Live η Κίνηση στους δρόμους
Ford

Η σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού Ford Explorer, αντανακλά την αμερικανική καταγωγή του

Το νέο Explorer αποτελεί την αρχή μιας σειράς εμβληματικών ηλεκτρικών οχημάτων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις αμερικανικές ρίζες της Ford και έχουν σχεδιαστεί για την Ευρώπη.

Ford

Το Explorer είναι το πρώτο μιας σειράς προηγμένων, καινοτόμων και εντελώς νέων ηλεκτρικών οχημάτων από τη Ford, το οποίο εγκαινιάζει μια ολόκληρη εποχή χαράσσοντας συγχρόνως το δρόμο για τον πλήρη επαναπροσδιορισμό της μάρκας στην Ευρώπη.

2023 FORD TheNewAll Η σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού Ford Explorer, αντανακλά την αμερικανική καταγωγή του

Με σημείο αναφοράς μια τολμηρή και συνάμα περιπετειώδη σχεδίαση που καθορίζει εκ νέου για την Ευρώπη την ξεχωριστή στιλιστική κληρονομιά ενός SUV, το νέο crossover είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αμερικανικές ρίζες της Ford – από τα προσεκτικά επιμελημένα χρώματα του αμαξώματος που φτάνουν τα έξι σε αριθμό, μέχρι τους χαρακτηριστικούς προβολείς και τις σμιλευμένες επιφάνειες εμπρός και πίσω.

2023 FORD TheNewAll Η σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού Ford Explorer, αντανακλά την αμερικανική καταγωγή του

Αποτελώντας ένα αμερικανικό σύμβολο που απευθύνεται στους Ευρωπαίους πελάτες, το νέο Explorer ενσωματώνει στο DNA του για τη νέα ηλεκτρική εποχή στοιχεία και έννοιες όπως η απόδραση και η ελευθερία κίνησης. Έτσι, η μεγάλη πρόκληση για την ομάδα σχεδίασης της Ford ήταν να αποτυπώσει αυτό το πνεύμα, αλλά σε μια πολύ πιο συμπαγή και εύχρηστη «συσκευασία» που ταιριάζει στις ανάγκες και απαιτήσεις του Ευρωπαίου καταναλωτή.

2023 FORD TheNewAll Η σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού Ford Explorer, αντανακλά την αμερικανική καταγωγή του

Στο εμπρός μέρος του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Ford Explorer κυριαρχεί η απόλυτη συμμετρία αλλά και οι καθαρές γραμμές, οι οποίες δημιουργούν ένα αδιαμφισβήτητα τολμηρό, ισχυρό και επιβλητικό παρουσιαστικό που τραβά το βλέμμα με μια σχεδιαστική προσέγγιση τύπου «ασπίδας» αντί της παραδοσιακής μάσκας. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται εδώ το γνώριμο οβάλ λογότυπο της εταιρείας, που βρίσκεται εγκατεστημένο σε κεντρική θέση. Την ίδια στιγμή, η φιλικότητα στο συνολικό σχεδιασμό των εξωτερικών επιφανειών αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό τόσο από τη συνοχή σε επίπεδο αισθητικής ανάμεσα στο εμπρός και το πίσω μέρος του αμαξώματος, όσο και από την χαρακτηριστική υπογραφή των προηγμένων του προβολέων.

2023 FORD TheNewAll Η σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού Ford Explorer, αντανακλά την αμερικανική καταγωγή του

Η πλαϊνή όψη του Explorer αποπνέει ανάλογο δυναμισμό, με την καμπίνα να είναι τραβηγμένη προς τα πίσω, παραπέμποντας σε ισχυρό αμερικανικό SUV. Χαρακτηριστική επίσης είναι τόσο η μαύρη κολώνα Α που μοιάζει να είναι τυλιγμένη σε γυαλί, όσο και το μοναδικό γραφικό της κολώνας C που ανέκαθεν αποτελούσε ένα πολύ χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο του Ford Explorer. Με την αεροδυναμική απόδοση να αποτελεί βασικό ζητούμενο για το αμιγώς ηλεκτρικό Explorer από τα πρώτα κιόλας στάδια της εξέλιξής του, ο ομάδα που ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό του φιλοτέχνησε το εμπρός μέρος με τις χαρακτηριστικές αεροκουρτίνες που βρίσκονται στον εμπρός προφυλακτήρα καθοδηγώντας τον αέρα στους τροχούς. Την ίδια στιγμή, ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το σχήμα των προβολέων, των καθρεπτών αλλά και πολλών άλλων στοιχείων των εξωτερικών επιφανειών ενισχύει ακόμα περισσότερο την απόδοση σε επίπεδο αεροδυναμικής.

 

 

Εσωτερικό που αποπνέει υψηλή αισθητική, ποιότητα και θαλπωρή

2023Ford TheNewAll Η σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού Ford Explorer, αντανακλά την αμερικανική καταγωγή του

Η φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση του νέου Explorer συνδυάζεται ιδανικά με ένα ιδιαίτερα σύγχρονο και μινιμαλιστικό εσωτερικό με υλικά και χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως είναι για παράδειγμα τα σμιλεμένα σπορ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα και η εξελιγμένη μπάρα ήχου, η οποία συναντάται συνήθως σε concept cars παρά σε οικογενειακά οχήματα.

2023Ford TheNewAll Η σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού Ford Explorer, αντανακλά την αμερικανική καταγωγή του

Για την επίτευξη της τέλειας ισορροπίας μεταξύ των χρωμάτων και των επιμέρους υλικών που χρησιμοποιούνται, η χαρακτηριστική διχρωμία στην καμπίνα, σε συνδυασμό με το σχήμα του ταμπλό και του εσωτερικού τμήματος θυρών, δημιουργούν ένα περιβάλλον που από την πρώτη στιγμή δίνει την αίσθηση ότι σε αγκαλιάζει. Συνολικά, το εσωτερικό του ηλεκτρικού crossover της Ford δημιουργεί ένα περιβάλλον που καλωσορίζει όλους τους επιβάτες, όντας κομψό, σπορ και ταυτόχρονα εξαιρετικά φιλόξενο, αποπνέοντας από την πρώτη κιόλας στιγμή την αίσθηση της θαλπωρής και της ευρυχωρίας.