην εκπαίδευση γύρω από το αυτοκίνητο

Συνεργασία με έναν από τους γνωστότερους βελτιωτικούς οίκους της χώρας, την CarGate-REVO εγκαινιάζει η Σχολή Ωμέγα. Μέσω της συνεργασίας με τον κορυφαίο οίκο, οι σπουδαστές της Ωμέγα θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν στην πράξη τις προκλήσεις, τις απαιτήσεις αλλά και τον τρόπο δουλειάς των επαγγελματιών μηχανικών σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον. Άλλωστε, για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, η θεωρία δεν είναι αρκετή…

Οι καιροί αλλάζουν. Η αυτοκινητοβιομηχανία το ίδιο. Η τεχνολογία στην αυτοκίνηση εξελίσσεται ραγδαία, όχι μόνο με την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης, αλλά και με την εισαγωγή εφαρμογών και τεχνολογιών -όπως μεταξύ άλλων η αυτόνομη οδήγηση, τα updates στον εξοπλισμό, η διασύνδεση των οχημάτων- γεγονός που σημαίνει ότι ο χώρος των μηχανικών και ηλεκτρολόγων θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα τα οποία προκύπτουν. Η Ωμέγα, φροντίζει να “δείχνει” στους σπουδαστές της αυτό που τους περιμένει όταν θα βρεθούν στο χώρο εργασίας τους.

Η συνεργασία

Από το 2004, η Σχολή Ωμέγα αποτελεί πρωτοπόρο στην Τεχνική Εκπαίδευση, προσφέροντας την Ειδικότητα του Τεχνικού Μηχατρονικής: Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν έναν σύγχρονο (γνώστη των σημερινών και αυριανών τεχνολογικών απαιτήσεων) Μηχανικό και Ηλεκτρολόγο Αυτοκινήτων, Μοτοσυκλετών και Σκαφών Αναψυχής. Με αφορμή τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Ωμέγα πρωτοπορεί ξανά, εγκαινιάζοντας τη στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία CarGate.

Η CarGate δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου και ειδικότερα στην εμπορία βελτιωτικών προϊόντων και αξεσουάρ αυτοκινήτου, τη συντήρηση και την παροχή τεχνικής υποστήριξης, καθώς διαθέτει σύγχρονους και ολοκληρωμένους χώρους επίδειξης, εγκατάστασης και επισκευής των προϊόντων της.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Σχολής Ωμέγα, Ιωάννα Σιότροπου, σχολιάζει πως «η συνεργασία της Σχολής Ωμέγα με την CarGate, μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους εκπαιδευομένους μας γνώσεις πέρα από αυτές που δίνονται από το πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας. Γνώσεις που θα τους δοθούν από ανθρώπους με εξειδίκευση και εμπειρία πάνω στο αντικέιμενο».

Ότι ο μεγάλος κερδισμένος από αυτή τη συνεργασία είναι οι σπουδαστές της Ωμέγα, τονίζει ο ιδιοκτήτης της CarGate, Δημήτρης Καραντάσιος: «Η συνεργασία της CarGate με την Σχολή Ωμέγα, ωφελεί σε μεγάλο βαθμό τους σπουδαστές της, καθώς τους δίνει προοπτικές ανάπτυξης και εργασίας, έχοντας εκπαιδευτεί από μία εταιρεία με αναγνωρισμένα συνεργεία και που βρίσκεται πανελλαδικά σε πρώτη θέση στο τομέα των βελτιώσεων αυτοκινήτων»

Η Σχολή Ωμέγα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων τεχνικών που θα δραστηριοποιηθούν στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη συντήρηση και τη βελτίωση σύγχρονων βιομηχανικών προϊόντων, οχημάτων, μοτοσυκλετών και σκαφών αναψυχής, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και στις απαιτήσεις της αγοράς, τόσο στο σήμερα όσο και στο μέλλον.