Η κοινοπραξία της VW στην Κίνα με τη SAIC μετασχηματίζει το εργοστάσιο της Σαγκάης για την κατασκευή EV

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τις προσπάθειες της VW να επιταχύνει τη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση, αφού έχασε μερίδιο αγοράς από την κινεζική BYD στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Η κινεζική κοινοπραξία του ομίλου Volkswagen με την SAIC έχει μεταμορφώσει ένα από τα εργοστάσιά της στη Σαγκάη για την παραγωγή, την έρευνα και την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε η VW.

Η παραγωγή μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης στο κεντρικό εργοστάσιο της SAIC Volkswagen στο Αντίνγκ της Σαγκάης θα μεταφερθεί σε άλλα εργοστάσια, ανέφερε η VW σε ανακοίνωση που έστειλε με e-mail στο Reuters, η οποία έγινε μετά από σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστήριζαν ότι η VW κλείνει ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη.

Η αλλαγή δεν θα επηρεάσει την παραγωγική ικανότητα για μεμονωμένα μοντέλα, πρόσθεσε.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τις προσπάθειες της VW να επιταχύνει τη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση, καθώς χάνει μερίδια στη μεγαλύτερη αγορά της, όπου υστερεί έναντι των κινεζικών αντιπάλων της στο λανσάρισμα νέων μοντέλων EV.

Τα αυτοκίνητα με την επωνυμία VW έχουν ξεπεραστεί από την κατασκευάστρια εταιρεία EV BYD από τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία από βιομηχανικές ενώσεις.