Live η Κίνηση στους δρόμους
Ford

Η Ford Mustang είναι το top-seller sports car τα τελευταία 10 χρόνια

Η συνεχής επένδυση της Ford στη Mustang τροφοδότησε τη δυναμική της, καθιστώντας το συγκεκριμένο μοντέλο ως το σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο συνολικά τα τελευταία 10 χρόνια

Ford

Συνολικά τα τελευταία 10 χρόνια, η Ford Mustang – η οποία γιορτάζει τα 59α γενέθλιά της – είναι το σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, σύμφωνα με την ανάλυση της Ford που αφορά στοιχεία ταξινομήσεων από την S&P Global Mobility.

23 FRD MST 42384 Η Ford Mustang είναι το top-seller sports car τα τελευταία 10 χρόνια

«Είμαστε υπερήφανοι για ολόκληρη την οικογένεια Mustang, για ό,τι αντιπροσωπεύει στη Ford και ιδιαίτερα για τους παθιασμένους ιδιοκτήτες και οπαδούς της Mustang», δήλωσε ο Dave Bozeman, αντιπρόεδρος του τμήματος Enthusiast Vehicles της Ford Blue και του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της Ford. «Η δέσμευσή μας να εξυπηρετούμε την παγκόσμια κοινότητα της Mustang, από την Ατλάντα μέχρι την Αδελαΐδα και πέρα από αυτήν, είναι αυτή που χάρισε στη Mustang την τιμή να είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο για 10 χρόνια συνολικά».

NEW FORD MUSTANG 19 Η Ford Mustang είναι το top-seller sports car τα τελευταία 10 χρόνια

Σύμφωνα με τα εσωτερικά στοιχεία της Ford, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν τα πρωτεία στη ζήτηση της Mustang, σε ποσοστό 78% επί των παγκόσμιων πωλήσεων. Άλλες αγορές όπου καταγράφηκε ανοδική τάση στις πωλήσεις της Mustang το 2022 είναι η Γερμανία (+17,0%), η Μ. Βρετανία (+14,4%), η Ελβετία (+14,9%) και η Μέση Ανατολή, αντίστοιχα με αύξηση +7,4%.

New Ford MustangDarkHorse07 Η Ford Mustang είναι το top-seller sports car τα τελευταία 10 χρόνια

Η ολοκαίνουργια, έβδομη γενιά της Ford Mustang 2024 προσθέτει ένα ακόμη κεφάλαιο σε ένα εμβληματικό μοντέλο, προσφέροντας την αδιαμφισβήτητη εμφάνιση, τον εκρηκτικό ήχο και τη μοναδική γοητεία του κορυφαίου σε πωλήσεις σπορ αυτοκινήτου στον κόσμο την τελευταία δεκαετία. Είτε cabrio είτε coupe, με V8 ή 4κύλινδρo turbo κινητήρα και χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, η Mustang προσφέρει επιλογές σε πολλαπλά επίπεδα τιμών και επιδόσεων.

New Ford MustangDarkHorse06 Η Ford Mustang είναι το top-seller sports car τα τελευταία 10 χρόνια

Η Mustang διαθέτει δύο νέους κινητήρες – έναν EcoBoost 2,3 λίτρων και τον ισχυρότερο V8 Coyote 5,0 λίτρων της Mustang GT. Επιπλέον, προσφέρει μια ολοκαίνουργια λειτουργία με την ονομασία Remote Rev, η οποία παρέχει τη δυνατότητα να ανεβάζει κανείς τις στροφές του κινητήρα από απόσταση μέσω του key fob, καθώς και το νέο, προαιρετικό Electronic Drift Brake, που μπορεί να μετατρέψει γρήγορα έναν αρχάριο σε επαγγελματία του drifting, όπως ο Vaughn Gittin Jr.

Η Mustang Dark Horse επεκτείνει τη γκάμα ως το πρώτο νέο μοντέλο επιδόσεων από τότε που παρουσιάστηκε η Mustang Bullitt το 2001 και στοχεύει να αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις σε δρόμο και πίστα. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από μία Mustang με «απειλητική» εμφάνιση και έναν ειδικά τροποποιημένο V8 κινητήρα με χωρητικότητα 5,0 λίτρων – τον ισχυρότερο V8 5,0 λίτρων που υπήρξε ποτέ – που αποδίδει 500 ίππους.

Η Mustang Mach-E SUV, η ηλεκτρική προσθήκη στην οικογένεια Mustang, είναι πλέον διαθέσιμη σε 39 χώρες, έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει στην Ταϊβάν και την Αυστραλία. Η Ford παρήγαγε την 150.000ή Mustang Mach-E από την έναρξη της παραγωγής της πριν από σχεδόν δύο χρόνια, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η εταιρεία κλιμακώνει την παραγωγή EV σε ρυθμό 600.000 μονάδων ετησίως μέχρι τα τέλη του 2023 και πάνω από 2 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2026.