Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει όχι στους δασμούς στο εμπόριο EV μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ

Με επιστολή τους προς Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen

Σε επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, οι ηγέτες της αυτοκινητοβιομηχανίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ζητήσουν άμεση δράση ώστε να αποτραπεί η επιβολή περιττών δασμών στο ζωτικής σημασίας εμπόριο ηλεκτρικών οχημάτων (EV) μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Καθώς απομένουν περίπου δύο μήνες μέχρι τη λήξη των υφιστάμενων κανόνων καταγωγής (ROO) της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας (TCA) ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες της αυτοκινητοβιομηχανίας ενέτειναν την κοινή τους έκκληση για τριετή παράταση των υφιστάμενων κανόνων.

Η πολυπόθητη παράταση θα λειτουργήσει ως γεφυρωτικός μηχανισμός, επιτρέποντας επαρκή χρόνο για την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας μπαταριών στην ΕΕ και μιας ισχυρής βάσης παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων για τον διεθνή ανταγωνισμό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τις εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων της ΕΕ, με περισσότερες από μία στις 10 εξαγωγές αυτοκινήτων της ΕΕ προς το Ηνωμένο Βασίλειο το 2022 να είναι ηλεκτρικές μπαταρίες.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποιούν ότι η μη ανάληψη δράσης θα μπορούσε να κοστίσει στους κατασκευαστές οχημάτων της ΕΕ 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, μειώνοντας ενδεχομένως την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κατά περίπου 480.000 μονάδες, που ισοδυναμεί με την παραγωγή δύο εργοστασίων αυτοκινήτων μέσου μεγέθους.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις